Kaupunkia kävely- ja pyöräilyvauhdilla!

Kävelykeskustelussa kevyen liikkumisen merkitystä pohtimassa mm. apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpinen, Cyclomania-elokuvan ohjaaja Simo Halinen ja muusikko Tuomas Toivonen.

Kävelyä ja pyöräilyä edistetään useimmiten ympäristöystävällisyyteen ja terveyshyötyihin vedoten. Kävelyyn ja pyöräilyyn – sekä muihin kevyen liikenteen muotoihin – liittyy kuitenkin muitakin ominaisuuksia, joiden vuoksi kannattaa kävellä tai pyöräillä. Tällaisia ominaisuuksia voivat olla mm. ympäristön parempi kokeminen, ulkoilmasta nauttiminen, vapaus aikatauluista sekä vähäiset rahalliset resurssit verrattuna moottoriavusteiseen liikkumiseen. Moottoriin turvautumista perustellaan usein nopeudella. Mutta miksi paikasta toiseen pitäisi liikkua mahdollisimman nopeasti? Eikö siirtyminen sinänsä voisi olla miellyttävää toimintaä Entä säästyykö nopeasta siirtymisestä todella aikaa johonkin tärkeämpään, vai käykö pikemminkin niin, että nopea liikkuminen luo ja ylläpitää kiireistä elämäntapaä Muun muassa näistä asioista keskustellaan käveltäessä Unioninkatua ja Siltasaarenkatua pitkin Tähtitorninmäeltä Kallion kirkolle.

Mukana keskustelemassa:

  • Simo Halinen (Cyclomania-elokuvan ohjaaja)
  • Pekka Korpinen (apulaiskaupunginjohtaja)
  • Tuomas Toivonen (arkkitehti, muusikko)
  • Timo Tuomi (rakennusperintövuoden pääsihteeri)
  • Marjatta Uusitalo (kaupunkikuvaneuvottelukunta)

Tapaaminen Yliopiston Observatorion luona kello 17. Sateen sattuessa siirrytään läheisiin sisätiloihin. Jatkot Kotiharjun saunan lauteilla!

Järjestäjänä Kaupunkilaiset utopiat/Dodo ry. Tilaisuus on osa Liikkujan viikon tapahtumia.