Tuulivoima fossiilisia halvempaa vuonna 2020

Hallituksen alainen Performance and Innovation -yksikkö (PIU) suorittaa parhaillaan Iso-Britannian energiatarpeiden arviointia. PIU ennustaa maalle rakennetun tuulivoiman kustannusten putoavan 14,5 – 24 penniin kilowattitunnilta vuoteen 2020 mennessä. Tämä alittaa hiilen, maakaasun ja ydinvoiman kustannukset, joiden arvioidaan 20 vuoden kuluttua olevan 17,5 – 46,5 p/kWh.

Alison Hill Iso-Britannian tuulivoimayhdistyksestä on ilahtunut hallituksen raportin tuulivoimalle antamasta tuesta. ”Viimeisen 20 vuoden aikana tuulivoima on ollut menestystarina. Kymmenessä vuodessa maalle rakennetun tuulivoiman kustannukset ovat pudonneet neljäsosaan eli noin 19,5 -34 penniin kilowattitunnilta.

Tulevaisuudenennusteissaan Hill on kuitenkin hiukan hallituksen arvioita varovaisempi. ”Emme ole aivan varmoja, että PIUn asettama tavoite voidaan saavuttaa vuoteen 2020 mennessä. Mielestämme realistisempi tavoite olisi noin 20 penniä kilowattitunnilta.”

PIUn arvioiden mukaan merituulivoiman kustannukset laskisivat nykyisestä 53 pennistä kilowattitunnilta 19 – 39 penniin/kWh.

Lähteet:

Ydinvoima.net:
Brittiennuste: tuulivoima fossiilisia halvempaa vuonna 2020

Reuters:
UK sees wind power undercut fossil fuel in 20 yrs

Performance and innovation -yksikön raportti:
Renewable Energy in the UK – Building for the Future of the Environment