Menneitä tapahtumia 2006 ja 2007

2007

Vuonna 2007 Dodo ry:n erityisteemana on sankarikuluttajuus! Keskustelupiireissä ja koulutustilaisuuksissa kootaan, jäsennetään ja tiivistetään tietoa syy-seuraussuhteista muun muassa ilmastonmuutoksen, kaupungistumisen, aavikoitumisen ja kaupunkilaisen elämäntavan välillä. Muutakin ohjelmaa on tarjolla. Poimi omasi ohjelmasta ja tule käymään!

Megapolis-tapahtuman suunnittelua 5.1. klo 17-20
Sankarikuluttaja pelastaa maailman. Vuoden Megapolis-tapahtuma sisältää kuvaa, puhetta ja ehkä teatteriakin. Tule mukaan laatimaan käsikirjoitusta Dodon toimistolle Vironkatu viiteen!

Dodon vuoden 2007 suunnittelua 7.1. klo 12-17 Helsingin Herttoniemessä
Tervetuloa mukaan luomaan Dodomaista vuotta 2007 Oranssin tiloihin, osoite Hiihtäjäntie 1, Herttoniemen metroasemaa vastapäätä.

Dodon Ilmastoryhmä (HKI) 10.1. klo 18
Ilmastoryhmä kokoontuu ravintola Kipinään Kaisaniemeen suunnittelemaan kevään ohjelmaa, joka liittyy ilmastonmuutokseen, sankarikuluttajaan, energiaratkaisuihin ja teknisiin yksityiskohtiin kuten hiilen talteenottoon. Tervetuloa mukaan!

Kirjoittajapiiri (HKI) 15.1. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Kirjoittajapiirissä tutustutaan kirjoittamiseen ilmaisun välineenä ja työstetään sekä kaunokirjallisia että faktatekstejä. Tämän kerran aiheena on hämärä ja keinovalo. Tervetuloa mukaan!

Kirjallisuuden luontokäsitykset (TKU) 18.1. klo 19 Kirjakahvilassa
Kirjallisuuden luontokäsitykset -keskustelupiirissä kartoitetaan kaunokirjallisuuden ja siihen vaikuttaneen tietokirjallisuuden ja filosofian luonto-, ihmis- ja eläinkäsityksiä. Luettavana tälle kerralle Henry David Thoreaun Elämää Metsässä.

Kirjallisuuden luontokäsitykset (HKI) 23.1. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Kirjallisuuden luontokäsitykset -keskustelupiirissä kartoitetaan kaunokirjallisuuden ja siihen vaikuttaneen tietokirjallisuuden ja filosofian luonto-, ihmis- ja eläinkäsityksiä. Erityisiä ennakkotietoja taitaitoja ei vaadita, ainoastaan aikaa ja viitseliäisyyttä lukea kulloinkin käsiteltävä kirja sekä intoa keskustella siitä. Tämän kerran lukukirjana on Henrika Ringbomin Maarit Sarasteen kaipuu.

Dodon Ilmastoryhmä (HKI) 24.1. klo 18
Ilmastoryhmä kokoontuu Vanhan kuppilassa ja keskustelee sekä tarkastelee energiantuotannon kustannuksia. Tervetuloa mukaan!

Megapolis-suunnittelu ja elokuva The Inconvenient Truth (HKI) 26.1. klo 18
Megapolis-suunnittelua jatketaan tällä kertaa Saaran luona Viikissä. Katsotaan pohjaksi Al Goren The Inconvenient Truth ja sen jälkeen suunnitellaan yhtä tunteisiin vetoavaa tapahtumaa Vanhalle lokakuuksi 🙂

Luontosuhde (HKI) 27.1. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Eläinsuhdeaiheinen keskustelupiiri, jolla on myös blogi, Suhteita. Tämän kerran aiheena ympäristöongelmat eläinperspektiivistä.

Hakkerietiikka (TKU) 31.1. klo 18 Kirjakahvilassa
Keväällä 2007 järjestetään Turussa yhteiskunnallinen yrittäjyys – työryhmä, jossa pohditaan uutta ja osallistavampaa kansalaisyhteiskuntaa, jossa yhteiskunnalliset yrittäjät ovat keskeisiä toimijoita. Yhteiskunnallinen yrittäjyys on sitä, että ongelmien ratkaisemiseen tarvittavien rakenteiden puuttuessa niitä luodaan rohkeasti, ilman ongelmien siirtämistä eteenpäin ja julkisen vallan väliintulon odottamista. Yhteiskunnallinen yrittäjyys on myös sitä yritystoimintaa, minkä oheistuotteena ihmiset tuottavat yhteiskunnallisesti kestävää muutosta.

Koska otsikon käsite on uusi ja tuntematon, lähestymme aihetta aluksi kirjallisuuden kautta. Kolme käsiteltävää kirjaa ovat:
* Hakkerietiikka, keskiviikkona 31. tammikuuta klo 18 Kirjakahvilassa
* Tipping Point
* Yksilön ääni – Hyvinvointivaltio yhteisöjen ajalla
Näiden jälkeisille kolmelle tapaamiselle on päätetty teemat:
* Kolmannen sektorin rooli, yhteiskunnallisten yrittäjien toimintakentän määrittelyä
* Innovaatioiden syntyminen, yhteiskunnalliset yrittäjät innovaatioiden eteenpäin puskijoina
* Taide huomion kohdistajana, yhteiskunnalliset yrittäjät julkisen tilan muovaajina

Kun toivottavasti näiden tapaamisten jälkeen teemojen sisällöt ovat selvenneet, pidetään vielä tarvittava määrä tapaamisia, joissa vedetään kaikki rönsyt yhteen ja tehdään johtopäätöksiä sekä irl-harjoitteita.

Dodo HYY:n vuosikokous 2.2. klo 13
Dodon opiskelijajärjestö Dodo HYY pitää vuosikokouksen Dodon toimistolla Vironkatu 5:ssä. Tervetuloa!

Sinsibere-hankkeen nettisivutalkoot 5.2. klo 17 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Nettisivutalkoissa on tilaisuus soveltaa käytäntöön omia ympäristöviestinnällisiä näkemyksiä ja perehtyä siinä sivussa Dodon kehitysyhteistyöhankkeen kuulumisiin.

Dodon Ilmastoryhmä (HKI) 7.2. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Ilmastoryhmän liikenneteemainen tapaaminen. Tervetuloa mukaan!

Ympäristöongelmien popularisointi (HKI) 8.2. klo 18, Kepan Aurinko-kokoushuone, Töölöntorinkatu 2 A
Dodon vuoden teema – sankarikuluttaja ratkaisee ympäristöongelmat – konkretisoituu työryhmissä. Torstaina mietitään, mitäkä ympäristöteemat koskettavat ihmisiä (eli ovat populaareja) ja miksi. Keskustelua pohjustavat esittelyt Dodon Sinsibere- ja Pääsiäissaari-hankkeista ja Luonto-Liiton Susi-kampanjasta. Tervetuloa ihmettelemään ja keskustelemaan.

TuoteWikin ensimmäinen tapaaminen (HKI) 10.2. klo 13 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Ideoidaan TuoteWikiä, menetelmää jolla saadaan esiin kulutuksen vaikutuksia. Tervetuloa mukaan aloittamaan uutta hanketta! Katso saitti: www.tuotewiki.fi

Biodiversiteetti-keskustelupiiri (TRE) 12.2. klo 18 Tampereen rautatieaseman Semafori-ravintolassa
Biodiversiteetti-keskustelupiiri tutustuu kevään aikana biodiversiteetin käsitteen merkitykseen ja alaan kotimaisen ja ulkomaisen tutkimuskirjallisuuden (esim.Millennium Ecosystems Assesment) avulla. Pääpaino tulee olemaan Suomen metsissä, mutta myös globaalit näkökulmat nousevat esiin. Ensimmäisellä kerralla käsitellään teoksesta Keto-Tokoi et al (toim.) Metsän kätköissä – Suomen metsäluonnon monimuotoisuus kolme ensimmäistä lukua (osa ”ekologia”, sivut 18-109). Kirja esittelee FIBRE-projektin antia yleistajuisesti.

