Megapolis 2023 tuo kansainväliset kaupunkikehityksen huippunimet Helsinkiin

Kanadalainen bestseller-kirjailija Carl Honoré tulee ensi kertaa Suomeen kertomaan slow lifen kasvavasta suosiosta ja eri muodoista. Hidas elämäntapa voisi ratkaista pikakulutuksen ja -kulttuurin paisuttamat ympäristöongelmat.

Kolumbian pääkaupungin Bogotan entinen pormestari, kaupunkikehityksen kansainvälisesti kysytty asiantuntija Enrique Peñalosa kertoo siitä, miten Bogotasta tehtiin onnellisempi kaupunki. Hänen sloganinsa on: ”Jos onnistumme luomaan hyvän kaupungin lapsille, se on hyvä kaikille meille.”

Megapolis 2023 on kolmatta kertaa järjestettävä urbaani festivaali, joka täyttää Vanhan ylioppilastalon 27.9.2008 huippupuheenvuoroilla, äänitaiteella, keskusteluviihteellä ja musiikilla maailman suurkaupungeista. Vuosi sitten Megapolis keräsi yli 2000 kävijää.

Kotimaisista vaikuttajista osallistumisensa on varmistanut mm. kasvisravintolan perustaja, kansanedustaja Heidi Hautala, toimittaja
Axa Sorjanen, yhteisötaiteilija Meiju Niskala, Muslix-nettiyhteisön perustanut Mohamed El-Fatatry ja arkkitehti Aija Staffans. Lisäksi kunnallisvaaliehdokkaat pääsevät muovaamaan kaupunkiympäristöä uuteen suuntaan havainnollistavalla ja osallistavalla suunnitteluwikillä. Iltaklubi tarjoaa kuumia rytmejä aamuyöhön asti.

Lisätietoja Megapolis 2023 -tuottaja:

Antti Möller, puh. 044 545 5698,

Carl Honorén ja Enrique Peñalosan haastattelupyynnöt:

Jussi Nokkala, puh. 050 354 8381,

* * *

TAUSTATIETOA TOIMITTAJILLE:

Ympäristöjärjestö Dodo on kuluvan vuoden pohtinut kysymystä tulevaisuuden ekotehokkaista ja onnellisista kaupungeista. BKT kasvaa länsimaissa, mutta onnellisuus ei. Tarvitaan siis uusia avauksia. Uutena avauksena Dodo esittelee syyskuussa Onnellisten kaupunkien indeksin. Esimakua siitä saa Onnellisten kaupunkien kortista:

Dodo on ympäristöjärjestö, joka etsii ratkaisuja globaaleihin ongelmiiin kaupunkilaisen arjen näkökulmasta. Dodon mielestä
onnellisuus on yhteisöllisyyttä, omaehtoisuutta, ekologista asumista ja liikkumista.

Megapolis on Dodon ja yhteistyökumppaneiden vuosittain järjestämä urbaanin elämäntavan festivaali. Ohjelma päivittyy osoitteessa
www.megapolis2023.org.