Ekologiaa sisustamiseen

Kyseessä on 15.5.2003 Tampereella avautuva Secco Shop, jonka perustaja Secco-yritys tuottaa itse sisustustuotteita Secco collection -nimellä ja tekee yhteistyötä ympäristöä huomioonottavien suunnittelijoiden kanssa jäälleenmyymällä heidän itsensä suunnittelemia ja osittain myös valmistamia tuotteita. näistä esimerkkeinä muunmuassa tuotemerkit Evolum, Kädentaito ja IvanaHelsinki.


Seccon toiminta-ajatus perustuu yritysverkoston luomiseen, joka suunnittelee ja toteuttaa ekologiset näkökulmat huomioon ottaen sisustustuotteita asusteita ja pientavaroita. Myyntiin tulevien tuotteiden valmistusprosessissa on huomioitu ympäristönäkökohdat ja kestävä kehitys mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.


Tämänkaltaisia putiikkeja on tiettävästi perustettu suomalaisten yksityishenkilöiden toimesta myös Saksaan ja Sveitsiin. Tärkeänä saavutuksena kierrätyksen ohella yrityksen keulahahmo Nina Partanen pitää myös mahdollisuutta parantaa arjen elämän laatua tuotteiden kautta.


Secco tarjoaa kirpputorien rinnalle mahdollisuutta tehdä ympäristöystävällisiä hankintoja uudessa muodossa. Myymälässä on tarkoitus myös järjestää näyttelytoimintaa. Myymälän osoite 15.5.2003 alkaen: Näsilinnankatu 18, 33200 Tampere.