Unelmamatkoja hiilineutraaliin tulevaisuuteen

Tämä video toimii johdantona. Katso kaikki videot.


Hiilineutraalista yhteiskunnasta täytyy unelmoida, jotta se toteutuu. Mikään muutos ei ole mahdollinen, jos sitä ei ensin voi nähdä mielikuvissaan – tämä pätee niin henkilökohtaisiin kuin yhteiskunnallisiinkin muutoksiin.

Unelmamatkoja hiilineutraaliin tulevaisuuteen -projekti kertoo monenlaisten ihmisten unelmista ennen kaikkea videoiden, mutta myös lyhyiden tekstien avulla. Nämä julkaistaan marras-joulukuussa 2020 sekä vuoden 2021 alussa Dodon somekanavissa: Instagram ja Facebook – myös toimijoiden esittelyä. Videot julkaistaan myös Twitterissä ja YouTubessa. Seuraa ja jaa unelmia!

Unelmoijat esitellään somepostauksissa tarkemmin. Presidentti Tarja Halosen lisäksi mukana mm. näyttelijä Elsa Saisio, ympäristötutkija Panu Pihkala, Marttojen pääsihteeri Marianne Heikkilä ja Dodon perustaja Aleksi Neuvonen. Nuoria haastateltavia on mukana monta, mm. Atte Ahokas (Fridays For Future), Aava Murto (Plan International Suomi) ja Iris Mäntylä (Climate move).

Videoprojektin toteutusta tukee Ruohonjuuri-rahasto. Mukaan viestintään kutsutaan erilaisia yhdistyksiä ja organisaatioita.

Hiilineutraaleja unelmia tarvitaan kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. Haluatko viedä oman porukkasi unelmamatkalle esimerkiksi työpaikalla? Konsepti toimii hyvin myös etänä.

Kysy lisää: Elisa Niemi, , puh. 040 7233 868

Tee oma unelmamatka

Osallistu Unelmamatkalle hiilineutraaliin tulevaisuuteen kuuntelemalla opastusäänite! Se on rentouttavaa ja inspiroivaa. Voit tehdä sen ystäväsi kanssa tai yksin.

Kuunteleminen kannattaa tehdä mukavassa paikassa, jossa voit rentoutua.

Äänitteen kuuntelun eli unelmamatkan jälkeen voit kertoa kommentilla Dodon somekanavissa unelmistasi. Tai voit tehdä vaikkapa videon ja jakaa sen somessa. Voit myös kertoa unelmistasi myös Postikortti-lomakkeella, jonka kysymykset auttavat myös videon tekemisessä.

Hyvää matkaa! Odotamme innolla kuulumisiasi!

t. Unelmatiimi,

In English