Pääsiäissaari-tapahtuman kehittelyä (HKI) 14.2. klo 9 Korkeasaaressa
Ilmastonmuutos, aavikoituminen ja lajien häviäminen ovat teemoina tämän vuoden Pääsiäissaari-tapahtumassa. Tekijöinä Dodo ja Korkeasaari. Tervetuloa suunnittelemaan ja kommentoimaan.

Kirjallisuuden luontokäsitykset (TKU) 15.2. klo 19 Kirjakahvilassa Vanhan suurtorin laidalla
Turun Kirjallisuuden luontokäsitykset keskustelupiiri seikkailee kaunokirjallisuudessa etsien jännittäviä kuvauksia ihmisyydestä, eläimyydestä, luonnosta ja muista ympäristöistä. Mietintöjä piirin käsittelemistä kirjoista löytyy myös piirin blogista. Luettavana tälle kerralle Michael Enden Momo, mutta mukaan voi tulla vaikkei kirjaa olisi lukenutkaan. Tervetuloa!

Kirjallisuuden luontokäsitykset (HKI) 16.2. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Kirjallisuuden luontokäsitysten ja luontosuhdepiirin yhteistapaamisessa keskustellaan Eeva Kilven runoista ja proosasta.

Kulutus-teemaryhmä (HKI) 20.2. klo 17 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Keskustelua kulutuksesta.

Dodon Ilmastoryhmä (HKI) 21.2. klo 18
Ilmastoryhmä osallistuu ”Vähennä virtaa, Helsinki – avoin energiansäästökeskustelu” -tapahtumaan Kynnys ry:n salissa Siltasaarenkatu 4, Hakaniemi.

Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa -seminaari Lahdessa 24.2. klo 13->
Lahden Taidepanimossa järjestetään lauantaina 24.2. klo 13-17 Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa -seminaari. Iltaohjelmassa klo 18-22 on luvassa Performanssiklubi Nyrjähdys. Seminaarissa pohditaan kaupunkitilaa mm. otsikolla ”Kattopuutarhojen kaupunki ja Ahtaan asumisen gloria” ja Lahden potentiaalia otsikolla ”Olisiko Lahdessa ainesta kestävän kehityksen eurooppalaiseksi koelaboratorioksi?” Kaikki kiinnostuneet tervetuloa! Seminaarin ohjelma

Dodon Org-päivät Lahdessa 23.-25.2.
Org-päivillä keskustellaan Dodon toiminnasta ja työskennellään teemaryhmissä.

Biodiversiteetti-keskustelupiiri (TRE) 26.2. klo 20 Tampereen rautatieaseman Semafori-ravintolassa
Biodiversiteetti-keskustelupiiri tutustuu kevään aikana biodiversiteetin käsitteen merkitykseen ja alaan kotimaisen ja ulkomaisen tutkimuskirjallisuuden (esim.Millennium Ecosystems Assesment) avulla. Pääpaino tulee olemaan Suomen metsissä, mutta myös globaalit näkökulmat nousevat esiin. Toisella tapaamiskerralla jatketaan ekologian alkeita teoksesta Keto-Tokoi et al (toim.) Metsän kätköissä – Suomen metsäluonnon monimuotoisuus (osa ”ekologia”, sivut 18-109). Kirja esittelee FIBRE-projektin antia yleistajuisesti.

Tany Maitso (HKI) 26.2 klo 19, Dodon toimistolla
Dodon nuorin kehy-hanke kokoustelee toimistolla maanantaina. Tervetuloa tutustumaan!

Yhteiskunnallinen yrittäjyys (TKU) 1.3. klo 18 Kirjakahvilassa
Ryhmässä haaveillaan seuraavaksi uudenlaisesta yhteiskunnasta. Aiheena siis; kolmannen sektorin rooli, yhteiskunnallisten yrittäjientoimintakentän määrittelyä. Tule mukaan!

Dodon Ilmastoryhmä (HKI) 7.3. klo 18 Ravintola Kipinässä Kaisaniemessä
Ilmastoryhmä keskustelee henkilökohtaisesta päästökaupasta. Tervetuloa mukaan!

Kirjoittajapiiri (HKI) 8.3. klo 19
Kirjoittajapiirissä tutustutaan kirjoittamiseen ilmaisun välineenä ja työstetään sekä kaunokirjallisia että faktatekstejä. Tämän kerran aiheena on labyrintti. Tervetuloa mukaan!

Lausunto YTV:n ilmastostrategiasta (HKI) 9.3. klo 17 Cafe Javassa Lasipalatsissa
Tervetuloa Cafe Javaan antamaan apusi lausunnon laatimiseen YTV:n ilmastostrategialuonnoksesta.

Megapolis-tapahtuman suunnittelukokous (HKI) 9.3. klo 17 Vanhan kuppilassa
Ensi syksynä Dodo järjestää uuden Megapolis-spektaakkelin teemalla Sankarikuluttaja pelastaa maailman. Tule sankaroimaan ilmiömäisen tapahtuman suunnittelussa!

Dodon jäsenlehti Drontin suunnittelua (HKI) 9.3. klo 18
Mielen liike -Drontin suunnittelua! Uudet ja vanhat kirjoittajastarat tervetulleita mukaan!

Epämiellyttävä totuus kansanedustajille (HKI) 10.3. klo 12
Dodon tavoitteena on muuttaa suomalaisten vaikuttajien ajattelua ilmastonmuutoksesta kertovan, Oscar-palkitun Epämiellyttävä totuus -elokuvan avulla. Jalkaudumme Helsingin keskustaan rahalippaiden kanssa lauantaina kello 12 – 16. Keräyksestä saaduilla varoilla jokaiselle uudelle kansanedustajalle lahjoitetaan oma Epämiellyttävä totuus. Kokoontuminen kello 12 Tuomiokirkon portailla. Mukaan voi tulla myöhemminkin.

Biodiversiteetti-keskustelupiiri (TRE) 12.3. klo 18 Tampereen kaupunginkirjasto, Metson kahvila (II-kerros)
Biodiversiteetti-keskustelupiiri tutustuu kevään aikana biodiversiteetin käsitteen merkitykseen ja alaan kotimaisen ja ulkomaisen tutkimuskirjallisuuden (esim.Millennium Ecosystems Assesment) avulla. Pääpaino tulee olemaan Suomen metsissä, mutta myös globaalit näkökulmat nousevat esiin. Tällä kertaa pohjaksi luetaan teoksesta Kuuluvainen et al. Metsän kätköissä – Suomenmetsäluonnon monimuotoisuus luku 5 ”Metsien monimuotoisuuden turvaamisen perusteet” (sivut 142-191).

Malilainen perimätieto kohtaa ympäristönsuojelun (HKI) 13.3. klo 18.
Illanistujaiset Rauhanasemalla Itä-Pasilassa. Keskustelijoina suoraan Malista Ibrahim Togola ja Ousmane Ouattara (Mali Folkecenter), antropologi Tea Virtanen sekä yleisö. Tarjolla myös malilaista ruokaa ja hienoja malilaisia musiikkivideoita.

Sinsibere-hankkeen kokous (HKI) 14.3. klo 17 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Kaikki hankkeesta kiinnostuneet tervetuloa!

Kirjallisuuden luontokäsitykset (TKU) 15.3. klo 19 Kirjakahvilassa Vanhan suurtorin laidalla
Turun Kirjallisuuden luontokäsitykset keskustelupiiri seikkailee kaunokirjallisuudessa etsien jännittäviä kuvauksia ihmisyydestä, eläimyydestä, luonnosta ja muista ympäristöistä. Mietintöjä piirin käsittelemistä kirjoista löytyy myös piirin blogista. Luettavana tälle kerralle Hannu Raittilan Canal Crande, mutta mukaan voi tulla vaikkei kirjaa olisi lukenutkaan. Tervetuloa!

Epämiellyttävä totuus kansanedustajille (HKI) 17.3. klo 12
Dodon tavoitteena on muuttaa suomalaisten vaikuttajien ajattelua ilmastonmuutoksesta kertovan, Oscar-palkitun Epämiellyttävä totuus -elokuvan avulla. Jalkaudumme Helsingin keskustaan rahalippaiden kanssa lauantaina kello 12 – 16. Keräyksestä saaduilla varoilla jokaiselle uudelle kansanedustajalle lahjoitetaan oma Epämiellyttävä totuus. Kokoontuminen kello 12 Tuomiokirkon portailla. Mukaan voi tulla myöhemminkin.

