Kaikki käyttöön

Kiinnostaako sinua tulla mukaan hävikki-illallisille, joiden yhteydessä on työpajoja ja asiantuntijoiden alustuksia? Ruoka kokataan yhdessä ja osallistuminen on maksutonta tai omakustannehintaista. Toimintaa on Helsingissä ja pian Urban Dinner -tapahtumia aloitetaan järjestämään myös Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Syksyllä 2021 ja 2022 loihdimme yhdessä tapahtumakiertueet, joilla vieraillaan kunkin kaupungin kiinnostavimpien hävikkiruokaan liittyvien toimijoiden luona.

Mitkä ovat parhaat hävikkiruokareseptit? Miten hävikkiä voi vähentää jo ruoantuotannon yhteydessä? Minkälaiset yhteistyökuviot vähentävät hävikkiä tehokkaasti? Tuomme esiin hävikkiin ja resurssitehokkuuteen liittyvää tietoa Dodon Instagramissa – ota seurantaan myös muut Dodon kanavat.

Tule mukaan jo suunnitteluvaiheessa! Dodo on keskeisesti vapaaehtoisista koostuva järjestö. Tai kiinnostaako organisaatiotasi yhteistyö? Ota yhteyttä: elisa.niemi@dodo.org, puh. 040 7233 868.


Helsingissä Urban Dinner järjestetään Dodon keittiössä Kääntöpöydän kaupunkiviljelykeskuksen yhteydessä ja myös satoa ja vaikkapa villivihanneksia hyödynnetään kokkauksessa.

Tampereella, Turussa ja Oulussa etsitään yhteistyöhön sopivia keittiöitä. Tavoitteena on löytää toiminnalle pysyvä paikka, mutta aluksi tapahtumia voi olla kullakin paikkakunnalla eri puolilla kaupunkia. Mahdollisesti myös ulkotapahtumia! Mikä olisi sinusta hyvä paikka?

Tapahtumakutsut esillä Facebook-tapahtumissa ja infokirjeessä.


Uutisia aiheesta:

Bokashi & matokomposti – vermicompost

Seurasimme matokompostin ja bokashin tekemistä Kääntöpöydällä! Humuskampanjan harjoittelijat Ilona ja Rosa ohjaavat työpajaa yhteistyössä dodolaisten kanssa. Tapahtuma striimattiin Dodon Instagramissa ja Youtubessa. Vaikuttaako kompostin hoitaminen…

Kaikki käyttöön -hävikkiruokahanke kutsuu yhteistyöhön

Dodo ry etsii erilaisia näkökulmia hävikkiruokakeskusteluun ja järjestämme syyskuussa tapahtumakiertueen, joka koostuu pääosin tapahtumista hävikkiruokaan liittyvissä paikoissa. Haluatteko ehdottaa kohdetta? Kaikkien tapahtumien ei tarvitse olla…


Projektia tukee maa- ja metsätalousministeriö.