Ympäristöteologia (HKI)

Keskustelemme erityisesti kristinuskon, mutta myös muiden suurten uskontojen suhteesta ympäristökysymyksiin. Kiinnostuksemme kohteina on mm: Miten yksittäinen ihminen suhtautuu uskontonsa pohjalta ympäristöön henkilökohtaisten valintojen ja kannanottojen kauttä Miten uskonnot vaikuttavat ympäristökysymysten ratkaisemiseen kansallisella ja kansainvälisellä tasollä Millä tavoin uskontojen luontosuhde näkyy niiden historiassä Keskustelujen pohjana käytämme erilaisia ympäristöä ja luontoa käsitteleviä teologisia artikkeleita tai kirjoja.

Yhteyshenkilö:
Reetta Mannola
reetta.mannola [at] dodo.org
p. (09) 455 6175, 0400 763 909


Ekoteologian synty ja kristillisen luontokäsityksen varhaishistoria
Ympäristöteologia-piirin kirjoitussarjan ensimmäinen osa (julkaistu myös Drontissa 4/2003)


Keskustelupiirien kotisivu