Luomukori

LUOMUKORI kartoittaa ruokakauppojen luomutuotteet, kannustaa ja tiedottaa.

* * *

Luomukori-kartoitusta ei enää tehdä, mutta edellisvuosien kartoitusten tulokset ovat luettavissa projektin sivuilta.

* * *

Kaksi kertaa vuodessa, maaliskuussa ja satokauden jälkeen lokakuussa, vapaaehtoiset kartoittajat ympäri Suomen kiertävät elintarvikemyymälöissä listaamassa luomutuotteita ja keskustelemassa henkilökunnan kanssa luomutuotteiden kaupasta. Kauppiaita kannustetaan luomutuotteiden myymiseen ja valikoiman laajentamiseen. Henkilökohtainen keskustelu onkin yksi merkittävimmistä LUOMUKORIn vaikuttamiskeinoista. Kartoituksen tulokset julkaistaan heti tuoreeltaan LUOMUKORIn sivuilla, mikä mahdollistaa kuluttajille kauppojen luomuvalikoiman vertailun ja helpottaa luomutuotteiden löytämistä.

LUOMUKORI syntyi vuonna 1997. Se on Dodo ry:n ja Elävä Maa ry:n yhteistyöprojekti, joka toimii erityisesti pääkaupunkiseudulla, mutta on laajennut hiljalleen myös muualle Suomeen. LUOMUKORIa on sovellettu menestyksekkäästi osaksi eri oppilaitosten opintoja ja yhteistyötä on tehty muun muassa FinfoodLUOMUn kanssa.

Tämä kaikki tehdään, jotta luomutuotteet olisivat pian kaikkien ruokakauppojen perusvalikoimassa, jotta luomutuotteet maistuisivat yhä useammalle kuluttajalle ja kansa myös tietäisi, mistä luomussa on kysymys.

https://www.dodo.org/luomukori/

Miten mukaan?

Lomake ja ohjeet ovat LUOMUKORIn sivuilla: https://www.dodo.org/luomukori/. Ilmoita ennen kartoitusta yhteyshenkilölle, mitkä kaupat haluat kartoittaa. Hän varmistaa, ettei mitään kauppoja kartoiteta montaa kertaa ja voi ehdottaa sinulle uusia kauppoja, jos haluamasi kaupat ovat jo varattuja.

Yhteyshenkilö on:

Kiti Ryytty
kiti.ryytty [at] dodo.org


Ilmoita kartoitusaikeistasi yhteyshenkilölle. Hän vastaa myös kaikkiin muihin kartoitusta koskeviin kysymyksiisi, joten ota yhteyttä!

Kartoittamisen iloa!