Pyörällä minne vain – Viisumit

Matkalle lähtevien on itse huolehdittava henkilökohtaisen Venäjän Federaation viisumin hankinnasta, mikäli tällaista tarvitsee. Matkalle tarvitaan viisumi, joka oikeuttaa vähintään yhteen Venäjälle saapumiseen ja kahden viikon maassa oleskeluun. Retkue viettää Venäjän puolella ke 29.6.2005 – pe 8.7.2005 välisen ajan (10 vuorokautta).

Venäjän viisumia varten Suomen kansalainen tarvitsee:  • passin, joka on voimassa 18 kuukautta viisumin alkamispäivästä lukien
  • viisumihakemuksen (saa matkatoimistosta)
  • yhden passivalokuvan
  • todistuksen voimassa olevasta matkavakuutuksesta

Venäjällä 1.11.2003 voimaantullut laki edellyttää, että matkailijan viisumi rekisteröidään kaikissa reitille osuvissa majoituspaikoissa erikseen. Laki mahdollistaa rekisteröimismaksun perimisen rekisteröinnin yhteydessä, vaikka kaikki kohteet eivät näin teekään. Joka tapauksessa matkalle lähtijän on varauduttava erillisiin vaikkakin pieniin rekisteröimismaksuihin.

Venäjän viisumin hinta on noin 50 euroa/hlö. Hinta riippuu viisumin välittävän toimiston hinnoittelusta.

Venäjän viisumeita Suomessa välittävät kaikki Venäjälle matkoja tekevät matkatoimistot. Alla on lueteltu eräitä toimistoja: