Aurinkovoima voisi kattaa 26 % maailman energiantarpeesta vuonna 2040

Euroopan aurinkokennoteollisuuden yhteistyöelimen EPIAn ja Greenpeacen julkaiseman raportin mukaan aurinkovoiman avulla voitaisiin torjua ilmastonmuutosta, tarjota sähköä kehitysmaiden asukkaille ja samalla parantaa maiden energiaomavaraisuutta ja –turvallisuutta.

”Tavoite on realistinen ja saavutettavissa oleva. Se perustuu teollisuuden nykytilaan ja markkinoilla oleviin mahdollisuuksiin, mutta vaatii selkeää poliittista tukea maailman hallituksilta”, kertoo Sven Teske, Saksan Greenpeacen energia-asiantuntija. ”Erityisesti Euroopan Unionin täytyy huolehtia siitä, että kansallisia aurinkoenergian kannustejärjestelmiä ei mitätöidä kilpailuperustein.”

Aurinkosähkön tuotanto vuoteen 2020 mennessä voisi kasvaa 276 terawattituntiin, joka on 30 % Afrikan sähköntarpeesta. Saman määrän tuottamiseen tarvittaisiin 75 uutta hiilivoimalaa. Niihin verrattuna aurinkokennoja käyttämällä vältettäisiin 664 miljoonan tonnin hiilidioksidipäästöt.

Solar Generation –raportti julkaistiin osana maailmanlaajuista Valitse positiivinen energia –kampanjaa. Kampanjan avulla pyydetään hallituksia järjestämään uusiutuvan energian tuotanto maailman kahdelle miljardille köyhimmälle ihmiselle seuraavien kymmenen vuoden kuluessa.Lähteet:

http://www.ydinvoima.net/

Greenpeace (17.10.):
Solar able to meet a quarter of global energy needs by 2040

Greenpeace ja EPIA (raportin tiivistelmä):
Solar Generation: electricity for over 1 billion people and 2 million jobs by 2020 (pdf-tiedosto; tarvitset Acrobat Reader –ohjelman)

Reuters (18.10.):
Solar could meet 26 pct energy demand by 2040 – report

The Guardian (19.10.):
Time to go public on energy debate – It’s nuclear versus renewables