Greenpeacelta ”ostoslista” geenimuunnelluista tuotteista

Yhdysvaltain Greenpeace on julkaissut www-sivuston, jolle on listattu kahdenkymmenen kategorian alle kymmeniä geenimuunneltuja ainesosia sisältäviä elintarvikemerkkejä. Toisin kuin EU:ssa kuluttajaa ei Yhdysvalloissa tarvitse informoida tuotteen geenimuunnelluista ainesosista. Pakkausmerkintöjen puute on luonut tilanteen, jossa kuluttajan on lähes mahdotonta tietää, sisältääkö hänen ostamansa tuote geenimuunneltuja osia.

Greenpeace pyrkii sivustollaan tarjoamaan apua tähän ongelmaan. Se listaa sekä geenimuunneltuja osia sisältävät tuotemerkit että vaihtoehtoja näille tuotteille. Geenimuunneltuja aineita sisältävät tuotteet on merkitty punaiselle pohjalle; vihreällä on merkitty tuotteet, joiden valmistajat ovat luvanneet välttää geenimuunneltuja ainesosia. Lisäksi keltaisella pohjavärillä on merkitty tuotemerkkejä, joiden valmistaja pyrkii siirtymään tuotannossaan geenimuunteluvapaisiin ainesosiin.

Greenpeacen True Food Shopping List löytyy osoitteesta: http://www.truefoodnow.org.