Kohti Toimintaa-hanke on kaksivuotinen, Euroopan Unionin nuorten osallistumistukea saanut projekti, mikä keskittyy kansalaisvaikuttamisen keinoihin, sekä  toimijuuden ja aktiivisen kansalaisuuden tutkailuun. Hanke sai alkoi vuoden 2024 alussa.

Hankkeen ajatus ja pääperiaatteet kumpuavat vuonna 2023 järjestetyn Kasvusta Muutokseen-projektin aktiivien palautteista. Kasvusta Muutokseen oli ruokajärjestelmiin ja -aktivismiin nojaava hanke, missä tutkittiin ruokajärjestelmämme kestäviä vaihtoehtoja, sekä muutokseen osallistumisen mahdollisuuksia. Kohti Toimintaa tarkastelee muutosta hieman laajemmalla linssillä, tutkaillen toimijuuden ja aktiivisen kansalaisyhteiskunnan aspekteja — toimijuutta ja vaikuttamisen keinoja, uusia toimintatapoja ja yhteentuovia toiminnanmuotoja.

Hankkeen ensimmäisen vuoden aikana olemme tutkineet kahta hankkeen teemaa: aktivismia yleisesti (mitä se tarkoittaa, mitä se voisi tarkoittaa?), sekä taidetta ja toimijuutta taiteen keinoin ja sen kautta. Hankkeessa on yhteensä neljä pääteemaa, joista jokainen on keskiössä puolen vuoden ajan. Hankkeen ensimmäisen vuoden aikana aktivismi ja taide olivat toimintaa ja tekemistä ohjailevat teemat.

Tämä sivu koostaa hankkeen tapahtumia ja rakentumista yhteen paikkaan ja toivottavasti toimii myös esimerkkinä ja inspiraationa muulle yhteentuovalle ja aktivoivalle toiminnalle! Sivua ei päivitetä usein — kaikki Kohti Toimintaa-hankkeen tulevat tapahtumat löytyvät Dodon uutiskirjeestä ja Instagramista.

Tilaa Dodon uutiskirje tästä!
Dodo Instagramissa

KEVÄT 2025 – SUORA TOIMINTA!

Kohti Toimintaa-hankkeen perustana on uudenlaisten toiminnan muotojen ja yhteentulemisen mahdollistaminen. Hankkeessa siis lähtökohtaisesti pyrimme kokeilemaan rohkeasti uutta, sekä oppimaan näistä kokemuksista ja rakentamaan tulevaa niiden pohjalta. Ensimmäisen vuoden erilaiset kokeilut, tapahtuneet aktiviteetit, sekä onnistumiset ja epäonnistumiset tulevat ohjaamaan ensi vuoden suunnitelmia: toivomme saavamme tuotua yhteen uutta sisältöä ja yhteisoppimisen mahdollisuuksia, tilaa pysähtymiselle ja yhteisölliselle olemiselle, sekä kestävän kulttuurin toimintaa ja resurssiemme puitteissa järjestettyä toimintaa.

Viime vuoden kokemusten ja oppien pohjalta tänä keväänä järjestettävässä opintopiirissä ja Toimintaviikonlopussa keskitymme suoraan toimintaan. Mitä se on — ja mitä se voisi olla? Mikä sen rooli on osana avointa, demokraattista yhteiskuntaa? Miten suora toiminta on vaikuttanut perusoikeuksiimme?

Opintopiiri 1/25
Hämärän tullen – opintopiiri suorasta toiminnasta
Helsinki

Hämärän tullen maailma näyttäytyy erilaisena. Hämärän tullen katse hakeutuu uusiin pintoihin ja ympäristö piirtyy uusissa perspektiiveissä.

Mitä?
Hämärän tullen on kolmesta kerrasta koostuva opintopiiri, missä tarkastellaan suoraa toimintaa. Tarkoituksena on kokoontua yhteen tämän aiheen ympärille pohtimaan ja tunnustelemaan sen eri ulottuvuuksia. Keskustelun tukena opintopiirissä luetaan otteita Anton Montin ja Pontus Purokurun kirjoittamasta kirjasta “Suoraa toimintaa – Autonomiset liikkeet Suomessa 1986-2016”. Opintopiirin jokaisella kerralla syvennytään tiettyihin kirjassa esiintyviin teemoihin, joita mukana pohtimassa ovat toimeliaat kutsuvieraat!

Miksi?
Vallitsevissa maailmantilanteissa tieto ja kokemus pirstaloituvat ja keskusteluyhteydet eriytyvät ja pätkittyvät — on kriittisen tärkeää luoda tiloja, jotka kutsuvat yhteen kuuntelemaan toisiamme ja kuvittelemaan hyvän elämän mahdollisuuksia. Suoralla toiminnalla on ollut tärkeä rooli osana demokratiaa: sen kautta olemme tavoittaneet monet perusoikeuksistamme. Pohdimme yhdessä suoran toiminnan menneitä, nykyisiä ja tulevia muotoja ja sen mahdollisuuksia. Luodaan tilaa eri näkemyksille, kuunnellaan toisiamme ja opitaan yhdessä!

Kenelle?
Kaikille alle 30-vuotiaille enemmän tai vähemmän kiinnostuneille! Opintopiiriin osallistuminen ei vaadi mitään aikaisempaa tietoa tai kokemusta aiheesta. Opintopiiri on ilmainen ja tarjoamme materiaalit. Opintopiiri on kaksikielinen (suomi ja englanti). Käännösapua on saatavilla.

Milloin ja missä?
23.4. Autonomiset tilat
7.5. Toimintaa elämän puolesta
21.5. Globaali solidaarisuus
Kaikki sessiot järjestetään Helsingissä, tarkempi paikka jaetaan ilmoittautuneille.

ILMOITTAUDU MUKAAN OPINTOPIIRIIN TÄSTÄ

Toimintaviikonloppu 16.5.-18.5.
Hietalinna, Oulu

Minkälaisia suoran toiminnan keinoja olemme nähneet käytettävän osana kansalaisaktivismia ja minkälaisia ovat sen mahdolliset tulevaisuuden muodot? Onko suoralla toiminnalla saavutettu jotakin – ja jos on, niin mitä? Mikä sen rooli on osana demokraattista yhteiskuntaa? Meidät tähän kaikkeen johdattelee iso porukka erilaisia toimijoita kansalaisaktivismin ja -toiminnan kentältä. Toimintaviikonlopussa pääset keskustelemaan, tutkimaan ja työpajailemaan yhdessä eri toimijoiden ja samanhenkisten nuorten kanssa.

Toimintaviikonloppu sisältää erilaisia työpajoja ja keskustelua, joissa tutkitaan toiminnan teoriaa ja käytäntöä — lisäksi tiedossa on ainakin minileffafestarit ja rentoa oleilua hyvässä seurassa!

ILMOITTAUDU TOIMINTAVIIKONLOPPUUN MUKAAN TÄSTÄ!

