Oulu

Oulussa on monenlaista Dodo-toimintaa ja uudet ideat ja ihmiset tervetulleita! Tätä sivua päivitetään parhaillaan.

Lisätietoja Oulun toiminnasta: Reea Niemi, etunimi.sukunimi@dodo.org

Kaupunkiviljely-ryhmällä on viljelytoimintaa Rapumajalla ja se järjestää viljelyaiheisia talkoita ja muita tapahtumia. Ryhmässä pohditaan ja kokeillaan ruuan viljelyn mahdollisuuksia kaupungissa, sekä aloittelija että konkarit ovat tervetulleita mukaan toimintaan!

Dammisaare Rapumaja on Oulun Dodon koordinoima tapahtumapaikka kaupunkilaisille, ja siellä sijaitsee myös Dodon viljelmät. Rapumajan toiminnassa ja tapahtumissa halutaan korostaa ympäristöystävällisyyttä ja yhteisöllisyyttä ja toiminta on kaikille avointa ja maksutonta. Rapumaja on kaikille toimijoille avoin tapahtumapaikka, ja tarkoituksena on tuoda erilaisia ihmisiä yhteen luomaan matalan kynnyksen tapahtumia Oulussa.
Ota yhteyttä: rapumaja(at)dodo.org

Kaupunkisuunnittelu-ryhmässä on tuotettu muun muassa Suistovisio. Tällä hetkellä ryhmä etsii uutta koordinaattoria.

Craftivismi-ryhmä kokoontuu Oulussa keskustelemaan ja toimimaan käsitöiden ja käsillä tekemisen äärellä. Craftivismi tarkoittaa käsityö(craft)aktivismia. Toiminnan tavoitteena on opetella yhdessä erilaisia kädentaitoja ja kestävämpää kulutusta. Ryhmä seuraa ja pitää yllä keskustelua sosiaalisessa mediassa tekstiiliteollisuuden ja tekstiilin koko elinkaaren ympäristövaikutuksista. Ryhmä järjestää erilaisia työpajoja, mm. polkupyörän huoltoa, vaatteiden korjaamista ja kodin kestotekstiilien valmistamista.