Filosofijoukkue voitti Miss Utopia -kilpailun

Perjantai-iltana 20.10.00 käydyssä Miss utopia-kilpailussa tulevaisuuden kauneimmasta kaupungista voiton vei Janne Toivoniemen muodostama filosofijoukkue. Muut joukkueet olivat partiolaiset, ympäristöväki ja arkkitehdit. Arkkitehdit saivat puolestaan yleisön ja lehdistön suosikin palkinnot. Tuomaristossa istuivat HY:n estetiikan professori Pauline von Bonsdorff, kuvataiteilija Teemu Mäki, arkkitehti Ossain von Konow ja mediatieteen professori Mauri Ylä-Kotola.

Voitokkaassa utopiassa kaupunkilaiset saattoivat vaihtaa sukupuoltaan, ikäänsä, varallisuuttaan, asennoitumistaan, arvojaan ja ylipäänsä persoonallisuuttaan koska tahansa. Tuomaristo piti Toivoniemen Rhizome-utopiaa parhaana, koska siinä arjen kahleista oli todella vapauduttu. Lisäksi filosofin utopia tunnisti omat ongelmansa. Voitokas filosofi oli ryhmänsä ainut osanottaja. Hän kommentoi ryhmänsä pienuutta sanoen, että kaksi filosofia ajautuu yleensä aina tappeluun, joten yksin visiointi on harmonisempaa.
Linkki Janne Toivoniemen kotisivulle.

Arkkitehtien visiossa sekä lehdistön että paikalla olleen äänivaltaisen yleisön hurmasi ajatus onnellisista vanhuksista. ”Vanhana alat näyttää siltä, millainen olet. Jos vanhukset ovat onnellisen oloisia, voidaan sanoa heidän eläneen hyvää elämää”, kiteytti arkkitehtiryhmä yhden teemoistaan.

Viikon 43 aikana kilpailijoiden ehdotukset ovat luettavissa Kaupunkilaisten utopioiden verkkosivuilta