Osallistuminen on täysin maksutonta — lisäksi tarjoamme majoituksen, koko viikonlopun ruokailut ja maksamme matkasi! Tämä hanke on tarkoitettu 16-29-vuotiaille ja siinä käyttökielenä on suomi, sekä englanti. Kohti Toimintaa-hanke on Euroopan Unionin osarahoittama nuorisohanke.

Vuosi 2025

Vuonna 2025 projektin teemoja ovat suora toiminta (kevät) ja utopiat (syksy). Mitä nämä tarkoittavat ja mitä näiden teemojen alla tapahtuu? Siitä lisää uutiskirjeessä ja Instagramin, sekä Pixelfedin puolella! Vuoden 2025 opintopiirit järjestetään Helsingissä ja toimintaviikonloput järjestetään Oulussa (suora toiminta), sekä Helsingissä (utopiat).

Jos olet kiinnostunut tässä vaiheessa projektista ja sen tulevista käänteistä, voit rohkeasti olla yhteydessä meihin! Otamme avosylin vastaan uusia ideoita, ajatuksia ja kommentteja. Jos etsit merkityksellistä toimintaa ja paikkoja kohtaamiselle samanhenkisten ihmisten kanssa, voit tulla mukaan vapaaehtoiseksi hankkeeseen!
Jos kiinnostuit, voit laittaa viestiä suoraan projektin koordinaattorille, Jonnelle (”nimi”@dodo.org).

*

PIENI KOOSTE VUODESTA 2024

Teemoina aktivismi ja taide

Aktivismi (kevät)

Kohti Toimintaa-hanke potkaistiin liikkeelle heti helmikuun alussa, opintopiirin muodossa. Olimme suunnitelleet niin, että jokainen puolivuotinen teema saisi oman opintopiirin ja toimintaviikonlopun. Opintopiirit rakentuisivat useammasta kerrasta, ne voisivat olla lukupiirejä, tai työpajakokokonaisuuksia — tai ehkä jonkinlainen hybridi niiden väliltä! Meillä oli selviä suuntaviivoja ja tavoitteita, mutta halusimme pitää projektin aktiviteetit ja rakenteen sellaisina, että osallistujat voisivat vaikuttaa niihin ja tulla osaksi projektin kehityskaarta.

Opintopiiri 1/24
Yhteisöt, yhteydet ja toiminta
Helsinki

Ensimmäinen opintopiirimme tapahtui helmikuun ja toukokuun välisenä aikana, joka toinen viikko. Tämä opintopiiri keskittyi radikaaliin ystävyyteen, yhteisöihin ja yhteisöllisyyden merkitykseen muutoksen alustana. Näiden asioiden tutkailu tapahtui yhteentulemisen keinoin – jokainen piiri täyttyen keskustelusta, kysymyksistä, jaetuista kokemuksista ja ajatuksista. Opintopiirimme yhtenä kulmakivenä toimi Kuulumme toisillemme – kirjeitä ja kirjoituksia ystävyyden politiikasta – kirja.

Kuulumme toisillemme on Mikael Brunilan, Vilja Saarisen ja Valter Sandellin kirjeenvaihtoon pohjautuva, ystävyyttä ja jakamista sekä henkilökohtaisella että teoreettisella tasolla käsittelevä teos. Sen on julkaissut suomalainen pienkustantamo Khaos Publishing. Haluamme sydämellisesti kiittää Khaos Publishingia tuesta opintopiirien mahdollistamisessa! Kirja saatteli meidät keskusteluihin, jotka toimivat katalysaattorina yhteisöllisyyden syntymiselle, luottamuksen ja kuuluvuuden kehittymiselle, sekä niin monille silmiä avaaville keskusteluille! 

Kuulumme toisillemme-kirja, sekä opintopiirissä kirjoitettu kirje.

Lämpimien kelien saapuessa opintopiirit pidettiin Dodon kasvihuoneessa.

Sivu 103, muistiinpanoja, kukkia.

Toimintaviikonloppu 3.5.-5.5.
Elävän Kulttuurin Koroinen, Turku

Hankkeen ensimmäinen toimintaviikonloppu tapahtui Elävän kulttuurin Koroisilla, Turussa. Toimintaviikonloppu oli 3.-5.5., juuri sinä viikonloppuna, kun kevät eteläisessä Suomessa heräsi toden teolla.

Viikonloppu järjestettiin yhteistyössä Elävän kulttuurin Koroisten, Koroisten Maailmanpyörän, sekä taiteilijoiden kanssa, jotka järjestivät Siemenet versovat-nimisen ihmisoikeusteemaisen taidenäyttelyn osana tätä viikonloppua. Olimme suunnitelleet kattavan ohjelman, missä aktivismin erilaiset rajapinnat tulisivat mahdollisimman moniulotteisesti esiin. Tätä mahdollistamassa olivat useat eri tahot, muun muassa Somor Sur, Elokapina ja Amnesty Finland. Viikonloppu tapahtui kokonaisuudessaan Koroisten maatilan upeassa miljöössä, työpajojen, levon ja palautumisen, sekä saunomisen ja yhteisruokailujen siivittämänä. Ruokailut, tiskaaminen ja paikkojen järjestyksessä pitäminen hoidettiin kollektiivisesti, jokaisen päästen osallistumaan, omien kykyjensä mukaan. Haluamme erikseen kiittää kaikkia järjestämiseen osallistuneita tahoja ja jokaisen yksittäisen ihmisen työpanosta – tämä upea viikonloppu ei olisi voinut tapahtua ilman teitä!

Toimintaviikonloppuun osallistui yhteensä 16 nuorta osallistujaa. Osallistujat jatkoivat aktiivista yhteydenpitoa myös viikonlopun jälkeen ja järjestäjien näkökulmasta (sekä saadun palautteen perusteella) vaikuttikin siltä, että toimintaviikonloppu oli kaikenkaikkiaan erittäin onnistunut. Tämä oli ensimmäinen kerta hankkeen aktiiveille, kun järjestimme suuremman tapahtuman Helsingin ulkopuolella ja olikin valtava ilo nähdä, että viikonlopun sisällöt tuottivat keskustelua ja aktivoivat tarkastelemaan asioita uusista näkökulmista. Esimmäinen toimintaviikonloppu antoi meille myös uuden sysäyksen kokeilla, että miten muuten ihmisiä voisi tuoda yhteen ja millä tavoin yhteentuovia, yhteisöllisiä paikkoja voisi luoda. 

Viikonloppu koostui erilaisista työpajoista, joista yhdessä osallistujat pääsivät tarkastelemaan omia mahdollisuuksiaan ja lähtökohtiaan toiminnalle ja yhteiskunnalliselle osallistumiselle.

Keskusteluja, yhteisoppimista, nykyisen kriittistä tarkastelua ja uuden suunnittelua. Ja Sirius-kissa, Koroisten tilan asukki.

