Porkkanamafian ilmainen kasvisbrunssi houkutti satoja herkuttelijoita

 

Tiedotusvälineille 27.9.2009

”Todella mahtavaa, että saimme näin hienon brunssin ja paljon ihmisiä paikalle”, iloitsee Saija-Riitta Sadeoja Porkkanamafiasta. ”Isot kiitokset kuuluvat myös mukana olleille kokeille ja yrityksille. He olivat aidosti sydämellä mukana tekemässä vähäisen hiilijalanjäljen jättäviä, nautinnollisia ruokia, joissa pääsevät esiin kotimaiset raaka-aineet.”

Huippukokit takasivat gourmet-laadun

Ruokien takaa löytyi joukko alan huippuammattilaisia, kuten maailman ainoa Michelin-tähditetty kasvisravintoloitsija Pietro Leemann. Leemann oli tapahtuman innoittaja ja suojelija, ja hän myös osallistui brunssilla mm. annosten esillepanoon. Lauantaina Leemann puhui Dodo ry:n järjestämässä Megapolis 2024 – Hyvän ruoan kaupunki -tapahtumassa.

”Ekologinen ajattelu on Suomessa pidemmällä kuin Italiassa. Kasvisruoka on ainoa suunta, johon voidaan mennä”, Leeman sanoi. ”Brunssilla oli hauska nähdä, että helsinkiläiset suhtautuvat toisiinsa kunnioittaen ja jonottivat rauhallisesti”, Leeman hymyili.

Menun suunnittelivat Leemannin reseptien pohjalta Henri Penttinen ja Jyrki Sukula. Ruuan valmistamiseen ja tapahtuman järjestelyyn osallistui iso joukko vapaaehtoisia. Ruokaa riitti noin kahdelle sadalle, mutta halukkaita olisi ollut vielä pitkä jono lisää. Brunssi oli osa Porkkanamafian yksivuotisjuhlintaa. Tapahtuma rahoitettiin edellisiltana järjestetyn Porkkanamafia <3 Megapolis 2024 -klubin lipputuotoilla. Klubi keräsi lähes 400 juhlijaa. Megapolis 2024 –festivaalille osallistui lauantain aikana yhteensä noin 2000 ihmistä. Porkkanamafia kiittää brunssin mahdollistaneita:

Tapahtuman innoittaja ja suojelija: Pietro Leeman
Menun suunnittelu: Henri Penttinen ja Jyrki Sukula
Kokit: Henri Penttinen, Robert von Bell ja Pasi Molberg
Toteutus: Kaisa Merz, Aino Rouvinen ja innokkaat vapaaehtoiset

Mukana myös:
Kaikilla Mausteilla, Ravintola Lasipalatsi, Ravintola Juttutupa, Ravintola Kuurna, Ravintola Graniittilinna, Lentävä Lehmä, Luomutila Petri Sinkkonen / Sodankylä.

Lisätietoja:
Saija-Riitta Sadeoja / Porkkanamafia, p. 050 327 9097,
Noora Jokinen / Dodo ry / Megapolis 2024, p. 040 830 6179