Terveisiä Malista – helmikuu 2002

Hei kaikki tropiikkilistalaiset ja terveisiä taas Malista!Olen ollut täällä taas kuukauden verran ja kiirettä on riittänyt. Projekti on edennyt hyvää vauhtia, ja ensimmäiset konkreettiset tuloksetkin on jo saatu: Joulu-tammikuussa 10 kylässä järjestetyn ympäristökasvatuksen seurauksena kaksi kylää jotka tähän asti ovat hakanneet puita myyntiin ja tehneet puuhiiltä, päättivät lopettaa ja vierailivat suurena delegaationa Bougoulan kunnanjohtajan luona ilmoittamassa asiasta, jättäen päätöksensä myös kirjallisena. Kävimme muutama päivä toisessa näistä kylissä, ja näytti tosiaan siltä että ovat tosissaan. Lupasimme mitä pikimmin palata kylään keskustelemaan tulevaisuuden toiminnasta. Tuntui aika hienolta, että oikeasti olemme saaneet jo muutoksen aikaan ihmisten ajattelussa.Muuten on aikani mennyt paitsi kylissä, myös vuosiraportin ja kirjanpidon parissa. Laitan tähän viestin loppuun tilanneselvityksen jonka lähetin UM:lle, jotta saamme tälle vuodelle varatun tuen käyttöömme. Varsinainen vuosiraportti palautetaan myöhemmin, mutta tästä saa aika hyvän kuvan mitä projektissa on tähän mennessä tapahtunut.Muuten Malissa on viimeviikot ollut elämä aika rauhatonta; täällä järjestettiin Afrikan jalkapallocup, ja koko maa oli aivan innoissaan. Koululaiset lomalla ja virka-aika lyhennetty päättymään klo 13.30. Mali pärjäsi loistavasti, ollen lopulta neljäs Kamerunin, Senegalin ja Nigerian jälkeen. Hieno saavutus maalta joka on rankattu Afrikan 23. Itsekin innostuin jalkapallosta kun ihmiset olivat niin aidosti innoissaan omiensa menestyksestä.Mutta, tällä kertaa pitemmittä puheitta,


Aurinkoa sinne Suomen talveen lähettäen,Oona