Viikonlopun ollessa täynnä suunniteltua sisältöä ja erilaisia työpajamahdollisuuksia, halusimme korostaa oman tilan ja levon tärkeyttä osana Toimintaviikonloppua. Koroisten miljöö oli oiva paikka rauhoittumiseen työpajojen välissä, riippumattoiluun ja keväisessä luonnossa samoilemiseen. Osallistujia kannustettiin omaehtoiseen taukojen ja oman tilan ottamiseen. Taidetta ja erikoisia rakennelmia täynnä oleva, vanha maataloympäristö (missä edelleen on toimintaa ja suuri osa siitä vahvasti yhteisölähtöistä ja yhteiskunnallista) oli täydellinen ympäristö Toimintaviikonlopulle.

Koroisten ympäristöä, ihmisiä ja ensimmäisiä hiirenkorvia puissa.

Kiitos!

*


Taide (syksy)

Kevään aikana kartuttamamme kokemus ihmisten yhteentuomisesta, yhteisöllisten tilojan ja aktiviteettien luomisesta, sekä inspiroivista ja toimijuutta tarkastelevista sisällöistä toimi lähtökohtana syksyn suunnittelulle. Halusimme pitää projektin uusiutuvana ja kokeilevana – pitäen jotakin vanhaa mukana, mutta aktiivisesti tehden tilaa uudelle. Syksyn sisältöjen lähtökohtana oli rohkea uuden kokeileminen ja heittäytyminen.

Halusimme kokeilla erilaista lähestymistapaa syksyn opintopiireille: tällä kertaa jokaista opintopiirikertaa olisi vetämässä eri henkilö. Kevään opintopiirit järjestettiin suljetun ryhmän periaattella, eli ryhmä pysyi samana koko opintopiirijakson. Nyt halusimme kokeilla jokaiselle sessiolle omaa ilmoittautumista, kun järjestävä taho ja session teemakin oli aina hieman eri.

Syksyn Toimintaviikonloppu järjestettiin lokakuun viimeisenä viikonloppuna Tampereella, Pispalassa. Päädyimme järjestämään niin, että aktiviteetteja oli samanaikaisesti eri paikoissa, ympäri Pispalan harjua. Olimme syksyn aikana hakeneet avoimella haulla taiteeseen ja toimintaan perehtyneitä tekijöitä jakamaan tietotaitoaan Toimintaviikonlopussa. Avoimeen hakuun tuli hurja määrä vastauksia, joista pyrimme kokonaisuutta silmällä pitäen valikoimaan erilaisia tekijöitä. Tämän melko orgaanisen prosessin lopputulemana Toimintaviikonloppu koostuikin mm. monenlaisista työpajoista, taidekävelystä,

Opintopiiri 2/24
Välitila

Opintopiirimme lähtökohtana tänä syksynä oli toimia toiminnan mahdollistaja, uusien ja odottamattomienkin lähestymistapojen tarjoajana, sekä luovuuden piilopaikkojen ja toiminnan kohtaamispintana. Opintopiiri rakentui välitilojen (käännös englannin kielen termistä “liminal space”) ympärille. Välitila on jotakin sellaista, minkä olemassaolo ja funktio ei ole aivan selvää. Liian pieni eteinen, missä ei ole tilaa pukeutua tai säilyttää kenkiä, voisi on melko hyvä ja arkinen esimerkki, mitä fyysinen välitila voi olla. Jotakin, mihin huomio ei kiinnity, jossakin välissä. Välitila konseptina on melko abstrakti ja monitulkintainen, mutta se kuvastaa hyvin kaikkea sitä, mikä ei ole sidottu selvään funktioon. Tämä kaikki on myös sitä, missä luovuus ja uusiutuminen asuu. Syksyn opintopiirien keskiössä olikin näiden tilojen ja paikkojen tarkastelu, sekä leikkiminen luovuuden pintojen ja vapautumisen kokemusten kanssa. Halusimme kutsua lähiympäristömme ulkopuolelta uusia tekijöitä mukaan ja järjestimme avoimen haun, minkä kautta saimmekin laajan kirjon eri toimijoita osaksi projektia! Haussa yhtenä kysymyksenä oli, että mitä välitilat tarkoittavat hakijalle. Vastausten kirjo ja erilaiset lähestymistavat tähän käsitteeseen olivat yllättäviä: fyysisten tilojen lisäksi mahdollisina välitiloina nähtiin muun muassa aika (nykyhetki) ja sosiaalisista asetelmista kumpuavat henkiset, tai keholliset välitilat.

Lopulta koostimme kuusiosaisen opintopiirikokonaisuuden osittain avoimen haun kautta tulleista ehdotuksista ja osittain pyytämällä mukaan Dodolle jo tuttu tahoja. Syksyn aikana välitiloja ja luovuutta, sekä toimintaa ja toimijuutta tutkailtiin eri perspektiiveistä, monin eri työkaluin. Jokainen työpajoista sijoittui eri paikkoihin ympäri Helsinkiä, paikkoihin, mihin session fasilitoija halusi ihmiset tuoda. Alla tiivistettynä kaikki kuusi sessiota ja niiden keskeiset lähestymistavat fasilitoijien omin sanoin.

I
KONTRASTI 11.9.

Pasila, Helsinki
”Tämä on kutsu tutkailemaan urbaanin tilan kontrasteja ja asuttamaamme tilaa. Kokoontumisemme aikana syntyy kollektiivinen installaatio, missä läsnä oleva hetki, tunteemme ja suhteemme ympäristöön, mihin olemme kahlittuna, jää elämään.”

II
PUSKASSA 25.9.

Arabia, Helsinki
“Luonnossa monimuotoisuus on kukkeimmillaan välitiloissa: vaihettumisvyöhykkeillä metsän ja pellon rajalla, veden ja mantereen välisissä kosteikoissa. Myös kaupunkien hukkatilat, jättömaat ja ryteiköt tarjoavat elintilaa esimerkiksi niittyjen kasveille, jotka eivät pärjää tiheästi kasvavassa varjoisassa metsässä.

On kuitenkin arvioitu, että joka yhdeksäs laji Suomessa on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Listalla on naali, kolme lohta, tuhatjalkainen ja lähes puolet Suomen linnuista, kuten harakka. Millainen välitila on elää sukupuuton uhan alla? Millainen on tila, jossa laji on kadonnut? Näitä kysymyksiä tutkimme seuraavassa opintopiirissämme maalaustaiteen keinoin, ja pohdimme mahdollisuuksia luontokadon pysäyttämiseen taiteen keinoin.

Sessiossa on alustus aiheeseen, paljon tilaa keskustelulle ja mahdollisuus maalata oma teos, josta voi tehdä installaation tai käyttää esimerkiksi kylttinä mielenilmauksessa.”



III
KAISLA 9.10.

