Tue äitienpäivänä naisten johtajuuskoulutuksia Malissa

”Olen saanut rohkeutta puhua ihmisten edessä”

”Kun on paljon kunnianhimoa, on myös halu oppia.” Kahdeksan lapsen äiti Koyan Bagayogo (kuvassa) on Freintoumoun kylän voimahahmo. Maanviljelytyönsä lisäksi hän jakaa kylässään tietoja kursseilla oppimistaan asioista ja toimii naisten Sinsibere-osuuskunnan sihteerinä. Tähtihetki koitti, kun Koyan valittiin kunnanvaltuustoon. Vaikka Koyanin poikkeuksellisista valinnoista on aiheutunut myös vaikeuksia, häntä ei kaduta. ”Koulutusten ja naisten yhteistoiminnan kautta olen saanut rohkeutta puhua ihmisten edessä. Voin vaikuttaa asioihin jotka ovat mielestäni tärkeitä.”

Kehitys ja muutos vaativat johtohahmoja

Malin maaseutuyhteisöissä naisten ei ole helppo saada ääntään kuuluviin. Siksi Sinsibere-äitienpäivälahjan tuotto käytetään malilaisten naisten johtajuuskykyjä vahvistavaan toimintaan. Kirjoitus- ja laskutaitojen vahvistaminen, kouluttajakoulutukset, naisryhmien vetäminen ja osuuskuntatoiminta auttavat naisia kohentamaan arkeaan ja elinympäristöjään.

Paluupostissa kortti

Vastineeksi lahjoituksestasi saat postitse kauniin taidepostikortin jossa on yllä oleva rouva Koyan Bagayogon haastattelu ja kuva. Kaksiosaisten korttien kansikuva-aiheet tulevat länsiafrikkalaisista seinäkankaista. Kortit on painettu Suomessa. Kortet kan fås också på svenska. 

Toimi näin!

Tämä lahjakampanja on päättynyt. Kiitos osallistujille!

Tilaa lahja viimeistään torstaina 6.5.2010 lähettämällä sähköpostia osoitteeseen XX Kerro viestissä nimesi ja osoitteesi sekä montako lahjaa haluat. Jos toivot että lähetämme kortin suoraan vastaanottajalle, ilmoita hänen nimensä, osoitteensa sekä kenet kirjaamme kortin lähettäjäksi. Lähetämme sinulle tilinumeron ja maksuviitteen sähköpostitse (minimilahjoitus 15 eur).

Naisten johtajuuskykyjen vahvistaminen on osa Sinsibere-hanketta jossa malilaiset naiset kehittävät ekologisia elinkeinoja aavikoitumista kiihdyttävän polttopuukaupan tilalle.

Lue miten viime vuoden äitienpäivän lahjoitukset käytettiin.

Tutustu myös Tany maitso -hankkeen äitienpäivälahjaan jolla tuetaan pienviljelijöiden uusia elinkeinoja Madagaskarilla.

 

Äitienpäiväkampanjan toteuttavat Dodon Sinsibere ja Tany maitso -hankeryhmät.