Stadin rannat -keskustelutilaisuus

Stadin rannat -kampanja järjestää ke 19.9. keskustelutilaisuuden aiheesta ”Uhkaako uusi yleiskaava Helsingin rantojä” Keskustelu alkaa klo 18, paikkana on Suomen ympärisökeskuksen auditorio osoitteessa Kesäkatu 1, 1. kerros.
Helsinkiin suuntautuvan väestöpaineen myötä kaupungin rantoihin kohdistuu voimakkaita rakentamisintressejä, jotka ovat tulleet esiin yleiskaava 2002:n valmistelussa. Kaupunkilaisille ranta on kuitenkin tärkeä, ja meren läheisyys luonnehtii kokonaisuudessaan Helsingin imagoa. Paneelissa keskustellaan siitä, miten kaupunkilaisten toiveet kohtaavat väestöpaineen.

Paneelin osanottajina ovat
Maisa Siirala, Saariston ystävät ry.
Maija Anttila, kaupunkisuunnittelulautakunnan pj.
Risto Rautava, kaupunkisuunnittelulautakunnan vpj.
Tuomas Rantanen, kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen
Aija Loukoila, kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen
Jussi Vuorinen, yleiskaavan valmistelu
Eeva Kuuluvainen, viherosasto
Maija Häyrinen-Alestalo, HY
Lauri Nordberg, Helsingin kaupunkisuunnitteluseura

Keskustelun järjestää Stadin rannat -kampanja, joka on tammikuussa 2001 perustettu, Helsingin rantojen tulevaisuudesta huolta kantavien järjestöjen ja kansalaisten toimintaverkosto, johon Dodokin kuuluu.

Dodon puolelta hankkeessa on mukana Aleksi Neuvonen.