Rastila, Helsinki
“Monimutkaisuuden lisääntyminen ja toisiaan ruokkiva kriisien vyyhti osoittaa, että hallitsemisen ja kontrolloinnin polku on poljettu loppuun. KAISLA-työpajassa mietitään, miten olla elävien systeemien kanssa, ilman tarvetta kontrolloida niitä. Muistetaan, että luovuus ja leikki asuu meissä. Meillä on kyky heittäytyä, tuntea ja erehtyä. Me olemme osa sitä luontoa, josta löytyy viisautta seistä — maadoittuneena, mutta tuulessa joustaen. Kuin kaislat.”

IV
TIKIT 6.11.

Metsälä, Helsinki
“Ton ja Masha esittelevät kokemuksiaan protestoinnista tekstiilien, vaatteiden ja suoran toiminnan kautta. Heidän töidensä aiheina ovat mm. opiskelijat, naiset, työntekijät, lgbtqi+ -oikeudet, ekologiset kysymykset ja sodanvastaisuus.

He kertovat projekteistaan, joissa he ovat olleet mukana ja perustajina: ompeluosuuskunta Shvemy (ukrainalais-venäläinen taideryhmä), ompeluosuuskunta Resew (kokeellinen talous- ja yhteisöprojekti), myös kokemuksistaan ​​luovasta työstä yhdessä yhteisöjen kanssa.”

V
YMPÄRÖIVÄ KEHO 11.11.

Itäkeskus, Helsinki
“Miksi tunnen olevani yksin joukossa? Miten olemme niin lähellä toisiamme, mutta silti tavoittamattomissa? Onko hoivaa ostoskeskuksissa tai metroasemalla? Kuinka voin ravistella ympäristöäni? Kuinka pääsen kiinni seikkailuun ja taikuuteen ympärilläni? Kuinka piiloutua julkisessa tilassa?

Suomessa sääntöjen noudattamisen ja status quon ylläpitämisen kulttuuri on vaalittu, yhteiskunnallisesti arvostettu normi. Hyvä esimerkki tästä ovat kaupunkialueen sosiaaliset ja infrastruktuuriset tilat, jotka muovaavat kehomme liikettä sitä mihin keskittyä ja tuntea — kun taas suuri osa kaikesta tukee homogeenisen valkoisen identiteetin tavoitteita. Liikettämme ohjaa yksityistämisen ja kapitalistisen kulutuksen säännöt. Voisimmeko löytää yhteyksille ja leikille enemmän tilaa, kuin mitä niille on nyt annettu?”

VI
MYRSKY 20.11.

Kalasatama, Helsinki
“Keskellä Kalasataman suunniteltua kaupunkiympäristöä on unohtunut paikka. Sitä saatetaan kutsua välitilaksi, joutomaaksi, hukkatilaksi tai ylijäämäksi. Mutta mikä on paikan oma rooli? Miten me toimimme suhteessa siihen?

Nyt lankamyrsky saapuu Kalasatamaan. Opintopiirissä virkkaamme tilapäisen teoksen paikkaan, joka oli ennen merta ja odottaa nyt jotain tulevaa. Virkkaamisen lomassa pohdimme erilaisia tilan kerroksia sekä taiteen merkitystä tilan tekijänä.”

Kuvia työpajan ajalta. Kokoonnuimme Kalasataman vapaakaupungissa valmistelujen merkeissä ja jatkoimme siitä Verkkosaaren viimeisille joutomaan paloille.

Myrskyn yksityiskohtia päivänvalossa.

Teos kerättiin pois kaksi päivää tekemisen jälkeen ja alue siivottiin myös löydetystä roskasta. Teoksen langat uudelleenkäytetään follow-up-työpajassa – täten teos jää elämään eri muodossa.

Toimintaviikonloppu 25.-27.10.
Pispala, Tampere

Syksyn toimintaviikonloppu järjestettiin Tampereella, Pispalanharjulla. Toimintaviikonloppu järjestettiin yhteistyössä mm. Hirvitalon ja Pethausin kanssa, ja iso osa aktiviteeteista sijoittuikin näihin paikkoihin. Lisäksi käytössämme oli kolmas sisätila, missä majoittuminen ja ruokailu pääsääntöisesti tapahtui. Osa työpajoista ja muista aktiviteeteista tapahtui ulkona, Pispalan upeissa maisemissa. Kevään toimintaviikonlopusta poiketen, kaikki tämänkertaiset aktiviteetit oli hajautettu erilleen Pispalanharjulle, useaan eri paikkaan. Tämä loi aivan omanlaisensa dynamiikan — mahdollistaen useamman samanaikaisen aktiviteetin tapahtumisen, mutta myös luoden rikkonaisuutta ja monimutkaisuutta viikonlopun kulkuun. Hankkeen kaksi ensimmäistä Toimintaviikonloppua olivatkin lopulta hyvin toisistaan poikkeavia kokonaisuuksia.

Tampereella järjestetty Toimintaviikonloppu muistuttikin jopa hieman festivaalia, asioiden tapahtuessa eri paikoissa samanaikaisesti. Osa työpajoista ja muista sisällöistä löytyi aiemmin syksyllä järjestetyn avoimen haun kautta, osa Dodon valmiiden kontaktien kautta. Halusimme antaa mahdollisuuksia esitellä omaa praktiikkaa ja rakentaa työpajakonspeti oman tekemisen ja lähestymistavan ympärille. Työpajojen vetäjillä oli melko vapaat kädet rakentaa jotakin sellaista, minkä he kokivat olevan toimivaa ja kutsuvaa. Järjestettyjen yhdeksän työpajan ja taideaktiviteetin kokonaisuus piirtyikin hauskasti tekijöidensä näköiseksi ja antoi osallistujille mahdollisuuden saada laajasti uutta kosketuspintaa taiteelliseen tekemiseen.

Viikonlopun käsiohjelma.

Työpajoissa osallistujat pääsivät tutkimaan aktivismia ja luovuutta. niissä käsiteltiin muun muassa kehollisuutta ja somatiikkaa, pienjulkaisuja ja itse tekemisen mahdollisuuksia, jättömaita ja sieltä löytyviä jälkiä ja tarinoitam visuaalista taidetta ja viestien välineenä, erilaisia materiaaleja ja niiden luomia mahdollisuuksia, yhteisölähtöistä tekemistä ja yhteisöjä, sekä toimintaamme osana niitä. Alla pieni esittely osana Toimintaviikonloppua järjestetyistä työpajoista ja kurkkaus niiden sisältöihin.

Yhteenkuuluvuus/Juuret
Aloittelijaystävällisessä liikkeellisessä työpajassa tutkimme sitä, miten tunteet kehoissamme ilmenevät. Lisäksi pohdimme yhteenkuuluvuutta. Millaiseen olemiseen ja liikkeeseen tunteet meitä kutsuvat? Miten ne kehottavat vastaamaan ulkoiseen ja sisäiseen maailmaamme? Työpajan aikana olemme enimmäkseen ulkona. Ohjauskielinä ovat englanti ja suomi. Ohjaajana on Anthoni Levonsaari, tanssiin ja somaattisiin menetelmiin erikoistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK).

