Kaikki käyttöön

Kiinnostaako sinua tulla mukaan hävikki-illallisille, joiden yhteydessä on työpajoja ja asiantuntijoiden alustuksia? Ruoka kokataan yhdessä ja osallistuminen on maksutonta tai omakustannehintaista. Urban Dinner -tapahtumia on Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Syksyllä 2021 ja 2022 loihdimme yhdessä myös Kaikki käyttöön -tapahtumakiertueet, joilla vieraillaan kunkin kaupungin kiinnostavimpien hävikkiruokaan liittyvien toimijoiden luona. Tapahtumat ovat esillä Dodon Facebook-tapahtumissa ja infokirjeessä sekä Instagramissa #kaikkikäyttöön.

Mitkä ovat parhaat hävikkiruokareseptit? Miten hävikkiä voi vähentää jo ruoantuotannon yhteydessä? Minkälaiset yhteistyökuviot vähentävät hävikkiä tehokkaasti? Tuomme esiin hävikkiin ja resurssitehokkuuteen liittyvää tietoa Dodon Instagramissa – ota seurantaan myös muut Dodon kanavat.

Tule mukaan jo suunnitteluvaiheessa! Dodo on keskeisesti vapaaehtoisista koostuva järjestö. Tai kiinnostaako organisaatiotasi yhteistyö? Ota yhteyttä: .


Helsingissä Urban Dinner järjestetään Dodon keittiössä Kääntöpöydän kaupunkiviljelykeskuksen yhteydessä ja myös satoa ja vaikkapa villivihanneksia hyödynnetään kokkauksessa.

Tampereella, Turussa ja Oulussa etsitään yhteistyöhön sopivia keittiöitä. Tavoitteena on löytää toiminnalle pysyvä paikka, mutta aluksi tapahtumia voi olla kullakin paikkakunnalla eri puolilla kaupunkia. Mahdollisesti myös ulkotapahtumia! Mikä olisi sinusta hyvä paikka?

Tapahtumt ovat esillä Dodon Facebook-tapahtumissa ja infokirjeessä sekä Instagramissa #kaikkikäyttöön.


Lisää artikkeleita aiheesta blogissa:

Ruokahävikki ja ilmasto – kuinka merkittävä ruokahävikin hiilijalanjälki on?

Ruoantuotannosta ja -kulutuksesta aiheutuvat ympäristövaikutukset ovat merkittävät, niinglobaalisti kuin Suomessa. Ruokahävikki lisää näitä negatiivisia vaikutuksia aivan turhaan.Ruokahävikki on ongelmana ilkeä jo siksikin, että sitä aiheutuu…

Appelsiini ja muut uhanalaiset, miten välttää ruoan joutuminen hukkaan?

Kaikki käyttöön -hankkeen vieraskynäblogi / Kirsi Silvennoinen, Luonnonvarakeskus. Ruokahävikkiä syntyy, kun ruoka menee pilalle eikä sitä voi enää ihminen syödä. Ennenruokahävikkiä on kuitenkin ruokaa, joka…

Kuntien tulee asettaa ruokahävikin vähentämiselle tavoitteet

Selkeät tavoitteet auttavat vähentämään ruokahävikkiä ja lisäämään ilmastotekoja kunnissa. Kansalaisjärjestöt ehdottavat tänä keväänä julkaistussa ilmastoratkaisujen ohjenuorassaan, että kunnissa laaditaan ruokahävikille vähentämisohjelma, jolla hävikkiä vähennetään 50…


Projektia tukee maa- ja metsätalousministeriö.