Onnelliset taloyhtiöt mukana Sitran Uusi Turvallisuus -foorumilla

Onnelliset Taloyhtiö -konsepti pyrkii nostamaan tietoisuutta asukkaiden mahdollisuuksista vaikuttaa asumissaan taloyhtiössä. Kannustamalla sekä tarjoamalla hyviä esimerkkejä, saadaan ihmiset ottamaan askelia kohti onnellisempaa asumista – iso askel on korttelipihan luominen, mutta pieni askel voi olla vaikkapa aikakausilehtien kierrätys ala-aulassa. 

Sitran kanssa tehtävä kokeilu koostuu työpajasta taloyhtiön asukkaiden kanssa. Työpajassa selvitetään, miten nimenomaan heidän taloyhtiötään voitaisiin parantaa. Unelmointi ja ideointi tapahtuisivat yhdessä asukkaiden kanssa inspiroivin esimerkein. Lopputuloksena voisi syntyä esimerkiksi iloisemmat ja paremmat pyörätelineet, lehtien / ruuan / vaatteiden kierrätyspiste rappukäytävään, tai päivä, jona tuodaan palju pihaan ja kylvetään yhdessä, naapuruston oma kaverikirja, tarrakampanja yms. Dodo siis selvittäisi avoimesti ja osallistavasti, mitä asukkaat “onnelliselta taloyhtiöltä” kaipaavat, minkä jälkeen tämä pieni teko toteutettaisiin yhteistyössä asukkaiden kanssa. Dodon järjestämä työpaja olisi helmikuun lopussa. Työpajassa syntynyt materiaali laitettaisiin Onnelliset Taloyhtiöt -nettisivuille sekä Sitran saisi käyttöönsä työpajassa syntyvää videomateriaalia.

Onnelliset Taloyhtiöt -konseptille luodaan nettisivu, jonne kootaan hyviä esimerkkejä ja ideoita toimivista ratkaisuista yhteisöllisemmästä asumisesta. Turvallisuus, ekologisuus sekä onnellisuus ovat kiinteästi yhteydessä yhteisöllisyyden kanssa. Tämän lisäksi järjestetään ”Meillä Lainataan Sokeria” -kampanja, jolle perustetaan Facebook-sivusto sekä teetetään tarroja. Kampanjasivustolta ohjataan Onnelliset Taloyhtiöt -sivustolle ja toisin päin. Pääasiallisena viestintäkanavana käytetään Facebookia, Twitteriä, mahdollisesti blogeja ja lisäksi jaettaisiin tarroja.