Epämiellyttävä totuus kansanedustajille (HKI) 18.3. klo 19
Tule kiertämään puolueiden vaalijuhlia ja keräämään kansanedustajille Epämiellyttävää totuutta. Puolueiden aktiivit ovatliikkeellä vaali-iltana. Nyt on tarkoitus muistuttaa, että työ ilmastonmuutoksen torjumiseksi käynnistyy vaalien jälkeen toden teolla.

Dodon Ilmastoryhmä (HKI) 21.3. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Ilmastoryhmä keskustelee hiilen talteenotosta. Tervetuloa mukaan!

Dodo-kaupan suunnittelua (HKI) 22.3.
Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Internetiin ollaan perustamassa Dodo-kauppaa, jossa myydään kaikkia kauniita ja hyviä asioita. Tule suunnittelemaan ja osallistumaan!

Luontosuhdepiirin ja kirjallisuuden luontokäsitysten yhteistapaaminen (HKI) 23.3. klo 19
Käsittelyssä Antero Järvisen teos Ihmiset ja eläimet. Humanistin eläinkirja. Ellei ehdi lukea kokonaan, niin voi lukea omaa lempieläintä käsittelevän luvun.

Dodon kevätkokous 25.3. klo 14 Uudella Ylioppilastalolla, Mannerheimintie 5 Helsinki, Studentus-sali
Kokousta ennen Mikko Jalaksen esitelmä Kestävä kulutus ja arkielämän aikapolitiikka.

Kaupunkisuunnitteluryhmä (HKI) 3.4. klo 18
Keskustelun ytimenä on sosiaalisen, rakennetun ja luonnonympäristön välinen suhde. Tarkastelemme kaupunkitilan ja yleensä yhdyskuntien rakentumista ja rakentamista, niiden sijoittumista ympäröivään luonnonympäristöön sekä ihmisen asemaa näiden sisällä sekä rajoilla.

Sankarikuluttaja-teeman esittely 4.4. klo 17 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Aleksi Neuvonen ja Inari Penttilä esittelevät Sankarikuluttaja ratkaisee ympäristöongelmat -teemaa. Tervetuloa!

Pääsiäissaari-tapahtuma 6.-9.4. Korkeasaaressa Helsingissä
Katso www.paasiaissaari.fi tai kysy lisää puheenjohtaja Aleksi Neuvoselta.

Kaupunkisuunnitteluryhmä (HKI) 9.4. klo 18
”Aukion tila Etelä-Helsingissä”. Aiemmin pohdimme Kampin Narinkka-aukion olemusta – seuraavaksi siirrymme katsomaan, kuinka aukiot toimivat etelässä. Hidas lähtö Fredrikintorilta klo 18. Ohjelmassa ehkä Johanneksenpuisto, Vuorimiehenpuistikko, sekä lopullinen päämäärämme: Eiran ranta.

Kirjallisuuden luontokäsitykset (TKU) 12.4. klo 19 Kirjakahvilassa Vanhan suurtorin laidalla
Turun Kirjallisuuden luontokäsitykset keskustelupiiri seikkailee kaunokirjallisuudessa etsien jännittäviä kuvauksia ihmisyydestä, eläimyydestä, luonnosta ja muista ympäristöistä. Mietintöjä piirin käsittelemistä kirjoista löytyy myös piirin blogista. Luettavana tälle kerralle Asterix-sarjakuva Jumalten rannan nousu ja tuho, mutta mukaan voi tulla vaikkei kirjaa olisi lukenutkaan. Tervetuloa!

Sankarikuluttaja ratkaisee ympäristöongelmat 13.4. klo 17 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Keskutellaan ja luodaan viestejä Dodon Sankarikuluttaja ratkaisee ympäristöongelmat -teemaan.

Megapolis 2007 Tapahtuman suunnittelua 16.4. klo 16
Sankarikuluttaja pelastaa maailman lokakuussa 2007, mutta sitä ennen täytyy tehdä pientä valmistelua. Vuoden megapolis-tapahtumaa suunnitellaan klo 16 alkaen Dodon toimistolla, osoitteessa Vironkatu 5. Kello viideltä siirrytään seuraavaan paikkaan toimiston lähettyvillä.

Sinsibere-hankkeen kokous (HKI) 16.4. klo 17 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Kaikki hankkeesta kiinnostuneet tervetuloa!

Kaupunkisuunnitteluryhmä (HKI) 16.4. klo 18
Kaupunkisuunnitteluryhmä kokoontuu Linnunlaulussa.

Dodon Ilmastoryhmä (HKI) 18.4. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Suunnitellaan European Wind Day -tapahtumaa. Tervetuloa mukaan!

Kirjallisuuden luontokäsitykset (HKI) 4.5. klo 19
Kirjallisuuden luontokäsitykset -keskustelupiirissä kartoitetaan kaunokirjallisuuden ja siihen vaikuttaneen tietokirjallisuuden ja filosofian luonto-, ihmis- ja eläinkäsityksiä. Erityisiä ennakkotietoja taitaitoja ei vaadita, ainoastaan aikaa ja viitseliäisyyttä lukea kulloinkin käsiteltävä kirja sekä intoa keskustella siitä. Tällä kerralla keskustellaan Kaarina Valoaallon kirjoista.

Megapolis 2007 ja TuoteWiki 12.5. klo 13 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Sankarikuluttaja pelastaa maailman lokakuussa 2007, mutta sitä ennen täytyy tehdä pientä valmistelua. Megapolis-tapahtumaa suunnitellaan klo 13 alkaen Dodon toimistolla. Samalla kehitellään edelleen TuoteWikiä. Tule siis ideoimaan ja toteuttamaan viisuvuoden huipputapahtumaa ja parasta palvelua!

Kirjallisuuden luontokäsitykset (TKU) 17.5. klo 19 Kirjakahvilassa Vanhan suurtorin laidalla
Turun Kirjallisuuden luontokäsitykset keskustelupiiri seikkailee kaunokirjallisuudessa etsien jännittäviä kuvauksia ihmisyydestä, eläimyydestä, luonnosta ja muista ympäristöistä. Mietintöjä piirin käsittelemistä kirjoista löytyy myös piirin blogista. Luettavana tälle kerralle Risto Isomäen kotimainen scifiteos Sarasvatin hiekka, mutta mukaan voi tulla vaikkei kirjaa olisi lukenutkaan. Tervetuloa!

Sinsibere-hankkeen kokous (HKI) 21.5. klo 17 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Kaikki hankkeesta kiinnostuneet tervetuloa!

Urpo 2007 – Vilman vaellus (TKU) 26.5.
Lähdetään kello 9.30 Turun rautatieasemalta ja kävellään päivän aikana kohti Naantalia, jossa vähän yli 20 kilometrin vaelluksen päätteeksi saunotaan. Jos et pääse mukaan heti aamulla, voit lähteä myöhemmin Turusta bussilla kohti Naantalia ja liittyä kävelyseurueeseen matkan varrelta. Olinpaikkamme saat selville kännykkänumerosta 044 5269073 (Tea). Tervetuloa mukaan vaeltamaan!

Mikä missä miksi kehitysyhteistyötä Malissä
Uusien aktiivien illassa kuvakavalkadi Dodon aavikoitumista torjuvasta hankkeesta Malista
Ke 30.5. klo 18 Munkkisaaressa

Kirjallisuuden luontokäsitykset (HKI) 4.6. klo 19 Dodon toimistolla
Kirjallisuuden luontokäsitykset -keskustelupiirissä kartoitetaan kaunokirjallisuuden ja siihen vaikuttaneen tietokirjallisuuden ja filosofian luonto-, ihmis- ja eläinkäsityksiä. Erityisiä ennakkotietoja taitaitoja ei vaadita, ainoastaan aikaa ja viitseliäisyyttä lukea kulloinkin käsiteltävä kirja sekä intoa keskustella siitä. Tällä kerralla keskustellaan Bruce Chatwinin Näkymättömät polut / the Songlines -kirjasta. Tapaaminen Dodon toimistolla, Vironkatu 5. Tervetuloa!