Zinet aktivismissa
Tule tutustumaan zine-julkaisujen ruohonjuuritason muuttavaan voimaan — ne menevät sensuurimuurien raoista ja vievät tietoa sydämestä sydämeen. Sarjakuvataiteilija Elvira Kim, joka teoksessaan ”Ystäväni Venäjältä katoavat” (My friends in Russia are disappearing), kertoo kokemuksistaan ja rohkaisee jakamaan tietoa asioista, joista sinut on pakotettu vaikenemaan.

Vas: Elviran zinetyöpaja
Oik: ReSew cooperativen esitelmä tekstiiliaktivismista ja sen luomista mahdollisuuksista.

Parsitaan kapitalismi queer-fem-anarkismiksi
Ton/Tonya Melnyk ja Masha Ravlyk ovat taiteilijoita ja aktivisteja Kiovasta, Ukrainasta, Shvemy- ja Resew-ompeluosuuskuntien jäseniä, queer-ihmisiä ja pakolaisia. He esittelevät kokemuksiaan protestien tekemisestä tekstiilien, vaatteiden ja suoran toiminnan avulla. Työpajassa pääset oppimaan myös kirjonnan alkeet.

Trashcape
Trashscape on antroposeenin kokeellinen kaivaustutkimus, jossa jättömaista muuttuu arkeologisia kaivauksia, museoita ja taidenäyttelyitä. Projekti toimii paitsi alustana, jonka avulla voidaan kysellä ja kritisoida ihmiskunnan kulutuskeskeistä luonnetta, myös kenttänä, jonka avulla voidaan leikkisästi tutkia kieltä, kuvitella mahdollisia tulevaisuuksia ja kyseenalaistaa tapamme määritellä taide ja kauneus.

Trashscapen on tuottanut taidekollektiivi Translation flowers (Inkeri Jäntti (FI), Nancy Dewhurst (UK) ja Sunčica Pasuljević Kandić (RS)). Aluksi projekti keskittyi ensisijaisesti Oulun kohteisiin — kolmikko aikoo kuitenkin laajentaa projektia Berliiniin, Novi Sadiin ja ympäri maailman!

TRAHCAPE-työpajassa otettuja Polaroid-kuvia (kuva: Inkeri Jäntti)

(kuva: Inkeri Jäntti)

Raivovirkkaus ja lankamyrsky (kaksiosainen työpaja)
Raivovirkkaustyöpajassa opit virkkaamaan tajunnanvirtatyylillä ja purkamaan ajatuksesi ja tunteesi lankasolmuiksi! Tässä työpajassa opit myös virkkauksen perusteet — työpaja sopii myös kokeneille virkkaajille. Työpajassa tehtyjä luomuksia voi hyödyntää illalla järjestettävässä toisessa osassa. Voit kuitenkin halutessasi osallistua vain yhteen työpajoista. Tässä virkkaustyöpajassa ei ole paineita tai tavoitteita; sinä päätät mitä teet ja miten teet – ja ohjaaja auttaa sinua.

Illan laskeutuessa ohjaamme virkkauksemme valitsemaamme paikkaan Tampereen julkisessa tilassa. Lankamyrsky on katutaiteen muoto, jossa pinnat peitetään virkkaamalla tai neulomalla tai esim. kaupunkisuunnitteluun liittyviä asioita tuodaan esille kiinnittämällä niihin huomiota langan avulla.

Työpajojen erilaisia ympäristöjä – sisätiloissa Pispalan vanhoissa puutaloissa, metsissä ja kaduilla.

Lankamyrsky, ennen/jälkeen (by Verna Talvi).

Yhteisöfoorumi
Tämän työpajan vetäjänä toimii henkilö, joka on saanut inspiraation viime kevään opintopiiristä. Kokoonnumme tarkastelemaan yhteisön, yhteisöllisyyden ja ystävyyden merkityksiä. Oletko kiinnostunut rihmastollisesta ajattelusta ja luovista lähestymistavoista yhteisön rakentamiseen? Sitten tämä foorumi on sinua varten!

Pispalan taidekävely, Pyykkipuiston jumpat, Hirvarin kansankeittiö…
Isompien työpajojen lisäksi osallistujilla oli mahdollisuus osallistua muun muassa Hirvitalon aktiivien järjestämään Pispalan taide- ja aktivismihistoriaan pureutuvaan kävelyyn, kehonhuoltoon ja rauhoittumisharjoitteisiin, Hirvitalolla joka lauantai järjestettävän kansankeittiön toteuttamiseen ja muihin vastaaviin aktiviteetteihin pitkin viikonloppua.

Artivist café
Sunnuntaina Pethausilla järjestettiin taidenäyttely osana Toimintaviikonloppua. Tähän näyttelyyn oli kutsuttu ihmisiä eri taustoista ja yhteyksistä, pyrkien luomaan paikan yhteetulemiselle, uusien tuttavuuksien ja verkostojen luomiselle, sekä yhteisöllisyydelle. Näyttelyssä oli taiteilijoita ympäri Suomea, joista moni oli maahanmuuttajataustaisia ja akateemisen taidemaailman ulkopuolelta. Näyttelyssä oli keskiössä taiteen kautta toteutettu aktivismi ja ihmisten yhteentuleminen. Toimintaviikonlopun osallistujat saivat mahdollisuuden päästä keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia näyttelyyn osallistuneiden taiteilijoiden kanssa, tutustumaan erilaisiin tapoihin tehdä aktivismia taiteen keinoin, sekä rauhoittumaan hektisen viikonlopun jälkeen pullan ja kahvin äärelle Pethaus-alakulttuurikeskuksen lämpimässä tunnelmassa. Näyttely oli avoin kaikille ja iloksemme se kiinnosti myös paikallisia kävijöitä. Tästä syntyi asetelma, mikä mahdollisti uudenlaisia kohtaamisia ja keskusteluja ilmaisen pullan ja kahvin äärellä. Näyttely kesti ainoastaan yhden päivän ja se päätti koko tapahtumakokonaisuuden.

Osallistujat ja näyttelyn taiteilijat keskustelivat, tutustuivat ja vaihtoivat ajatuksia näyttelyn aikana (kuva: Inkeri Jäntti)

Työpajojen kirjon ja monimuotoisuuden ajatuksena oli mahdollistaa erilaiset kokemukset ja uuden oppiminen läpileikkaavasti, taiteen eri aspekteja tutkien ja omaa mielenkiintoa seuraten. Suurin osa tapahtuman työpajoista sijoittui lauantaille ja osallistujat saivatkin mennä työpajasta toiseen aamusta iltaan, oman jaksamisen ja fiiliksen mukaan.

