Urpo-urbaanivaellus 2003 — Näe Turku kävellen!

Dodo – Tulevaisuuden elävä luonto ry järjestää maailman todennäköisesti makeimman sightseeingin, U r p o n U r b a a n i v a e l l u k s e n, Suomen Turussa Urpon päivänä sunnuntaina 25. toukokuuta.

Urpon Urbaanivaellus on päivänmittainen, Saaronniemestä Koroisiin kulkeva kaupunkivaellus, jonka aikana tutkaillaan aistinvaraisesti luontoa, merta, jokea, kaupunkitilaa, rantoja, kukkuloita ja parannetaan maailmaa keskustellen.

Vaelluksella kuljetaan omalla lihasvoimalla Suomen henkisen pääkaupungin etu- ja takapihojen, puistojen, katujen ja joutomaiden halki Aurajokea seuraillen. Alkulämmittelyn jälkeen on matkan varrella ohjelmassa muun muassa satakielen ja ruokokerttusen kuuntelua Ruissalossa, pääpostin seinässä olevien pomminjälkien tutkailua, jonglööriesitys, rakennustaiteen, vastaantulijoiden ja maisemien ihmettelyä, tarpeellinen määrä eri pituisia lounas-, eväs- tai muita taukoja sekä keskustelua Turun tulevaisuudesta ja muista kiinnostavista asioista. Kaupunkivaelluksen loppuhuipennus ja
päätepiste on Turun AMK:n kestävän kehityksen opiskelijoiden ekologinen asumiskokeilu Koroisissa, josta löytyy sauna uimaan ja polskuttelemaan houkuttelevan Aurajoen kupeesta.

Vaellus on ilmainen eikä sille tarvitse etukäteen ilmoittautua. Tärkeintä on hauskanpito ja hyvät keskustelut sekä tietysti eväät. Hitaassa vauhdissa pysyy mukana heikommallakin kunnolla.

Lähtö on sunnuntaina 25.5. klo 11 Ruissalon Saaronniemestä bussilinja 8:n päätepysäkiltä. Paikalle pääsee siis helpoiten ko. bussilla suoraan kauppatorilta.

Kaikkein extreme-henkisimmät kaupunkivaeltajat kokoontuvat samaan paikkaan jo edellisenä iltana klo 20 telttoineen ja makuupusseineen kuunnellakseen satakielten ja kerttusten laulua yön hämärissä, jolloin se on parhaimmillaan! Tähän on hyvä ilmoittautua etukäteen (), että tiedetään odotella kaikkia mukaan haluavia.

Tervetuloa mukaan kävelemään!

Reittipisteet:

Saaronniemen bussipysäkki Ruissalossa; Saaronniemen uimaranta; Luontopolku; Golfkenttä; Kasvitieteellinen puutarha; Lintutorni; Ruissalon silta; Turun linna; Föri; Kakolanmäki; Jokiranta; Kävelykatu; Kauppatori; Teatterisilta; Samppalinnan vuori; Vartiovuori; Tuomiokirkko; Yliopistonmäki; Rautatiesilta; Halistenkoski; Koroinen

FAQ:

– Voiko mukaan liittyä vasta matkan varreltä

Voi, kännyköistä voit tiedustella, missä retkikunta parhaillaan liikkuu.

– Mitä vaellukselle tarvitaan mukaan?

Tärkeintä on pukeutua mukavasti, ja tärkein vaate on asianmukaiset jalkineet, kuten vaelluskengät tai lenkkarit. Sateen uhatessa sadetakki jne. Tavarat kannattaa pakata selkäreppuun. Vesipullo on hyvä pitää mukana. Ota mukaan myös rahaa: Lounastauko pyritään pitämään paikassa, jossa jokainen voi ostaa kaupasta tai kioskista mieleistään evästä.

– Onko saunavarusteita kannettava matkalla mukanä

Ei välttämättä, ne ja haluamiaan eväitä voi viedä etukäteen Koroisten ekotaloon. Ota yhteys Mikko Mäkitaloon.

Lisätietoja:
Mikko Mäkitalo
puh. 02 2373848