TuoteWiki (HKI) 5.6. klo 17.30 Dodon toimistolla
TuoteWiki potkaistaan käyntiin kello 17.30 toimistolla. Tervetuloa!

Dodo-keittiö
eli hyviä soppia ja keskustelua siitä, miten ympäristöongelmien ratkaisemisesta tehdään seksikkäintä
Pe 8.6. klo 17-21 Demos Helsingin konttorilla, Laivurinkatu 41, kulmahuoneisto

Tuulivoimapäivä
Eurooppalaista tuulivoimapäivää vietetään Helsingin kauppatorilla Katajanokan laidalla. Bongaa pientuulivoimala ja tule ihmettelemään ja keskustelemaan. Miltä tuntuisi, maistuisi ja näyttäisi tuulivoimapuisto Helsingin edustallä
Pe 15.6. klo 12-18

Provinssi-Rock
Dodo vie kaupunkilaisen sankarikuluttajan provinssiin.
16.-17.6.

Tuote-Wiki-projektin suunnittelukokous
Kuluttajien niskalenkki tuottajista suunnittelussa Dodon toimistolla 18.6. klo 16, osoitteessa Vironkatu 5.

Megapolis-tapahtuman suunnittelukokous
Vuoden hienointa tapahtumaa ideoidaan Dodon toimistolla 19.6. klo 19, osoitteessa Vironkatu 5.

Tuote-Wiki-projektin suunnittelukokous
Kuluttajien niskalenkki tuottajista suunnittelussa Dodon toimistolla 28.6. klo 16, osoitteessa Vironkatu 5.

Urbaani aarteenmetsästys
Jätä parhaat ajatuksesi jonkun löydettäväksi ja löydä uudet jutut!
29.6. klo 18 kokoontuminen Dodon toimistolla

Seaid-urbaanivaellus
Helsingin niemen ympäri 35 km.
8.7. klo 10 kokoontuminen Talin huipulla

Urbaani-ilta
Pientalo urbanite kera telttasaunan
8.7. klo 19-22, Jaavantie 14, Toukola

Tuote-Wiki-projektin suunnittelukokous
Kuluttajien niskalenkki tuottajista suunnittelussa Dodon toimistolla 9.7. klo 17, osoitteessa Vironkatu 5.

Megapolis-tapahtuman suunnittelukokous
Vuoden hienointa tapahtumaa ideoidaan Dodon toimistolla 11.7. klo 15.30, osoitteessa Vironkatu 5.

Kirjallisuuden luontokäsitykset (Hki, Töölö, kysy tarkempi paikka) 12.7. klo 18
Luettavana on tällä kertaa Barbara Kingsolver, esim. suomennetut Täyttymysten kesä tai Myrkkypuun siemen.

Rok rok Joensuun Ilosaaressa
Dodo voimaannuttaa 20000 sankarikuluttajaa.
13.-15.7. 24 h Laulurinteellä.

Dodo 12 vuotta 17.7. klo 17-04
Perinteiseen tapaan vuosien täyttymistä juhlistetaan piknikillä Suomenlinnan rantakallioilla ja jo legendaarisilla
dodolympialaisilla.

Megapolis-tapahtuman suunnittelukokous
Vuoden hienointa tapahtumaa ideoidaan Dodon toimistolla 6.8. klo 19.30, osoitteessa Vironkatu 5.

Urbaanin elokuun flaneeraus
Kestävä muotoilu Fredan ja Uudenmaankadun putiikeissa ja brändikaupoissa lauantaina 11.8.
Lähtö kävelylle tapahtuu Helsingin Viiskulmasta Fredrikinkadun ja Pursimiehenkadun risteyksestä klo 16. Kierros aloitetaan Seccosta, jossa muotoilija ja kuvataiteilija Aki Kotkas esittelee työtään. Sitten jatketaan ihanalle Uudenmaankadulla, jolla tutustutaan ekomyymälöinäkin itseään pitäviin putiikkeihin nimeltä Lux ja Myymälä2. Matkalla kurkistetaan Design foorumin nuorten suunnittelijoiden näyttelyä ja kierros päätetään Mannerheimintien Mereijaan. Kävelyn antia sulatellaan ravintola Korjaamolla Taka-Töölössä.

Tuote-Wiki-projektin suunnittelukokous
Kuluttajien niskalenkki tuottajista suunnittelussa Dodon toimistolla 15.8. klo 17, osoitteessa Vironkatu 5. Lisätietoja
antaa Topias Siren.

Kirjallisuuden luontokäsitykset (HKI)
Lukukirjana Robert Pirsig: Zen ja moottoripyörän korjaamisen taito. Keskustelupiiri kokoontuu tiistaina 28.8. klo 19 Dodon toimistolla, Vironkatu 5.

Tuote-Wiki-projektin suunnittelukokous
Kuluttajien niskalenkki tuottajista suunnittelussa Dodon toimistolla 10.9. klo 17.30, osoitteessa Vironkatu 5.

Megapolis-tapahtuman suunnittelukokous
Vuoden hienointa tapahtumaa ideoidaan Dodon toimistolla 10.9. ja 19.9. klo 19 sekä 27.9. klo 18, osoitteessa Vironkatu 5.

Kirjallisuuden luontokäsitykset (HKI)
Aiheena luonto, ihmisluonto ja mielisairaus kaunokirjallisuudessa. Käsiteltävänä Anton Tsehovin novelli ”Sali numero 6” ja Eeva-Liisa Mannerin näytelmä Poltettu oranssi. Muutkin käyvät.

MEGAPOLIS 2022 lauantaina 13.10. Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä.

Lauantaina 24.11. klo 11 alkaen tapahtumia Dodon toimistolla Kruununhaassa Helsingissä, Vironkatu 5. Toimistolla avoimet ovet Kruununhaan joulukadun avajaisten yhteydessä, tarjolla Madagaskarille tuoksuvaa glögiä ynnä muuta, tervetuloa mukaan, lisätietoja dodo.org ja www.krunikanyrittajat.fi

Samaisena lauantaina klo 17-19 kuullaan ajatuksia eettisestä kuluttamisesta sekä kuulumisia Britannian kestävän elämän desing -tapahtumasta. Ja klo 19 jatketaan pikkujoulujen merkeissä.

Tiistaina 4.12. klo 19 Kirjallisuuden luontokäsitykset -keskustelupiirin Dystopia-teemailta Helsingissä, lisätietoja piirin sivuilta.

Sunnuntaihin 9.12. asti voi tilata kestäviä joululahjoja (mehiläishoidon aloituspaketteja Madagaskariin tai vihannespuutarhakoulutusta Maliin) Dodon kehitysyhteistyöhankkeisiin liittyen, lisätietoja dodo.org.

Maanantaina 10.12. klo 18 alkaen Dodon Tuotewiki-projektin avoin tutustumistilaisuus Dodon toimistolla Kruununhaassa Helsingissä (Vironkatu 5), lisätietoja osoitteesta www.tuotewiki.fi.

 

2006

Jäsenlehti Drontin tulevaisuuden pohdintaa (HKI) 9.5. klo 18 Dodon toimistolla
Kaikki koskaan kirjoittamisesta, taittamisesta tai kuvittamisesta haaveilleet tai muuten kiinnostuneet tervetuloa! Ole mukana luomassa universumin viileintä jäsenlehteä!

Kirjallisuuden luontokäsitykset (JKL) 11.5. klo 19 Vihreän haltiattaren kabinetti, Kauppakatu 13
Säkenöivän keskustelun virittää Jean Heglandin suosikkiteos ”Suojaan metsän siimekseen”, mutta tunnetustihan keskustelu säkenöi vaikkeivät kaikki olisi kirjaa lukeneetkaan!

Kirjoittajapiiri (HKI) 16.5. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Kirjoittajapiirissä tutustutaan kirjoittamiseen ilmaisun välineenä jatyöstetään sekä kaunokirjallisia että faktatekstejä. Piiri on aloittanut toimintansa 2006 alussa Helsingissä. Tervetuloa mukaan! Seuraava kokoontumisemme on ti 16.5. klo 18.

Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa (HKI) 17.5. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Keskustellaan hankkeesta ja suunnitellaan lokakuussa järjestettävää seminaaria. Tervetuloa kaikki hankkeesta kiinnostuneet!

Vegaanien ruokaryhmä (HKI) 20.5. klo 14
Vegaaniruokaryhmän tapaamisissa kokataan yhdessä vegaanista ruokaa. Siinä sivussa keskustelemme mm. kasvissyöntiin, veganismiin ja ympäristönsuojeluun liittyvistä kysymyksistä. Vegaanien ruokaryhmä lähtee piknikille Suomenlinnaan lauantaina 20.5. Ota mukaan syötävää tai juotavaa nyyttärimeiningillä. Säävaraus. Tapaaminen Havis amandan patsaalla klo 14 ja siitä suunnataan klo 14.15 lautalle. Niille, jotka ei ehdi tapaamiseen, seuraavat lautat lähtevät 14.30, 14.45. 15.15, 15.30, 16.00. Kaikki mukaan, uudet ja vanhat, ruokavalioon ja ikään katsomatta. Tervetuloa!

Urpon vaellus (TKU) 21.5.
Urpon päivän vaellus Turussa.

Talous ja ympäristö (HKI) 24.5. klo 18
Keväällä 2006 opintopiiri toimii siten, että osallistujat ottavat vuorotellen vastuulleen kiinnostavan artikkelin tai teeman etsimisen. Ainoa rajoitus on, että teeman pitää liittyä talous ja ympäristö -teemaan.

Tuulivoimalaretki Meri-Poriin 25.5. klo 8-20
Lähde mukaan Dodon kevätretkelle Poriin. Lisätietoa retkestä.

Mahdollisuuksien tori ja Pirkanmaan sosiaalifoorumi (TRE) 25.5.

Salsabileet (HKI) 27.5. klo 19-> Uudella ylioppilastalolla (Mannerheiminkatu 5 A, 2 krs), sisäänpääsy 3€.

Maailma kylässä -festivaalit (HKI) 27-28.5.
Dodo mukana festivaaleilla Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa -teemalla.

Mahdollisuuksien tori (TKU) 28.5.
Dodo mukana järjestötorilla Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa -teemalla.

Lastenkirjallisuuden luonto (HKI) 29.5.
Ovatko lastenkirjojen sankarit ekotallaajia vai puunhalaajiä Saako kaunis kuvakirja katsomaan luontoa uusin silmin? Keskustelu on avoin kaikille lastenkirjoista kiinnostuneille ja ympäristökasvatusta tärkeänäpitäville – isille, äideille, lapsille, kasvatusalan ammattilaisille, lapsenmielisille. Maanantaina 29.5. aiheena kettukirjallisuus.

Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa (HKI) 31.5. klo 19 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Keskustellaan hankkeesta ja suunnitellaan lokakuussa järjestettävää seminaaria. Tervetuloa kaikki hankkeesta kiinnostuneet!

Kaupunkisuunnitteluryhmä (JKL) 2.6.
Keskustelun ytimenä on sosiaalisen, rakennetun ja luonnonympäristön välinen suhde. Tarkastelemme kaupunkitilan ja yleensä yhdyskuntien rakentumista ja rakentamista, niiden sijoittumista ympäröivään luonnonympäristöön sekä ihmisen asemaa näiden sisällä sekä rajoilla. Luvassa 2.6. kaupunkikävely: Keskusta, yliopistokampus, Kuokkala, Lutakko …

Urbaani-ilta (HKI) 2.6.
Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa -projektiin liittyvä kävely Itäkeskuksessa.

Sinsibere-ryhmä (HKI) 5.6. klo 17.30
Sinsibere hankkeen kokous Dodon toimistolla, Vironkatu 5. Tervetuloa niin uudet kuin vanhatkin kehitysyhteistyöhankkeesta kiinnostuneet.

Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa (HKI) 12.6. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Keskustellaan hankkeesta ja suunnitellaan lokakuussa järjestettävää seminaaria. Tervetuloa kaikki hankkeesta kiinnostuneet!

Urbaani-ilta (HKI) 16.6.
Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa -projektiin liittyvä ”bussilla lähiöön” -ilta. Kohteena Vantaan Tammisto ja Kartanonkoski. Lähtö Dodon toimistolta, Vironkatu 5, klo 18. Tervetuloa mukaan!

Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa (HKI) 19.6. klo 19 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Keskustellaan hankkeesta ja suunnitellaan lokakuussa järjestettävää seminaaria. Tervetuloa kaikki hankkeesta kiinnostuneet!

Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa -koulutustilaisuus (HKI) 21.6. klo 17-20 Rikhardinkadun kirjaston kokoustilassa.

Liikkuva ympäristökonferenssi (HKI) 29.6.-15.7
Pyöräretki Peipsijärven ympäri.

Org-päivät teltassa Nuuksio, Espoo 30.6.-2.7.
Kesän Org-päivät järjestetään telttaillen Nuuksiossa. Tiedossa ontarunhohtoisia tarinoita nuotiolla, saunomista ja tiukkaa asiaa. Lähtö perjantaina klo 18, paluu sunnuntaina klo 17.

SEAID (HKI) 9.7.
Huippusuosittu SEAID-kaupunkikävely lähestyy. Tule mukaan kiertämään Helsingin rantaviivaa ja kokemaan kaupunki jalankulkijan perspektiivistä. Lähtö Talin huipulta klo 10. Mukaan voi tulla myös matkan varrelta. Lisätietoja SEAID:sta.

Dodon kaupunkivaellus 14.7.
Dodon syntymäpäivän kunniaksi kierretään kantakaupunkia kartta kädessä. Tehtävien ja kysymysten kautta pohditaan kaupungin rakenteita, kulttuuria ja kaupunkilaisen valintoja. Jatkot DTM:ssä Iso Roobertinkadulla. Ilta alkaa kello 18 Dodon toimistolta (Vironkatu 5).

Urbaani-ilta (HKI) 28.7.
Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa -projektiin liittyvä kävelykierros.

Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa (HKI) 9.8. klo 17 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Keskustellaan hankkeesta ja jaetaan tehtäviä syyskuun seminaaria varten. Tervetuloa kaikki hankkeesta kiinnostuneet!

Urbaani-ilta (HKI) 11.8. klo 18
Urbaani-ilta: Mikä ihmeen parkour? Tule Dodon toimistolle kuuntelemaan!

Vegaanien ruokaryhmä (HKI) 17.8. klo 18
Vegaaniruokaryhmän tapaamisissa kokataan yhdessä vegaanista ruokaa. Siinä sivussa keskustelemme mm. kasvissyöntiin, veganismiin ja ympäristönsuojeluun liittyvistä kysymyksistä. Helsingin ruokaryhmä kokoontuu viettämään ulkoilmapiknikkiä toivottavasti hyvässä säässä to 17.8. klo 18 Paloheinän ulkoilumajalla (HKL:n bussit 66 ja 66A Helsingin keskustasta). Majalta suuntaamme Haltialan lumoavan metsän halki jollekin Haltialan ihanista niityistä, mahdollisesti Vantaanjoen rannalle. Tuo mukaan jotain kaikille tarjottavaa vegaanista ruokaa tai juomaa, ja oma viltti jos haluat. Kaksi vilttiä tulee meidän puolesta. Kaikki mukaan, uudet ja vanhat, ruokavalioon ja ikään katsomatta. Tervetuloa!

Sinsibere-ryhmä (HKI) 21.8. klo 16
Sinsibere hankkeen kokous Dodon toimistolla, Vironkatu 5. Tervetuloa niin uudet kuin vanhatkin kehitysyhteistyöhankkeesta kiinnostuneet.

Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa (HKI) 22.8. klo 17 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Suunnitellaan syyskuun megapolis-suurtapahtumaa. Tervetuloa kaikki hankkeesta kiinnostuneet!

Ilmastonmuutos (HKI) 30.8. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Ilmastoryhmä käynnistää syksyn toimintansa, tervetuloa mukaan juttelemaan ja ideoimaan!