Saimme luotua kokonaisuuden, missä taiteen ja toimijuuden aspekteja käsiteltiin laajasti ja monipuolisesti — tämän mahdollisti kaikki omaa osaamistaan ja praktiikkaansa avoimessa haussa tarjonneet tekijät, sekä Dodon toiminnan kautta löytyneet osaajat. Haluamme kiittää erikseen jokaista työpajan järjestäjää, tilojansa (ja apuansa) meidän käyttöömme antaneita Pethausia ja Hirvitaloa, sekä mukana olleita vapaaehtoisia ja työpajoja vetäneitä – ja tietty ihan jokaista osallistujaa, joita tuli ympäri Suomen! Toivomme, että osallistuneille jäi käteen uusia ideoita, inspiraatiota ja joitain työkaluja, millä lähteä tutkailemaan omaa toimijuuttaan taiteen keinoin.

Toimintaviikonloppu oli todella intensiivinen, mutta myös antoisa kokonaisuus ja sai meidät jälleen kerran tarkastelemaan sitä, että mitä voimme ja haluamme tarjota. Onnistuimme tuomaan yhteen paljon sellaista toimintaa ja tekemisen muotoja, mitkä harvoin pääsevät kohtaamaan. Viikonloppu tarjosi laajasti mahdollisuuksia myös uusien yhteyksien luomiseen, toimintatapojen ja taitojen oppimiseen, luovuuden ja luovien metodien tarkasteluun toiminnan muotona, sekä oman toimijuuden ja merkityksellisyyden tutkimiseen. Tällä kertaa kaikkea oli todella paljon. Aktivieetteja, paikkoja, hoidettavia asioita, yllätyksiä. Huh! Kiitos!

*

Tervetuloa Urban Dinner -tapahtumaan 22.4., jossa kokkaamme herkkuja hävikistä. Teemme myös uuden erän kombuchaa! 🌿🏢

Kokkailun ja syönnin jälkeen keskustelemme ja jaamme vinkkejä miten kasvattaa pientä syötävää vihreää omassa keittiössä. Tällaiseen ei tarvitse omaa suurta puutarhaa - tarvitset vain oman valoisan ikkunalaudan! 🌿🏢

Opit kasvattamaan pienen puutarhan keittiöösi helpoin ja yksinkertaisin menetelmin. Opimme erilaisia konsteja, jotta löydämme parhaan menetelmän kasvattaa syötävää pieniin ja ahtaisiin paikkoihin. Materiaalit tällaiseen löytyy helposti kotoa tai Dodolla, eli ei hätää, ei tarvitse tuoda tai ostaa omia tarvikkeita!Ei tarvitse olla vihersormi tai entistä puutarha kokemusta! 🌿🏢

Aikataulu: 

17.30 Ruoanlaittoa ja kombuchan valmistusta (tuo lasipurkki jos haluat aloittaa myös kotona kombuchan teon) ja illallinen
19.00 Illallinen ja viherkasvien kasvatus työpajailua

Ti 22.4., klo 17.30-21.00
Dodon toimisto, Veturitallinkuja 33, G-rappu, pohjakerros, Helsinki.
Muista ilmoittautua viimeistään tuntia ennen tapahtumaa, linkki biossa!

***

Welcome to the Urban Dinner event on 22nd of April. We are cooking together a feast out of waste food ingredients and brewing our own kombucha! 🌿🏢

After the dinner there will be time to get together and talk about easy ways to grow greens in your own kitchen. You don’t need a big garden - a sunny windowsill is all it takes! 🌿🏢

You will learn how to create your own little garden in the kitchen with some simple everyday tools. We will explore what different containers or techniques work best for little spaces. You will probably find most of the materials at home or at Dodo so don’t worry about running to the next gardencenter to buy lots of stuff. No green thumb or previous experience in gardening is necessary! 🌿🏢

Schedule:

17:30 Cooking, kombucha making (bring a jar if you want to take a scoby home!)

19:00 Dinner and Windowsill Gardening Workshop

Tue 22nd of April, at 17:30 - 21:00
Dodo’s office, Veturitallinkuja 33, G-entrance, ground floor, Helsinki.
Remember to sign up, latest one hour before the event! (link in bio)

Tervetuloa Urban Dinner -tapahtumaan 22.4., jossa kokkaamme herkkuja hävikistä. Teemme myös uuden erän kombuchaa! 🌿🏢

Kokkailun ja syönnin jälkeen keskustelemme ja jaamme vinkkejä miten kasvattaa pientä syötävää vihreää omassa keittiössä. Tällaiseen ei tarvitse omaa suurta puutarhaa – tarvitset vain oman valoisan ikkunalaudan! 🌿🏢

Opit kasvattamaan pienen puutarhan keittiöösi helpoin ja yksinkertaisin menetelmin. Opimme erilaisia konsteja, jotta löydämme parhaan menetelmän kasvattaa syötävää pieniin ja ahtaisiin paikkoihin. Materiaalit tällaiseen löytyy helposti kotoa tai Dodolla, eli ei hätää, ei tarvitse tuoda tai ostaa omia tarvikkeita!Ei tarvitse olla vihersormi tai entistä puutarha kokemusta! 🌿🏢

Aikataulu:

17.30 Ruoanlaittoa ja kombuchan valmistusta (tuo lasipurkki jos haluat aloittaa myös kotona kombuchan teon) ja illallinen
19.00 Illallinen ja viherkasvien kasvatus työpajailua

Ti 22.4., klo 17.30-21.00
Dodon toimisto, Veturitallinkuja 33, G-rappu, pohjakerros, Helsinki.
Muista ilmoittautua viimeistään tuntia ennen tapahtumaa, linkki biossa!

***

Welcome to the Urban Dinner event on 22nd of April. We are cooking together a feast out of waste food ingredients and brewing our own kombucha! 🌿🏢

After the dinner there will be time to get together and talk about easy ways to grow greens in your own kitchen. You don’t need a big garden – a sunny windowsill is all it takes! 🌿🏢

You will learn how to create your own little garden in the kitchen with some simple everyday tools. We will explore what different containers or techniques work best for little spaces. You will probably find most of the materials at home or at Dodo so don’t worry about running to the next gardencenter to buy lots of stuff. No green thumb or previous experience in gardening is necessary! 🌿🏢

Schedule:

17:30 Cooking, kombucha making (bring a jar if you want to take a scoby home!)

