Ilmastomentori ja -mingle

Haluatko sinä tehdä työelämässä ilmastotekoja? Monilla aloilla on suuria mahdollisuuksia tehdä merkittävää ilmastotyötä, mutta lisää osaamista tarvitaan. On paljon kysymyksiä, joihin ei koulutuksenkaan myötä saa vastauksia – tarvitaan näkemyksien vaihtoa eri alojen, koulutustaustojen ja sukupolvienkin välillä.

Muutokset verrattuna vanhoihin toimintatapoihin ovat niin suuria, että tarvitaan aivan uudenlaista ajattelua. Osin tietoa siitä, miten vähähiilistä tulevaisuutta rakennetaan, on olemassa vain verkostoissa. Dodo järjestää mingle-tapahtumia, joissa on huippupuhujia ja upeat verkostoitumismahdollisuudet. Tavoitteena on järjestää vähintään viisi tilaisuutta vuonna 2021, yhteistyökumppaneiden kanssa.


Ilmastomentorit

Mentoria voi hakea jo opiskeluvaiheessa tai vaikkapa uutta uraa etsiessä. Mentoritoiminnalle on tyypillistä, että molemmat oppivat toisiltaan. Suosittelemme, että mentorin ja mentoroitavan keskusteluja on vähintään kolme. Keskustelut voidaan toteuttaa etäyhteydellä tai puhelimitse.

Meri Lundahl

• Pääkaupunkiseutu
• Chief Sustainability Officer, Teraloop
• Tekniikan tohtori
Toinen organisaatio tai vapaaehtoistyö: Dodo ry
Kiinnostavat mingle-tilaisuuden teemat: Kaupunkisuunnittelu ja rakentaminen, Liikenne, Energia
”Olen päätynyt aika nopeasti tehtäviin, mistä olen haaveillut ja missä voin vaikuttaa, ja mielelläni jakaisin myös muille kaavaa, millä olen saanut tämän toimimaan. Toki jokaisella on omannäköisensä polku, ja mentoroinnissa itseäni kiinnostaa juuri päästä seuraamaan jonkun toisen oman polun muodostumista. Toivoisin myös, että mentorointi omalla tavallaan pitää itseäni vastuullisena siitä, että todella hyödynnän parhaalla tavalla nykyisiä mahdollisuuksia vaikuttaa. Olen itse opiskellessa ja omaa uraa käynnistäessä ollut todella kunnianhimoinen sen suhteen, että haluan tehdä selvän nettopositiivisen vaikutuksen ympäristöön.”

Sini Harkki

• Pääkaupunkiseutu
• Johtava konsultti, ilmasto ja vastuullisuus, Tekir Oy
• hallintotieteiden maisteri, ympäristöpolitiikka
Toinen organisaatio tai vapaaehtoistyö: Vapaaehtoisena Greenpeacessa
Kiinnostavat mingle-tilaisuuden teemat: Ruoka, Kaupunkisuunnittelu ja rakentaminen, Liikenne
”Valtaosa ihmisistä haluaa rohkeita ilmastotoimia. Kyse on nyt tekemisestä ja esteiden ylittämisestä. Sitä varten tarvitaan kuuntelemista ja puhetta ja uusia yhteyksiä ihmisten välillä. Tällaisissa keskusteluissa haluan olla mukana ja auttaa muita löytämään oman tapansa olla osa muutosta parempaan.”

Riikka Suominen

• Pääkaupunkiseutu
• Toimittaja
• Kandi, tukholman yliopiston journalismin ja viestinnän laitos
Kiinnostavat mingle-tilaisuuden teemat: Kulttuuri
”Olisi kiva tavata nuoria toimittajia ja oppia heidän ajattelustaan. Olen oppinut nuorten ilmastoaktivistien ajattelusta tosi paljon.”

Aleksi Neuvonen

• Pääkaupunkiseutu
• Perustaja, Demos Helsinki
• FM, teoreettinen filosofia
Kiinnostavat mingle-tilaisuuden teemat: Ruoka, Kaupunkisuunnittelu ja rakentaminen, Liikenne, Design, Kulttuuri
”Uskon, että siirtymä hiilineutraaliin yhteiskuntaan edellyttää sitä, että erilaiset ihmiset erilaisilla taustoilla ja osaamisilla oivaltavat, mitä voivat tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Haluan olla auttamassa näiden oivalluksien tapahtumista ja niiden muuttamisessa toiminnaksi.”

Tuuli Kassi

• Pääkaupunkiseutu
• Kiertotalouskonsultti, Ethica Oy, tuuli.kassi@ethica.fi
• Arkkitehti
Toinen organisaatio tai vapaaehtoistyö: Ukumbi ry, hallituksen jäsen
Kiinnostavat mingle-tilaisuuden teemat: Ruoka, Kaupunkisuunnittelu ja rakentaminen, Liikenne, Design, Kulttuuri, Kiertotalous
”Koin nuorempana ilmastoahdistusta, jota ei silloin kukaan toki osannut siksi nimittää. Siitä olen kulkenut pitkän, polveilevan ja antoisan polun nykyisiin tehtäviini kiertotalouden parissa. Näen että tällä hetkellä käynnissä oleva murros hiilineutraaliin kiertotalouteen on välttämätön, ja että jokaiselle halukkaalle löytyy rooli uudesta järjestyksestä. Toivon voivani mentoroinnissa rohkaista jotakuta oman polkunsa kanssa haparoivaa.”

Etsimme mentoreita!

Onko sinulla ilmastoon liittyvää asiantuntemusta omalla alallasi? Haluatko jakaa näkemyksiäsi uraansa aloittelevan ja kehittävän kanssa? Keskustelut eri taustoista tulevien kanssa voivat olla hyvin inspiroivia ja voit kuulla esimerkiksi uusien koulutusohjelmien evästämiä näkemyksiä.

Mentorit toimivat ohjelmassa vapaaehtoisina, mutta voit kysyä työnantajaltasi, voitko tehdä mentorointia työajallasi. Selvitämme parhaillaan lisärahoitusmahdollisuuksia toiminnalle.

Ilmoittaudu ja/tai vinkkaa, keitä kannattaisi kutsua mukaan!


Haluatko mentorin?

Mihin kysymyksiin sinä haluaisit vastauksia? Kerro meille jo nyt toiveistasi, niin pääset vaikuttamaan toimintaan. Kiinnostuksesi ilmoittaminen eli alustava hakemus ei sido sinua mihinkään, mutta siitä on paljon hyötyä meille toiminnan suunnittelussa!


Tule mukaan suunnittelemaan mingle-tapahtumia!

Dodossa toimintaa suunnitellaan aina yhdessä siitä kiinnostuneiden kanssa. Seuraa Dodon viestintäkanavia ja tule mukaan suunnittelutapaamisiin tai ota yhteyttä: elisa.niemi@dodo.org, puh. 040 7233 868

Hanketta tukee Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

This page in English.