Kaupunkilaiset Utopiat palkittiin

Kaupunkilaiset Utopiat palkittiin

Dodon Kaupunkilaiset Utopiat -projekti palkittiin 6.3. vuoden 2000 Yhdyskuntasuunnitelun Ruusuilla yhdessä Maunulan aluefoorumin kanssa. Palkinto ojennettiin esimerkillisestä työstä suomalaisen yhdyskuntasuunnittelun hyväksi.

Yhdyskuntasuunnittelun seura perusteli Utopioiden palkitsemisen seuraavasti: ”Mielikuvitusta ja nettiä estottomasti hyödyntävä Dodo on toiminut kaupunkimaisen vikkelästi ja ovelastikin, mutta sen takana on ollut koko ajan pyrkimys edesauttaa suvaitsevaisen, kulttuurisesti rikkaan ja kaupunkilaista kunnioittavan urbaanin ympäristön edellytyksiä. Se…on nopeasti noussut varteenotettavaksi keskustelukumppaniksi, kun havainnoidaan urbaanin ympäristön ilmiöitä ja etsitään ratkaisuvaihtoehtoja. Dodo ry on tuonut keskusteluun tuoreutta ja se on myös lähettänyt ilmoille sellaisia uuden ajan signaaleja, joita päättäjien on syytä pistää merkille.”

Yhdyskuntasuunnittelun risut sai puolestaan Näkymätön Käsi. Tällä yhdyskuntasuunnittelun seura tahtoi nostaa esiin erään nykyisen suunnittelykulttuurin keskeisistä ongelmista: sen, että yksittäisiä syyllisiä on epäkohdissa vaikea osoittaa.

Yhdyskuntasuunnittelun seura YSS ry on suomalainen kaavoittajien, yhdyskuntasuunnittelun ammattilaisten ja tutkijoiden ammatillinen yhdistys.