19:00 Dinner and Windowsill Gardening Workshop

Tue 22nd of April, at 17:30 – 21:00
Dodo’s office, Veturitallinkuja 33, G-entrance, ground floor, Helsinki.
Remember to sign up, latest one hour before the event! (link in bio)

19 0
Urban Action Day x Korjauskapina,
Sunnuntaina 4.5. Kääntöpöydällä järjestetään Urban Action Day x Korjauskapina -tapahtuma!
Ohjelmassa työpajoja ja musiikkia, mm. @pelkoband . Tarkempi ohjelma julkaistaan piakkoin! ❤️🧵

Tule mukaan tekemään tapahtumaa, ilmottaudu vapaaehtoiseksi: https://forms.gle/B2KGoZdDLqZrFoK47 (linkki myös biossa)

Su 4.5. 16-21
Kääntöpöytä, Veturitallinkuja, Helsinki.
Huom, rakennustyömaan vuoksi Veturitallinkujalle pääsee vain Veturitietä pitkin etelästä, tarkemmat saapumisohjeet esteettömyystiedoissa. https://kaantopoyta.fi/esteettomyys/ ❤️🧵

***

The Urban Action Day x Korjauskapina event will be held at Turntable Sunday 4th of May!
Workshops and music, artist: @pelkoband . Timetable coming up soon! ❤️🧵

Come make the event, sign up as volunteer: https://forms.gle/B2KGoZdDLqZrFoK47 (also in bio)

Sun 4th of May 16-21
Turntable, Veturitallinkuja, Helsinki.
Note: due to the construction site, Veturitallinkuja can only be accessed from the south along Veturitie, more detailed arrival instructions in the accessibility information. https://kaantopoyta.fi/en/accessibility/ ❤️🧵

Urban Action Day x Korjauskapina,
Sunnuntaina 4.5. Kääntöpöydällä järjestetään Urban Action Day x Korjauskapina -tapahtuma!
Ohjelmassa työpajoja ja musiikkia, mm. @pelkoband . Tarkempi ohjelma julkaistaan piakkoin! ❤️🧵

Tule mukaan tekemään tapahtumaa, ilmottaudu vapaaehtoiseksi: https://forms.gle/B2KGoZdDLqZrFoK47 (linkki myös biossa)

Su 4.5. 16-21
Kääntöpöytä, Veturitallinkuja, Helsinki.
Huom, rakennustyömaan vuoksi Veturitallinkujalle pääsee vain Veturitietä pitkin etelästä, tarkemmat saapumisohjeet esteettömyystiedoissa. https://kaantopoyta.fi/esteettomyys/ ❤️🧵

***

The Urban Action Day x Korjauskapina event will be held at Turntable Sunday 4th of May!
Workshops and music, artist: @pelkoband . Timetable coming up soon! ❤️🧵

Come make the event, sign up as volunteer: https://forms.gle/B2KGoZdDLqZrFoK47 (also in bio)

Sun 4th of May 16-21
Turntable, Veturitallinkuja, Helsinki.
Note: due to the construction site, Veturitallinkuja can only be accessed from the south along Veturitie, more detailed arrival instructions in the accessibility information. https://kaantopoyta.fi/en/accessibility/ ❤️🧵

21 0
[Eng in comments]
Tule mukaan toukokuussa järjestettävälle kaupunkiviljelyn aakkoset -kurssille! Haluatko oppia yleistietoja kaupunkiviljelystä, oppia kompostoinnin salat ja tunnistaa villivihanneksia? Kurssilla käsitellään teorian ja käytännön avulla erilaisia tapoja viljellä kaupunkiympäristössä esimerkiksi omalla parvekkeella tai ikkunalaudalla. 🌱🔠

Kurssitapaamiset ovat perjantaisin toukokuussa klo 17-20, eli: 2., 9., 16., 23 ja 30.5. 🌱🔠

- 2.5., Kaupunkiviljelyn aakkoset, kaupunkiviljelyn eri mittakaavat, esikasvatus, siementen kylväminen

- 9.5., Dodon kaupunkiviljelijät, idut ja versot

- 16.5., Ikkunalauta- ja parvekeviljelmä, tomaattien ja kurkkujen istutus ulos

- 23.5., Villivihannekset ja villiruoka

- 30.5. Multa ja komposti, ravinnekierto, ulos istuttaminen,

Otamme nyt vastaan ilmottautumisia sekä koko kurssille että yksittäisille kurssikerroille. https://forms.gle/Jkb8RcXUPmNF8Rb39 (linkki myös biossa) 🌱🔠

Kurssi järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Vision kanssa. Kurssi on kaksikielinen Suomi / Englanti. Kurssi pidetään Dodon toimistolla ja Kääntöpöydän kaupunkiviljelmällä Pasilassa. Ohjaajina Malm Nordlund ja Leila Uusirantanen. 🌱🔠

Kurssimaksu 50€ (Dodon jäsenille 35€). Kurssille otetaan 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. 🌱🔠

Voit liittyä Dodon jäseneksi vielä ennen kurssia saadaksesi kurssista (ja muista Dodon tuotteista ym.) allennuksia. Liity Dodon jäseneksi (40€/15€): https://dodo.org/liity/

[Eng in comments]
Tule mukaan toukokuussa järjestettävälle kaupunkiviljelyn aakkoset -kurssille! Haluatko oppia yleistietoja kaupunkiviljelystä, oppia kompostoinnin salat ja tunnistaa villivihanneksia? Kurssilla käsitellään teorian ja käytännön avulla erilaisia tapoja viljellä kaupunkiympäristössä esimerkiksi omalla parvekkeella tai ikkunalaudalla. 🌱🔠

Kurssitapaamiset ovat perjantaisin toukokuussa klo 17-20, eli: 2., 9., 16., 23 ja 30.5. 🌱🔠

– 2.5., Kaupunkiviljelyn aakkoset, kaupunkiviljelyn eri mittakaavat, esikasvatus, siementen kylväminen

– 9.5., Dodon kaupunkiviljelijät, idut ja versot

– 16.5., Ikkunalauta- ja parvekeviljelmä, tomaattien ja kurkkujen istutus ulos

– 23.5., Villivihannekset ja villiruoka

– 30.5. Multa ja komposti, ravinnekierto, ulos istuttaminen,

Otamme nyt vastaan ilmottautumisia sekä koko kurssille että yksittäisille kurssikerroille. https://forms.gle/Jkb8RcXUPmNF8Rb39 (linkki myös biossa) 🌱🔠

Kurssi järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Vision kanssa. Kurssi on kaksikielinen Suomi / Englanti. Kurssi pidetään Dodon toimistolla ja Kääntöpöydän kaupunkiviljelmällä Pasilassa. Ohjaajina Malm Nordlund ja Leila Uusirantanen. 🌱🔠

Kurssimaksu 50€ (Dodon jäsenille 35€). Kurssille otetaan 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. 🌱🔠

Voit liittyä Dodon jäseneksi vielä ennen kurssia saadaksesi kurssista (ja muista Dodon tuotteista ym.) allennuksia. Liity Dodon jäseneksi (40€/15€): https://dodo.org/liity/

15 1
💥Direct Action Weekend💥

Are you interested in finding out how direct action relates to democracy and an open society? Are you looking for a relaxed weekend in a great villa with like-minded people? Then come and join us at our Action Weekend in Oulu!

Why it's especially powerful when people from all over Finland come together:
Every place has its own struggles, stories, and strengths. When we gather across regions – from cities to smaller towns – we learn from each other and strengthen our collective knowledge. This diversity helps us understand the bigger picture and imagine new ways of organizing together. Whether you're experienced or just curious, your perspective is important.

