Amazon river party (pe 27.10.) Helsingissä

Dodo HYY järjestää yhdessä Mapuche Finlandia ry:n kanssa Latinalais-Amerikkalaiset bileet Helsingissä, Uudella ylioppilastalolla Alina-salissa perjantaina 27.10. alkaen kello 19.

Tarjolla Latinalais-Amerikkalaista ruokaa ja musiikkia.

Uuden ylioppilastalon osoite on Mannerheimintie 5 A. Kävele muutama kerros kierreportaita ylöspäin.

Mapuche Finlandia ry


Mapuche Finlandia ry on joulukuussa 1998 perustettu yhdistys, joka edistää niin Chilessä kuin Argentiinassakin asuvien mapuchejen kulttuurin tuntemusta Suomessa ja tukee heidän kamppailuaan oikeuksiensa puolesta edellä mainituissa valtioissa.

Mapuchet on eteläamerikkalainen alkuperäiskansa, joka elää nykyisten Chilen ja Argentiinan valtioiden alueella. Chilessä mapucheja on nykyään noin miljoona – heistä yli 80% asuu kaupungeissa (erityisesti Santiagossa) ja loput perinteisissä reservaateissaan maaseudulla.
Mapuchet vastustivat neljän vuosisadan ajan Inka-imperiumin laajenemista, espanjalaisten valloitusyrityksiä ja sittemmin Chilen tasavallan painostusta. Vuonna 1884 mapuchet viimein pakotettiin asettumaan reservaatteihin. Tästä sai alkunsa mapucheihin kohdistunut yhteiskunnallinen painostus ja assimilaatiopolitiikka.

Tänään mapuchet muodostuvat Chilen maaseutu- ja kaupunkiväestön köyhimmän osan, joka joutuu kärsimään jatkuvista ihmisoikeuksien loukkauksista, sosiaalisesta paineesta ja perinteiseen elinympäristöönsä kohdistuvasta uhasta.

Lisätietoa: http://www.freespeech.org/mapuche/