Keskustelupiirien suunnittelua (HKI) 31.8. klo 17 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Keskustelupiirien eli kepien vetäjät ja muut kepiasioiden hoitajat kokoontuvat miettimään syksyn kepien toteutusta ja laajemminkin kepitoimintaa. Tule tilaisuuteen esittämään oma kepi-ideasi ja perustamaan syksyksi keskustelupiiri! Tilaisuudessa vaihdetaan myös kokemuksia siitä, mikä kepeissä toimii ja mikä ei, kuinka markkinoida eri tyyppisiä piirejä yms.

Vegaanien ruokaryhmä (Järvenpää) 1.9. klo 17
Vegaaniruokaryhmän tapaamisissa kokataan yhdessä vegaanista ruokaa. Siinä sivussa keskustelemme mm. kasvissyöntiin, veganismiin ja ympäristönsuojeluun liittyvistä kysymyksistä. Helsingin ruokaryhmä kokoontuu tällä kertaa Järvenpäässä, os. Sammalpolku22 B. Tapaaminen joko Helsingissä postitalon portailla klo 17, H-junassa klo 17.48 tai Saunakallion asemalla klo 18.20. Kaikki mukaan, uudet ja vanhat, ruokavalioon ja ikään katsomatta. Tervetuloa!

Lastenkirjallisuuden luonto (HKI) 4.9. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Ovatko lastenkirjojen sankarit ekotallaajia vai puunhalaajiä Saako kaunis kuvakirja katsomaan luontoa uusin silmin? Keskustelu on avoin kaikille lastenkirjoista kiinnostuneille ja ympäristökasvatusta tärkeänäpitäville – isille, äideille, lapsille, kasvatusalan ammattilaisille, lapsenmielisille. Aiheena ”Luonnon henki – luonnon sielullistaminen satukirjoissa”.

Luontosuhde (HKI) 5.9. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Eläinsuhdeaiheinen keskustelupiiri, jolla on myös blogi, Suhteita. Syksyn aikana luetaan ja keskustellaan ainakin Jussi Viitalan kirjasta Inhimillinen eläin, eläimellinen ihminen ja Elisa Aaltolan kirjasta Eläinten moraalinen arvo.

Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa (HKI) 7.9. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Suunnitellaan syyskuun megapolis-suurtapahtumaa. Tervetuloa kaikki hankkeesta kiinnostuneet!

Environmental Discussion (HKI) 12.9. at 6 o’clock at Dodo’s office, Vironkatu 5.
Welcome to Dodo’s English-speaking open discussion group! First meeting of the autumn term. Jarre Parkatti will speak about ecological urbanisation.

Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa (HKI) 13.9. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Loppukiri Dodon viisivuotiskauden suurimman tilaisuuden järjestelyissä. Megapolis-suurtapahtuma Vanhalla 23.9. Tervetuloa kaikki hankkeesta kiinnostuneet!

Kaupunkisuunnitteluryhmä (HKI) 13.9. klo 18 Vanhalla ylioppilastalolla
Ryhmässä keskustellaan sosiaalisesti toimivan ja esteettisen kaupunkiympäristön kriteereistä ympäristön asettamia ehtoja unohtamatta.Miten rakennettu ympäristö vaikuttaa sosiaalisiin suhteisiin ja ympäristönkokemiseen? Agendalla mm. liikenne ja kaupunkisuunnittelu. Pyrimme vaikuttamaan ajankohtaisiin kaupunkisuunnittelukysymyksiin kaupunkivisiossamme esitettyjä näkemyksiä soveltaen. Kaupunkiryhmä järjestää myös ekskursioita kiinnostaviin arkkitehtuurikohteisiin, kaupunginosiin ja kaupunkeihin.

Kirjallisuuden luontokäsitykset (TKU) 14.9. klo 18 Kirjakahvilassa
Kirjallisuuden luontokäsitykset -keskustelupiirissä kartoitetaankaunokirjallisuuden ja siihen vaikuttaneen tietokirjallisuuden jafilosofian luonto-, ihmis- ja eläinkäsityksiä. Erityisiä ennakkotietoja taitaitoja ei vaadita, ainoastaan aikaa ja viitseliäisyyttä lukea kulloinkin käsiteltävä kirja sekä intoa keskustella siitä. Käsiteltävänä Sieppari Ruispellossa (kaupunkiteema).

Kaupunkisuunnitteluryhmä (Tampere) 14.9. klo 18 ravintola Sevillassa (Itsenäisyydenkatu 2)
Kaupunkisuunnitteluryhmän tavoitteena on perehtyä kaupunkisuunnittelunteoriaan ja käytäntöön sekä vaikuttaa kaupunkisuunnitteluun. Näkökulma onarkkitehtoninen, mutta pohdimme myös kaupunkisuunnittelun vaikutustaympäristökuormitukseen, kaupungin sosiaaliseen toimivuuteen javiihtyvyyteen. Tunnuslause: ekologisen kestävyyden saavuttamiseksi onkeskusteltava kaikesta muusta(kin) kuin ekologisesta kestävyydestä.

Kirjoittajapiiri (HKI) 14.9. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Kirjoittajapiirissä tutustutaan kirjoittamiseen ilmaisun välineenä ja työstetään sekä kaunokirjallisia että faktatekstejä. Tervetuloa mukaan!g

Kaupunkisuunnitteluryhmä (JKL) 15.9. klo 16 Elosen kahvilassa (Kauppakatu 31)
Keskustelun ytimenä on sosiaalisen, rakennetun ja luonnonympäristön välinen suhde. Tarkastelemme kaupunkitilan ja yleensä yhdyskuntien rakentumista ja rakentamista, niiden sijoittumista ympäröivään luonnonympäristöön sekä ihmisen asemaa näiden sisällä sekä rajoilla. Suunnitellaan Urbaaniparatiisi-projektia.

Pieni koulutus EU:n kehitys- ja ympäristöpolitiikkaan (HKI) 18.9. klo 18-21
Dodo ry järjestää pienen koulutuksen EU:n kehitys- ja ympäristöpolitiikkojen kytköksistä. Tilaisuuteen tulee alustamaan MarianneKettunen, joka toimii nykyään tutkijana Institute for European Environmental Policyssa. Marianne alustaa ensin vajaan tunnin ja sen jälkeen aikaa on keskustelulleja kysymyksille. Illan teemoina ovat ainakin:
– EU:n kehitysyhteistyon rakenne ja ”logiikka”
– Ympariston rooli EU:n kehitysyhteistyopolitiikassa
– Meneillaan olevat muutokset ja tulevaisuuden nakymat/haasteet
Tilaisuus pidetään Kepan Aurinko-kokoustilassa osoitteessa Töölöntorinkatu 2. Tervetuloa!

Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa (HKI) 19.9. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Loppukiri Dodon viisivuotiskauden suurimman tilaisuuden järjestelyissä. Megapolis-suurtapahtuma Vanhalla 23.9. Tervetuloa kaikki hankkeesta kiinnostuneet!

Pistä tuulemaan! (HKI) 20.9. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Entisen ilmastoryhmän, nykyisen tuulivoiman edistämisryhmän tapaaminen: Tuulivoima kannattavaksi Suomessa – syöttötariffit.

Megapolis (HKI) 23.9.
Urbanistinen suurtapahtuma Vanhalla ylioppilastalolla. Lue lisää www.megapolis2021.org.

Lastenkirjallisuuden luonto (HKI) 25.9. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Ovatko lastenkirjojen sankarit ekotallaajia vai puunhalaajiä Saako kaunis kuvakirja katsomaan luontoa uusin silmin? Keskustelu on avoin kaikille lastenkirjoista kiinnostuneille ja ympäristökasvatusta tärkeänäpitäville – isille, äideille, lapsille, kasvatusalan ammattilaisille, lapsenmielisille. Tämän kerran aiheena ”Metsän peitossa, vuoren uumenissa – ihmisen ja luonnon satumainen vuorovaikutus”.

Environmental Discussion (HKI) 26.9. at 6 o’clock at Dodo’s office, Vironkatu 5.
Welcome to Dodo’s English-speaking open discussion group! Peak oil and alternatives to oil, Part 1. M.Sc.Tech. Janne Lehtonen introduces the subject.