Why join?

✅ Free participation (including travel, vegan meals & accommodation)

🏡 Meet like-minded people in a beautiful villa

🎯 Great workshops & activities (held in english & finnish)

🧘 Space to rest, connect and dream together

📅 When: 16.-18. May
 📍 Where: Oulu, Finland
👥 Who: 16-30 year olds, living in Finland

👉 Application form is in the bio!
Apply now or share with someone who should join!

Let’s build bridges, take action and create something powerful together!!!

 ❗Jos haluat lisää tietoa suomeksi, biossa linkki infoon ja ilmoittautumiseen ❗

💥Direct Action Weekend💥

Are you interested in finding out how direct action relates to democracy and an open society? Are you looking for a relaxed weekend in a great villa with like-minded people? Then come and join us at our Action Weekend in Oulu!

Why it`s especially powerful when people from all over Finland come together:
Every place has its own struggles, stories, and strengths. When we gather across regions – from cities to smaller towns – we learn from each other and strengthen our collective knowledge. This diversity helps us understand the bigger picture and imagine new ways of organizing together. Whether you`re experienced or just curious, your perspective is important.

Why join?

✅ Free participation (including travel, vegan meals & accommodation)

🏡 Meet like-minded people in a beautiful villa

🎯 Great workshops & activities (held in english & finnish)

🧘 Space to rest, connect and dream together

📅 When: 16.-18. May
📍 Where: Oulu, Finland
👥 Who: 16-30 year olds, living in Finland

👉 Application form is in the bio!
Apply now or share with someone who should join!

Let’s build bridges, take action and create something powerful together!!!

❗Jos haluat lisää tietoa suomeksi, biossa linkki infoon ja ilmoittautumiseen ❗

23 1
Tervetuloa Urban Dinner -tapahtumaan 8.4., jossa kokkaamme herkkuja hävikistä. Teemme myös uuden erän kombuchaa! Illallisen jälkeen tarjoamme autenttiseen ääneen keskittyvään työpajaan.🌷🗣

Ääni on kanava sisäiseen maailmaan ja sieltä kumpuavaan elämänvoimaan. Sisimpänsä esiin tuominen voi herättää kaikenlaisia tunteita ja joskus ääni voi olla jännittynyt tai heikko.🌷🗣

Oman äänen kanssa ystävystyminen ja oman vapaana virtaavan autenttisen ja anteeksipyytelemättömän äänen löytäminen voi tuoda varmuutta ja voimaa, sekä toimia välineenä paranemiselle ja voimaantumiselle.🌷🗣

Äänityöpajassa keskitytään äänen tuottamiseen oman fiiliksen mukaan, kaikki on vapaaehtoista ja tehdään yhdessä. Mitään aiempaa kokemusta äänenkäytöstä/laulamisesta ei tarvitse.

Aikataulu: 

17.30 Ruoanlaittoa ja kombuchan valmistusta (tuo lasipurkki jos haluat aloittaa myös kotona kombuchan teon) ja illallinen

19.00 Illallinen ja Authentic voice -työpaja

Ti 8.4., klo 17.30-21.00
Dodon toimisto, Veturitallinkuja 33, G-rappu, pohjakerros, Helsinki.
Muista ilmoittautua viimeistään tuntia ennen tapahtumaa (linkki biossa)!🌷🗣

***

Welcome to the Urban Dinner event on 8th of April. We are cooking together a feast out of waste food ingredients and brewing our own kombucha! After dinner we have an autenthic voice workshop.🌷🗣

The voice is a channel to the inner world and the life force that emanates from it. Bringing out the inner self can evoke all kinds of emotions and sometimes the voice can be tense or weak.🌷🗣

Becoming friends with your own voice and finding your own free-flowing, authentic and unapologetic voice can bring confidence and strength, and act as a tool for healing and empowerment.🌷🗣

The voice workshop focuses on producing a voice according to your own mood, everything is voluntary and done together. No previous experience in voice/singing is necessary.🌷🗣

Schedule:

17:30 Cooking, kombucha making (bring a jar if you want to take a scoby home!)

19:00 Dinner and Authentic voice workshop

Tue 8th of April, at 17:30 - 21:00
Dodo’s office, Veturitalli G-entrance, ground floor, Helsinki.
Remember to sign up, latest one hour before the event (link in bio!) 🌷🗣

Tervetuloa Urban Dinner -tapahtumaan 8.4., jossa kokkaamme herkkuja hävikistä. Teemme myös uuden erän kombuchaa! Illallisen jälkeen tarjoamme autenttiseen ääneen keskittyvään työpajaan.🌷🗣

Ääni on kanava sisäiseen maailmaan ja sieltä kumpuavaan elämänvoimaan. Sisimpänsä esiin tuominen voi herättää kaikenlaisia tunteita ja joskus ääni voi olla jännittynyt tai heikko.🌷🗣

Oman äänen kanssa ystävystyminen ja oman vapaana virtaavan autenttisen ja anteeksipyytelemättömän äänen löytäminen voi tuoda varmuutta ja voimaa, sekä toimia välineenä paranemiselle ja voimaantumiselle.🌷🗣

Äänityöpajassa keskitytään äänen tuottamiseen oman fiiliksen mukaan, kaikki on vapaaehtoista ja tehdään yhdessä. Mitään aiempaa kokemusta äänenkäytöstä/laulamisesta ei tarvitse.

Aikataulu:

17.30 Ruoanlaittoa ja kombuchan valmistusta (tuo lasipurkki jos haluat aloittaa myös kotona kombuchan teon) ja illallinen

19.00 Illallinen ja Authentic voice -työpaja

Ti 8.4., klo 17.30-21.00
Dodon toimisto, Veturitallinkuja 33, G-rappu, pohjakerros, Helsinki.
Muista ilmoittautua viimeistään tuntia ennen tapahtumaa (linkki biossa)!🌷🗣

***

Welcome to the Urban Dinner event on 8th of April. We are cooking together a feast out of waste food ingredients and brewing our own kombucha! After dinner we have an autenthic voice workshop.🌷🗣

The voice is a channel to the inner world and the life force that emanates from it. Bringing out the inner self can evoke all kinds of emotions and sometimes the voice can be tense or weak.🌷🗣

Becoming friends with your own voice and finding your own free-flowing, authentic and unapologetic voice can bring confidence and strength, and act as a tool for healing and empowerment.🌷🗣

The voice workshop focuses on producing a voice according to your own mood, everything is voluntary and done together. No previous experience in voice/singing is necessary.🌷🗣

Schedule:

17:30 Cooking, kombucha making (bring a jar if you want to take a scoby home!)

19:00 Dinner and Authentic voice workshop

Tue 8th of April, at 17:30 – 21:00
Dodo’s office, Veturitalli G-entrance, ground floor, Helsinki.
Remember to sign up, latest one hour before the event (link in bio!) 🌷🗣

22 1