Seastaid-urbaanivaellus

Kaupunkilaiset Utopiat järjestää tänä vuonna perinteisen Seaidin ohella myös toisen kaupunkivaelluksen. Tapahtuman nimi on Seastaid ja siinä kuljetaan läpi Itä-Helsingin rannat Vanhastakaupungista aina Vuosaaren Rastilaan saakka.

Matkan varrella ihmetellään varsin toisenlaista Helsinkiä ja rantaa kuin Seaidilla: niin luonnonrantaa kuin yksityisten tonttienkin sulkemaa rantaa on enemmän kuin Helsinginniemellä. Pohdittavaa löytyy myös Laajasalon tulevasta muutoksesta öljysataman poistumisen ja lisääntymisen rakentamisen myötä.

Lähtö on kello 10 Vanhastakaupungista Verkatehtaantien rannan puoleisesta päästä. Siitä kuljetaan Viikin kautta Vanhankaupunginlahden ympäri Herttoniemeen, sitten Laajasaloon, takaisin Herttoniemeen, edelleen Marjaniemen ja Puotilan kautta Rastilan leirintäalueelle. Mukaan voi liittyä myös vain osaksi matkaa. Joukon kulloistakin sijaintia sopii kysellä numerosta 050 53 44 241.

Mukaan kannattaa varata hyvät kengät, vaihtosukat ja vähän juomista. Ruokatauko pyritään toteuttamaan auki olevan kaupan läheisyydessä, joten suuria eväitä ei kannata kantaa mukana. Reitin pitäisi hoitua totulla vauhdilla varsin helposti normaalikuntoiselta.