Ekologista & edullista ruokaa Tikkurilasta

Ekologista & edullista ruokaa Tikkurilasta

Hävikkikauppa on uudenlainen ostospaikka niille, joita kauhistuttaa kulutuskulttuurin tuhlailevaisuus, mutta jotka eivät itse tahdo tonkia kauppojen roskiksia yöaikaan.

Vantaan Tikkurilassa on aloittanut toimintansa Hävikkikauppa, jossa myydään elintarvikkeita, jotka normaaleissa kaupoissa menisivät jäteastiaan. Elintarvikkeiden pakkaukset saattavat olla pintaviallisia tai parasta ennen -päivä ohittunut, mutta ruoka on täysin kunnollista.

Etenkin hedelmät ja vihannekset sekä leivät ovat kaupassa hyvin edustettuina. Niiden laatu on huomattavasti parempi kuin normaaleissa Alepan ja Siwan tyyppisissä lähikaupoissa. Kauppa, josta ruoka saadaan, onkin saanut palkintoja hevi-osastostaan. Ruoka maksaa puolet tai alle puolet alkuperäisestä hinnasta. Pääosan hinnasta saa kauppa, joka on hyllyttänyt tuotteet, mutta Hävikkikauppaa hoitavat tytöt saavat myymistään tuotteista provision. ”Ei tätä silti kukaan rahan takia tekisi”, kommentoi Petra, toinen kaupan hengettäristä, ”Enemmän kyse on ideologiasta. Ne aivan hyvät ruoat menisivät roskiin, jos kukaan ei tekisi tätä.” Edelleenkin suuri osa ruoasta menee roskikseen, sillä vasta aloittaneella kaupalla ei ole vielä kovin laajaa asiakaskuntaa.

Kauppa toimii KKK-supermarket Nektarin takahuoneessa, osoitteessa Horsmakuja 1. Kauppaa hoitavat Petra ja Pipsi ovat päivittäin paikalla muutamia tunteja, mutta koska hävikkikauppa on varsinaisen kaupan henkilökuntatiloissa, pitää shoppailusta sopia etukäteen puhelimitse. Petran numero on 050 524 8192 ja Pipsin 050 321 8981.