Hyvää elämää puoleen hintaan verbaalinen muotinäytös Jyväskylässä

Dodo ry:n syksyn keskustelushow tuo valokeilaan elämäntapamme

Dodo – Tulevaisuuden elävä luonto ry järjestää Jyväskylän Nikolainsalissa keskiviikkona 27.11. viihteellisen keskustelutilaisuuden, jossa pohditaan kuluttamista. Keskustelun alkuun kuullaan Ari Lampista ja Matti Itkosta Jyväskylän yliopistosta sekä Silja Jääskeläistä Keuruun Ekokylästä. Puheenjohtajana toimii Anna-Kaisa Hermunen. Taidenautintoja tarjoavat illan mittaan teatteriryhmä Poleemi ja trubaduuri Leena Pyylampi.

Tilaisuuden tarkoituksena on pureutua elämäntapaamme, joka vaikuttaa koko maapallon hyvinvointiin. Mitä oikeastaan kulutamme, kun ostamme? Millaisia elämäntapavaihtoehtoja meillä on – vai onko niitä vain yksi? Olemmeko muodin orjia, miten päädymme ostamaan? Eikö saisi ostaa mitään? Riittääkö kierrätys? Miten perusteellisia muutoksia tarvitaan ja miten ne saadaan aikaan? Tilaisuudessa on varattu aikaa alustusten lisäksi yhteiselle keskustelulle sekä vapaamuotoiselle ajatustenvaihdolle.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Dodo ry on ympäristöjärjestö, joka on perustettu vuonna 1995 Helsingissä. Järjestö pyrkii etsimään ympäristökysymyksiin uudenlaisia näkökulmia ja ratkaisukeinoja välttämällä mustavalkoisia vastakkainasetteluja ja katsomalla asioita kokonaisuuksina. Tällä hetkellä Dodo toimii Helsingin lisäksi aktiivisesti Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä.

Dodo on koko olemassaolonsa ajan tuonut esille elämäntapaamme ja kulutukseen liittyviä kysymyksiä. Kulutus nousi yhdeksi pääteemaksi myös syksyllä pidetyssä Kestävän kehityksen huippukokouksessa Johannesburgissa. Kokouksen tuloksena syntyneessä toimintasuunnitelmassa maailman valtioita kehotetaan tarttumaan toimeen kestämättömien tuotanto- ja kulutustottumusten muuttamiseksi.

Dodo ry:n toiminnan ytimenä on keskustelu ja siitä kumpuava harkittu toiminta. Suuria keskustelutilaisuuksia on järjestetty jo vuodesta 1996. Hyvä elämä puoleen hintaan? –tilaisuus on Dodossa ensimmäinen, joka järjestetään samalla idealla useassa Dodon toimintakaupungissa. Turussa keskustelua käydään samana iltana kuin Jyväskylässäkin, Tampereella jo viikkoa aiemmin. Keskustelutilaisuus ajoittuu Jyväskylässä ja Turussa samalle viikolle kuin kansainvälinen Älä osta mitään –päivä.

Lisätietoja: Tanja Tuulinen, puh. 050 3032 302