Kaupunkisuunnitteluryhmä (HKI) 27.9. klo 18
Ryhmässä keskustellaan sosiaalisesti toimivan ja esteettisen kaupunkiympäristön kriteereistä ympäristön asettamia ehtoja unohtamatta.Miten rakennettu ympäristö vaikuttaa sosiaalisiin suhteisiin ja ympäristönkokemiseen? Agendalla mm. liikenne ja kaupunkisuunnittelu. Pyrimme vaikuttamaan ajankohtaisiin kaupunkisuunnittelukysymyksiin kaupunkivisiossamme esitettyjä näkemyksiä soveltaen. Kaupunkiryhmä järjestää myös ekskursioita kiinnostaviin arkkitehtuurikohteisiin, kaupunginosiin ja kaupunkeihin.

Dodon toiminnan esittelyä (HKI) 28.9. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Tule tutustumaan Dodon toimintaan!

Dodo-vuoden 2007 suunnittelu (HKI) 1.10. klo 16, Kepan kokoushuone Aurinko, Töölöntorinkatu 2 A
Kaikki mukaan suunnittelemaan seuraavan vuoden toimintaa – täällä voit todella vaikuttaa! Huomisen ympäristöpolitiikka jää harmaaksi ilman kansalaisyhteiskunnan osallistumista ja keskustelua, ja juuri täällä se kansalaisyhteiskunta tapahtuu.

Dodon toiminnan esittelyä (HKI) 2.10. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Tule tutustumaan Dodon toimintaan!

Luontosuhde (HKI) 3.10. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Eläinsuhdeaiheinen keskustelupiiri, jolla on myös blogi, Suhteita. Tämän kerran aiheena ”Ajassa, tilassa, tilanteessa. Kuinka kana aikuistuu? Miten koira löytää kotiin? Entä me itse?” Liittyen Jussi Viitalan teokseen Inhimillinen eläin, eläimellinen ihminen s. 49-157.g

Pistä tuulemaan! (HKI) 4.10. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Entisen ilmastoryhmän, nykyisen tuulivoiman edistämisryhmän tapaaminen: Pienet tuulivoimalat omalla takapihalla. Vieraana Janne Björklund.

Kirjoittajapiiri (HKI) 5.10. klo 18 Torkkelinmäellä
Kirjoittajapiirissä tutustutaan kirjoittamiseen ilmaisun välineenä ja työstetään sekä kaunokirjallisia että faktatekstejä. Tapaamispaikan osoitteen saat Jepalta. Tervetuloa mukaan!

Täydelliset naiset vs. Sinkkuelämää (HKI) 5.10. klo 17 Dodon toimistolla
Kuka elää ekommin – New Yorkin citysinkku vaiko Kalifornian lähiörouvä Tule laskemaan erilaisten elämäntapojen ekologiset jalanjäljet! Tapaamiset torstaisin 5.10., 2.11. ja 7.12. kello 17 Dodon toimistolla.

Elokuvapiiri (HKI) 6.10. klo 18. Elokuvapiiri kokoontuu Viikissä. Keskustellaan elokuvasta Super Size Me.

Kirjallisuuden luontokäsitykset (HKI) 9.10. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Kirjallisuuden luontokäsitykset -keskustelupiirissä kartoitetaan kaunokirjallisuuden ja siihen vaikuttaneen tietokirjallisuuden ja filosofian luonto-, ihmis- ja eläinkäsityksiä. Erityisiä ennakkotietoja taitaitoja ei vaadita, ainoastaan aikaa ja viitseliäisyyttä lukea kulloinkin käsiteltävä kirja sekä intoa keskustella siitä. Kokoonnumme noin kerran kuussa. Lukukirjana Clarice Lispector.

Environmental Discussion (HKI) 10.10. at 6 o’clock at Dodo’s office, Vironkatu 5.
Welcome to Dodo’s English-speaking open discussion group! Peak oil and alternatives to oil, Part 2.

Rupi eli ruoan elinkaari -kepi (HKI) 10.10. klo 17.30
Ruoan elinkaari on aiheena opintopiirissä, joka kokoontuu ensimmäisen kerran tiistaina 10.10. kello 17.30 ravintola Marian Helmessä osoitteessa Snellmaninkatu 17 (Vironkadun kulmassa). Alustajana paikalla on MIPS-guru Michael Lettenmeier. Tervetuloa kaikki ruoasta ja ruoan ympäristövaikutuksista kiinnostuneet!

Skype-kepi eli Skepi 11.10. klo 20
Sähköistä keskustelua verkossa.

Kaupunkisuunnitteluryhmä (HKI) 11.10. klo 18
Ryhmässä keskustellaan sosiaalisesti toimivan ja esteettisen kaupunkiympäristön kriteereistä ympäristön asettamia ehtoja unohtamatta.Miten rakennettu ympäristö vaikuttaa sosiaalisiin suhteisiin ja ympäristönkokemiseen? Agendalla mm. liikenne ja kaupunkisuunnittelu. Pyrimme vaikuttamaan ajankohtaisiin kaupunkisuunnittelukysymyksiin kaupunkivisiossamme esitettyjä näkemyksiä soveltaen. Kaupunkiryhmä järjestää myös ekskursioita kiinnostaviin arkkitehtuurikohteisiin, kaupunginosiin ja kaupunkeihin.

Kirjallisuuden luontokäsitykset (TKU) 12.10. klo 18 Kirjakahvilassa
Kirjallisuuden luontokäsitykset -keskustelupiirissä kartoitetaankaunokirjallisuuden ja siihen vaikuttaneen tietokirjallisuuden jafilosofian luonto-, ihmis- ja eläinkäsityksiä. Erityisiä ennakkotietoja taitaitoja ei vaadita, ainoastaan aikaa ja viitseliäisyyttä lukea kulloinkin käsiteltävä kirja sekä intoa keskustella siitä. Käsiteltävänä Clarice Lispectorin Aguá Víva ja Tähden hetki.

Lastenkirjallisuuden luonto (HKI) 16.10. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Ovatko lastenkirjojen sankarit ekotallaajia vai puunhalaajiä Saako kaunis kuvakirja katsomaan luontoa uusin silmin? Keskustelu on avoin kaikille lastenkirjoista kiinnostuneille ja ympäristökasvatusta tärkeänäpitäville – isille, äideille, lapsille, kasvatusalan ammattilaisille, lapsenmielisille. Tämän kerran aiheena ”Syntymä, elämä, kuolema – evoluutioteorian ja satujen vertailua”.

Luontosuhde (HKI) 17.10. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Eläinsuhdeaiheinen keskustelupiiri, jolla on myös blogi, Suhteita. Tämän kerran aiheena ”Sosiaalinen eläin. Millainen on leijonalauman roolijakö Miten kirjosieppo valitsee puolison?” Liittyen Jussi Viitalan teokseen Inhimillinen eläin, eläimellinen ihminen s. 158-254.

Pistä tuulemaan! (HKI) 18.10. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Entisen ilmastoryhmän, nykyisen tuulivoiman edistämisryhmän tapaaminen: Suunnitteilla ja rakenteilla olevat tuulivoimalat – meillä ja muualla.

Urbaani-ilta (HKI) 20.10. klo 18
Kuka oli Kaivopuiston Valkea rouvä Kummitteleeko Vanhassa oopperassä Syksyn ensimmäisessä Urbaani-illassa tutustutaan Helsingin kummituksiin ja aavetaloihin. Oppaana toimii Sami Aaltosen kirja ’Aavetaloja’. Tapaamme tuttuun tapaan Dodon toimistolla (Vironkatu 5) klo 18. Sieltä lähdemme pienelle kaupunkikierrokselle keskustan tuntumaan kummitusjahdille. Välillä käymme lämmittelemässä kuuman kupposen äärellä.

Syyskokous 22.10. klo 14 Helsingissä Uuden ylioppilastalon Mannerheimsalissa, Mannerheiminkatu 5 A, 5 krs.

Kirjoittajapiiri (HKI) 23.10. klo 18 Dodon toimistolla
Kirjoittajapiirissä tutustutaan kirjoittamiseen ilmaisun välineenä ja työstetään sekä kaunokirjallisia että faktatekstejä. Tervetuloa mukaan!

Environmental Discussion (HKI) 24.10. at 6 o’clock at Dodo’s office, Vironkatu 5.
Welcome to Dodo’s English-speaking open discussion group!

