Seaid-kävely Helsingin niemen ympäri sunnuntaina 8.7.

Dodon perinteisellä Seaid-kävelyllä katsotaan kaupunkia, merta ja Helsingin rantojen muutosta. Koko päivän kävelyretki kiertää Helsingin niemen Talinhuipulta Vanhankaupunginkoskelle.

Alas soravuorelta Tervetuloa kiertämään Helsinginniemi kävellen sunnuntaina 8. heinäkuuta! Matkaan lähdetään Espoon rajan tuntumassa sijaitsevalta Talinhuipulta klo 10. Myös Reittiopas tuntee paikan.

Kävelyreitti kulkee niin paljon kuin mahdollista Helsingin rantoja seuraten Vanhankaupunginkoskelle, jonne matkaa kertyy noin 40 kilometriä. Hyvässä seurassa matka kulkee kuin siivillä ja vaikka perillä tuntee kävelleensä, niin normaalikuntoiselta aikuiselta matka taittuu silti yllättävänkin helposti.

Kävelemällä kaupungin mittakaavan hahmottaa elävästi. Reitin näkymät ovat aiempina vuosina saaneet keskustelun polveilemaan kaikessa kaupunkiluonnosta arkkitehtuuriin. Näkymien lisäksi reitti tarjoaa tietysti tuoksuja, tuulta, kaupungin ja meren ääniä ja ennen kaikkea mukavan ulkoilumahdollisuuden vehreässä kesäkaupungissa. Puolenmatkan huippuna on Hernesaaren soravuorille kiipeäminen.

Kaupunkiliikunta mahdollistaa kevyet kantamukset: omat eväät voi mielihalun mukaan ostaa kaupoista matkan varrella. Töölöstä löytyy kioskeja, Ruoholahdessa lounastetaan, Hermannin huoltarilta tankataan loppumatkan juomat. Jos aikoo kävellä koko matkan, kannattaa mukaan varata hyvät kävelykengät, vaihtosukat ja säänkestävät vaatteet sekä aurinkovoidetta suojaamaan pilven välistäkin helposti polttavalta keskikesän auringolta. Reppuun vielä vesipullo, lusikka, linkkari ja eväsleivät ensinälkään.

Tapahtuma on ilmainen. Kaverit, tädit, sedät ja muu suku sekä koirat ovat kaikki tervetulleita mukaan! Kävelylle osallistuminen ei velvoita kiertämään koko reittiä vaan mukaan voi liittyä matkan varreltakin itselle sopivalle pätkälle. Retkiseurueen mukana kulkevasta infopuhelimesta 050 534 4241 voi tarkistaa, missä iloinen seurue parhaillaan kulkee.

Perille Vanhankaupunginkoskelle saavutaan seitsemän-kahdeksan aikoihin illalla. Reissun päätteeksi on urbaani-ilta urbaanissa puutaloparatiisissa Toukolassa noin klo 19 alkaen. Saa kävellä vaikka vain osan matkasta tai tulla suoraan illanviettoon.

  • Kuvia aiempien vuosien vaelluksilta
  • Lisätietoja sähköpostitse: Niko Lipsanen,
  • Lisätietoja puhelimitse: Aleksi Neuvonen, 050 534 4241