Nyt hyvä elämä ½ hintaan! – verbaalinen muotinäytös Turussa

Keskustelutilaisuus muodista, kuluttamisesta ja tarpeista keskiviikkona 27.11.

Muodikkuuden vaatimukset yhteiskunnassa kasvavat, mikä lisää myös turhaa kulutusta. Keskustelua ovat herättäneet muun muassa pikkutyttöjen pukeutumismuodin muuttuminen yhä seksikkäämmäksi, halpavaatteiden tuottamiseen liittyvät ongelmat kehitysmaissa ja vaatteiden alkuperämerkintöjen katoaminen, sekä asketismina ja radikaalina toimintana ilmenevä kulutuskriittisyys. Kulutus nousi myös yhdeksi pääteemaksi syksyllä pidetyssä Kestävän kehityksen huippukokouksessa Johannesburgissa. Kokouksen tuloksena syntyneessä toimintasuunnitelmassa maailman valtioita kehotetaan tarttumaan toimeen kestämättömien tuotanto- ja kulutustottumusten muuttamiseksi.

Suomalainen ympäristöjärjestö Dodo – Tulevaisuuden elävä luonto ry järjestää avoimen keskustelutilaisuuden muodista, kuluttamisesta ja tarpeista kolmella paikkakunnalla: Tampereella, Jyväskylässä ja Turussa. “Nyt hyvä elämä ½ hintaan!– verbaalinen muotinäytös” –nimisen tilaisuuden tarkoituksena on pohtia niitä osittain tyhjiä kulutustarpeita, joita muodin kautta luodaan. Tilaisuuden teema liittyy maailmanlaajuiseen Älä osta mitään –päivään 29.11.2002.

Turussa järjestetään avoin keskustelutilaisuus muodista, kuluttamisesta ja tarpeista otsikolla ”Nyt hyvä elämä ½ hintaan! – verbaalinen muotinäytös” ke 27.11. klo 18.00 – 20.00 Turun ylioppilasteatterissa (Läntinen Rantakatu 23, teatterisillan lähellä).

Turun tilaisuudessa keskustelemassa ovat malli/juontaja Ellen Jokikunnas, taloussosiologian professori Timo Toivonen Turun kauppakorkeakoulusta, yleisaktivisti Tiina Sandberg, designer Esa Rauhala mainostoimisto OgilvyOne Oy:stä sekä kansanedustaja Janina Andersson (vihr.). Puhetta johtaa Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtaja Sami Koivula.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Dodo ry on vuonna 1995 perustettu suomalainen ympäristöjärjestö. Dodo pyrkii löytämään näkökulmia, jotka auttavat hahmottamaan ympäristöongelmia ja niiden yhteyttä yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Sen mielestä ympäristökysymykset tulee esittää tavalla, joka tekee niistä henkilökohtaisesti merkittäviä päättäjille ja kansalaisille. Dodo välttää turhia vastakkainasetteluita ja puhuu asioista perustellusti yksilöllisiä arvoja unohtamatta. Kaikille avoimet keskustelevat tilaisuudet ovat Dodon toiminnan ydintä. Keskusteluryhmissä syntyneistä ideoista ja visioista on kehittynyt merkittäviä projekteja. Tähän mennessä Dodo on tehnyt vahvoja aloitteita mm. uusiutuvien, energiansäästön, ympäristöystävällisemmän kuluttamisen, trooppisten metsien suojelun, lähialueiden ekologisen modernisaation ja kaupunkilaisen elämäntyylin tulevaisuuden aloilta.