Kaupunkisuunnitteluryhmä (HKI) 25.10. klo 18
Ryhmässä keskustellaan sosiaalisesti toimivan ja esteettisen kaupunkiympäristön kriteereistä ympäristön asettamia ehtoja unohtamatta.Miten rakennettu ympäristö vaikuttaa sosiaalisiin suhteisiin ja ympäristönkokemiseen? Agendalla mm. liikenne ja kaupunkisuunnittelu. Pyrimme vaikuttamaan ajankohtaisiin kaupunkisuunnittelukysymyksiin kaupunkivisiossamme esitettyjä näkemyksiä soveltaen. Kaupunkiryhmä järjestää myös ekskursioita kiinnostaviin arkkitehtuurikohteisiin, kaupunginosiin ja kaupunkeihin.

Turun York-tapahtuma (TKU) 26.10. klo 17-22.
Tapahtuma järjestetään Aboa Vetus & Ars Nova -museossa.
Tapahtuman sivut

Uuden sukupolven ympäristöpolitiikka ja EU:n ympäristöpolitiikan demokratisoiminen (HKI) 26.10. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Dodo järjestää marraskuussa yleisötapahtuman aiheesta ”Uuden sukupolven ympäristöpolitiikka ja EU:n ympäristöpolitiikan demokratisoiminen”. Ensimmäiseen ideointipalaveriin saapuu alustamaan Ympäristöministeriön ylitarkastaja Taina Nikula, joka on ollut luonnostelemassa suuntaviivoja Uuden sukupolven ympäristöpolitiikalle. Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan!

Pistä tuulemaan! (HKI) 1.11. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Entisen ilmastoryhmän, nykyisen tuulivoiman edistämisryhmän tapaaminen: Lumituulen tarina. Vieraana Aarne Koutaniemi.

Ympäristöongelmat ratkaistaan Jyväskylässä (JKL) 1.11. klo 15.30 Yliopiston kirjaston 2.krs.
Jyväskylässä marraskuun lopussa järjestettävän seminaarin suunnittelukokous. Mukaan vaan, kaikki ovat tervetulleita.

Elokuvapiiri (HKI) 3.11. klo 18. Elokuvapiiri kokoontuu Viikissä. Tarkastelussa elokuva Corporation.

Environmental Discussion (HKI) 6.11. at 6 o’clock at Dodo’s office, Vironkatu 5.
Welcome to Dodo’s English-speaking open discussion group!

EU:n ympäristöpolitiikan demokratisoiminen 7.11. klo 16.30-19.
Ympäristöasiat ovat Euroopan unionissa keskeinen kysymys. Keskustelutilaisuus Helsingin yliopiston päärakennuksen salissa 12 tiistaina 7.11. kello 16.30. Alustamassa Stefan Wallin, Pertti Salolainen, Helena Valve ja Aleksi Neuvonen.
Lisätietoa tilaisuudesta.

Luontosuhde (HKI) 7.11. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Eläinsuhdeaiheinen keskustelupiiri, jolla on myös blogi, Suhteita. Tämän kerran aiheena ”Eroja ja samankaltaisuuksia. Eläinkuvien ja ihmiskuvien historiaa”. Liittyen Elisa Aaltolan teokseen Eläinten moraalinen arvo s. 9-44.

Kaupunkisuunnitteluryhmä (HKI) 8.11. klo 18
Ryhmässä keskustellaan sosiaalisesti toimivan ja esteettisen kaupunkiympäristön kriteereistä ympäristön asettamia ehtoja unohtamatta.Miten rakennettu ympäristö vaikuttaa sosiaalisiin suhteisiin ja ympäristönkokemiseen? Agendalla mm. liikenne ja kaupunkisuunnittelu. Pyrimme vaikuttamaan ajankohtaisiin kaupunkisuunnittelukysymyksiin kaupunkivisiossamme esitettyjä näkemyksiä soveltaen. Kaupunkiryhmä järjestää myös ekskursioita kiinnostaviin arkkitehtuurikohteisiin, kaupunginosiin ja kaupunkeihin.

Skype-kepi 8.11. klo 20
Sähköistä keskustelua verkossa. Aiheena Meemit. Keskustelun pohjaksi voi lukea Susan Blackmoren kirjan Meemit – kulttuurigeenit (englanniksi Meme machine)..

Kirjallisuuden luontokäsitykset (TKU) 9.11. klo 18 Kirjakahvilassa
Kirjallisuuden luontokäsitykset -keskustelupiirissä kartoitetaankaunokirjallisuuden ja siihen vaikuttaneen tietokirjallisuuden ja filosofian luonto-, ihmis- ja eläinkäsityksiä. Erityisiä ennakkotietoja taitaitoja ei vaadita, ainoastaan aikaa ja viitseliäisyyttä lukea kulloinkin käsiteltävä kirja sekä intoa keskustella siitä. Käsiteltävänä J M Coetzeen Elizabeth Costello.

Urbaani-ilta (HKI) 10.11. klo 18

Lastenkirjallisuuden luonto (HKI) 13.11. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Ovatko lastenkirjojen sankarit ekotallaajia vai puunhalaajiä Saako kaunis kuvakirja katsomaan luontoa uusin silmin? Keskustelu on avoin kaikille lastenkirjoista kiinnostuneille ja ympäristökasvatusta tärkeänäpitäville – isille, äideille, lapsille, kasvatusalan ammattilaisille, lapsenmielisille. Tämän kerran aiheena ”Vastaavuuksia – kuka kukin on luonnon allegorisessa verkostossä”.

Kirjallisuuden luontokäsitykset (HKI) 14.11. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Kirjallisuuden luontokäsitykset -keskustelupiirissä kartoitetaan kaunokirjallisuuden ja siihen vaikuttaneen tietokirjallisuuden ja filosofian luonto-, ihmis- ja eläinkäsityksiä. Erityisiä ennakkotietoja taitaitoja ei vaadita, ainoastaan aikaa ja viitseliäisyyttä lukea kulloinkin käsiteltävä kirja sekä intoa keskustella siitä. 14.11. käydään Intia-aiheinen kirjallisuuskeskustelu. Lue Intia-aiheinen teos ja varaudu esittelemään se muille kirjallisuuspiiriläisille ja keskustelemaan Intiasta tämän perusteella.

Pistä tuulemaan! (HKI) 15.11. klo 18 Dodon toimistolla, Vironkatu 5
Entisen ilmastoryhmän, nykyisen tuulivoiman edistämisryhmän tapaaminen: Ihmiset tuulivoiman käyttäjiksi – esimerkkinä vaihdavirtaa.net.

Täydelliset naiset vs. Sinkkuelämää (HKI) 16.11. klo 17 Dodon toimistolla
Tässä keskustelupiirissä yritetään selvittää kummat elävät ekologisemmin: Kalifornian lähiörouvat vai New Yorkin urbaanit ikisinkut. Onko suuri omakotitalo isompi ekologinen ongelma kuin 200 paria kenkiä? Onko jatkuva ulkona illastaminen ja designer-vaatteiden shoppailu ekokatastrofi omaan autoon verrattunä Keväällä keskustelupiirin on tarkoitus tuottaa pohdinnoistaan kolumni, joka toivon mukaan myös julkaistaan jossain naistenlehdessä. Vaikka täydelliset naiset ja räväkät sinkut voivatkin vähän pelottaa, kaikki miespuoliset, rohkeasti mukaan!

Environmental Discussion (HKI) 20.11. at 6 o’clock at Dodo’s office, Vironkatu 5.
Welcome to Dodo’s English-speaking open discussion group!

Ruoan elinkaari (HKI) 21.11. klo 17.30 Dodon toimistolla
Mitä tuotetaan? Kasvis vastaan liha. Kasvisruokavalion ekotehokkuudesta alustamassa tuoreen Härkäpapua sarvista -kirjan kirjoittaja Henri Haimi. Kaikki ruuasta kiinnostuneet, tervetuloa mukaan!

Kaupunkisuunnitteluryhmä (HKI) 22.11. klo 18
Ryhmässä keskustellaan sosiaalisesti toimivan ja esteettisen kaupunkiympäristön kriteereistä ympäristön asettamia ehtoja unohtamatta.