Hyvää elämää puoleen hintaan –“ verbaalinen muotinäytös Tampereella

Dodon ry:n keskustelutilaisuus valottaa muodin ja mainonnan roolia kulutusvalinnoissamme

Dodo – Tulevaisuuden elävä luonto ry järjestää Tampereen Vanhan kirjastotalon luentosalissa keskiviikkona 20.11. klo 18.00-20.30 keskustelutilaisuuden, jossa pohditaan muodin ja mainonnan vaikutusta elämäntyyli- ja kulutusvalintoihimme. Mukana keskustelemassa ovat Suomen kansainvälisesti menestynein nuori vaatesuunnittelija Paola Suhonen, ”suomalaisen No logon”, Alkuperämaa tuntematon –kirjan kirjoittaja Elina Grundström, mainostoimiston projektijohtaja Leila Niemelä ja tv:n mainosfilmejä tutkinut sosiologi Harri Sarpavaara. Taloustieteellisen johdannon kulutusteemaan pitää kansantaloustieteen lehtori Kullervo Marja-aho.

”Haluamme tarkastella monipuolisesti yleensä varsin mustavalkoisen kohtelun saavia kulutuskysymyksiä”, kertoo illan keskustelun puheenjohtajana toimiva Dodon Tampereen kaupunkivastaava Markus Nevalainen. ”Kukaan meistä ei myönnä kuluttavansa omia rahojaan turhuuteen, mutta paheksumme usein toisten kulutustapoja. Ovatko tarpeemme sitten sisäsyntyisiä vai mainonnan luomiä Haluamme myös selvittää, missä määrin muoti ja vaihtuvat elämäntyylit vaikeuttavat kestävien kulutusvalintojen tekemistä”, jatkaa Nevalainen.

Tampereen tilaisuus on osa samaa teemaa käsittelevää kolmen tilaisuuden sarjaa. Sarjan kaksi muuta osaa järjestetään ensi viikolla Turussa ja Jyväskylässä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Dodo ry on vuonna 1995 Helsingissä perustettu ympäristöjärjestö. Järjestö pyrkii etsimään ympäristökysymyksiin uudenlaisia näkökulmia ja ratkaisukeinoja välttämällä mustavalkoisia vastakkainasetteluja ja katsomalla asioita kokonaisuuksina. Tällä hetkellä Dodo toimii Helsingin lisäksi aktiivisesti Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä.

Lisätietoja:Markus Nevalainen