Luonto sodan uhrina

Kynnys sotimiseen näyttää alentuneen eri puolilla maailmaa. Sodanlietsonta on usein hyvin lyhytnäköistä, ja kestävät arvot jäävät helposti painostamisen, uhkailun ja voimannäytön jalkoihin. Sotivat osapuolet pyrkivät hiljentämään keskustelun sodan vahingoista ympäristölle.


Suorat lähetykset taistelutantereilta eivät kerro myöhemmistä kärsimyksistä. Irakissa luonto saa taistella vielä vuosia. Balkanilla köyhdytetty uraani ja myrkkykemikaalien pääsy vesistöön ovat esimerkkejä sodan ympäristöhaitoista, jotka säilyvät hyvin pitkään.


#####################################################


 – LUONTO SODAN UHRINA –


 Sota ympäristöongelmana – keskustelutilaisuus
 
 Maanantaina 26.5. kello 17:30-19:30


 Helsingin Yliopiston Päärakennus, auditorio XII
 (käynti Senaatintorin puolelta)


 Keskustelemassa:


 1. Pekka Haavisto, UNEP


 2. Terhi Mäkynen, UNIFEM


 3. Eversti evp. Pekka Visuri, MPKK


    Puheenjohtajana Pauli Saloranta, Tulevaisuuden Tutkimuskeskus
 


 VAPAA PÄÄSY!
 
 Tilaisuuden järjestäjää Dodo HYY ry.


 LISÄTIEDOT:


 Arto Koivu
 puh. 050 337 9389
 
 Kirsi Palmu
 puh. 041 538 1580
 
 https://www.dodo.org/dodohyy
 
TAUSTAA:


Pekka Haavisto on ministeriuransa jälkeen toiminut mm. YK:n ympäristöohjelmassa Post Conflict Assessment -yksikön puheenjohtajana. Terhi Mäkynen puolestaan on työskennellyt mm. Prizrenin kaupunginjohtajana Kosovossa, Kehitysyhteistyön palvelukeskuksessa, Suomen UNIFEMissä ja kansanedustajana. Eversti evp. Pekka Visuri on toiminut mm. Puolustusvoimissa, Maanpuolustuskorkeakoulun dosenttina ja Ulkopoliittisessa instituutissa. Puheenjohtaja Pauli Saloranta työskentelee koordinaattorina Tulevaisuuden Tutkimuskeskuksessa.


Dodo HYY on Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunnan piirissä toimiva ympäristöjärjestö, joka pyrkii tuottamaan hedelmällistä keskustelua ympäristön tilasta ja tulevaisuudesta. Dodo HYY toimii tiiviissä yhteistyössä emojärjestönsä Dodo – tulevaisuuden elävä luonto ry:n kanssa.
 
#################################################################