Topiikki.org

Dodo julkaisemat laajat internetsivut tropiikin metsäkysymyksistä ja naisen elämästä Saharan laidalla löytyvät osoitteestahttp://www.tropiikki.org. Sivut on tuotettu yhteistyössä Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan ja Marttaliiton kanssa.


Kulttuuri on osa kestävää kehitystä


Tropiikin muuttumisessa ei ole kysymys vain ympäristöstä. Aavikoitumisen ja ilmastonmuutoksen seurauksena katoavat myös paikallisten yhteisöjen kulttuuriperinne ja taidot. Tropiikki-sivuilla halutaan nostaa esiin tropiikin alueen kansojen kulttuuriperinteet – tai edes väläys niistä. Kulttuureja esitellään tropiikin kansojen kertomusten ja myyttien avulla. Linkit ohjaavat sivuilta lisätiedon äärelle.


Tropiikki-sivut suunniteltiin monipuoliseen tiedotus- ja opetuskäyttöön. Ja niitä on markkinoitu kouluille muunmuassa Tinku ry:n kanssa yhteistyössä toteutettavassa koulukäyntiprojektissa. Saman aikaisesti sivuja laajennetaaan Nainen Saharan laidalla -hankkeessa tuotettavalla opintomateriaalilla.


Jos olet kiinnostunut tropiikkiaiheisen oppimateriaalin tuottamisesta – kenties palkallisena – tai tunnet jonkun alaa osaavan, ota yhteys allekirjoittaneeseen.


Joonas Pörsti
joonas.porsti [at] dodo.org