Keskustelupiirit

Dodo-aamiainen 11.5.2003 /Niko Lipsanen


» Liity keskustelupiirien ja paikkakuntien sähköpostilistoille


Keskustelupiirit ovat yksi Dodon vanhimmista ja edelleen keskeisimmistä toimintamuodoista. Piirejä toimii viidellä eri paikkakunnalla: Helsingissä, Jyväskylässä, Lahdessa, Tampereella ja Turussa. Helsingissä toiminta on laajinta, mutta monella muullakin paikkakunnalla on valinnanvaraa.


Keskustelupiireissä paneudutaan ympäristökysymyksiin pintaa syvemmältä. Näkökulmat vaihtelevat ja jonkin verran myös toimintatavat. Toisissa piireissä keskustelu etenee järjestelmällisesti tietopohjaa ja ymmärrystä jatkuvasti kasvattaen, toisissa edetään vapaamuotoisemmin sen mukaan mistä aiheista osanottajat ovat erityisesti kiinnostuneita.


Keskustelupiireissä toimiminen on kuitenkin muutakin kuin keskustelua. Monet piirit tekevät myös retkiä aiheensa kannalta kiinnostaviin kohteisiin. Joillakin piireillä toiminta on ruoan valmistamista yhdessä. Kaikissa piireissä osanottajat vaikuttavat suuresti siihen, minkälainen piiristä lopulta muodostuu.


Dodo ottaa jatkuvasti vastaan myös uusia ehdotuksia keskustelupiireiksi. Onko sinulla mielessäsi ympäristökysymyksiä jollakin tavalla sivuava aihe, josta haluaisit keskustellä Haluaisitko mahdollisesti ryhtyä vetämään keskustelupiiriä? Tai haluaisitko aloittaa Dodo-toiminnan uudella paikkakunnallä Ota yhteyttä Dodon keskustelupiirijaostoon (linkki alla) ja kerro ideasi.


Kaikki Dodon keskustelupiirit
Ryhdy keskustelupiirin vetäjäksi
Keskustelupiirijaosto
Tapahtumakalenteri
Muut toimintamuodot
Liity Dodon jäseneksi


Kuva on otettu No Logo -lukupiirin järjestämältä aamiaiselta toukokuussa 2003.


ViSiO