Terveisiä Malista – syyskuu 2003

Hei Tropiikkilistan lukijat,


edellisesta viestistani talle listalle on taas vierahtanyt puoli vuotta. Tassa valissa meille mieheni Ibrahimin kanssa syntyi tytto, Sira, joka on jo melkein 5 kk ja hyvin tomera pakkaus. Olen ollut nyt takaisin taalla Malissa noin 2 kk ja paassyt taas paremmin karryille mita Sinsibere-projektissa on tapahtunut poissaollessani.


Hyvin on projekti edennyt, paikalliset tyontekijat onnistuivat etenemaan lahes vuoden alussa tekemamme suunnitelman mukaan. Tahan olemme todella tyytyvaisia. Koska sahkopostin kirjoittamistani rajoittaa nyt pieni ihminen, laitan tassa vain lyhyesti kevaan ja kesan toiminnot. Yritan tulevaisuudessa kirjoitella vahan varikkaampia viesteja.  • 4 uutta kylaa valittu mukaan projektiin. nyt siis toimintaa 8 kylassa naisyhdistysten kanssa

  • naiden neljan kylan naisyhdistyksille pidetty saastokassa- ja mikrolainakoulutus ja kylissa luotu saastokassat

  • korkealaatuisen saippuan valmistuskurssi jarjestetty 4 vanhassa kylassa

  • yhdessa kylassa jarjestetty kanankasvatuskoulutusta – vanhojen kylien naisjarjestoille jarjestetty capacity building -koulutusta, tavoitteena tulevaisuudessa mm. yhdistysten rekisterointi

  • seka uusien etta vanhojen kylien kanssa tehty sopimus 1 ha kotoperaisten puiden istutuksesta kylien alueelle

  • kaikista 8 kylasta valittu nais- ja miesedustaja Sinsibere-hankkeen yhteyshenkiloiksi. naiden kanssa pidetaan saannollisesti kokouksia.nain eri kylat tietavat mita muissa tapahtuu, ja yhteyshenkilot voivat viestittaa projektin tyontekijoille jos on ilmennyt jotain ongelmia yms.

  • ymparistokasvatusta jarjestetty 20 uudessa kylassa

  • kansalaisjarjestojen yhteistyoverkosto, joka luotiin Sinsiberen toimesta, on kokoontunut 2 kertaa vuonna 2003

Elokuun ajan olen tehnyt Sinsibere-hankkeen jatkohakemusta vuosille 2004-2006. Dodon hallitus antoi tahan suostumuksensa kesalla. Uudessa hankkeessa on tarkoituksena jatkaa ja laajentaa aiempia toimia. Mukaan otetaan yksi uusi kunta ja kymmenkunta uutta kylaa. Lisaksi suunnitelmissa on perustaa taimitarha, josta alueen kylat saisivat kotoperaisten hyotypuiden, mm baobab, tamarindi ja voipuu, taimia. Polttopuun myynnin vuoksi nama hyotypuutkin ovat havinneet alueelta lahes kokonaan. Tasta ja muista Sinsibereen liittyvista asioista pyrin kirjoittamaan enemman lahitulevaisuudessa. Ensi maanantaina 8.9. on muuten Sinsiberen Suomen ryhman kokoontuminen Dodon toimistolla. Sinne tiensa loytavat paasenevat herkuttelemaan tuoreilla malilaisilla maapahkinoilla. Ystavani Anne on taalla kaymassa ja palaa Suomeen juuri parahiksi sunnuntaina, ja tarkoituksenaan on tulla suunnittelemaan Sinsiberen syksya.


Pilvipoutaisin terveisin Malista (sadekausi on ollut tana vuonna todella hyva!),


Oona