Kaupunkilaiset Utopiat

Kaupunkilaiset Utopiat on Helsingin kulttuurikaupunkivuonna 2000 aloitettu kaupunkilaista elämäntapaa tarkasteleva hanke, joka koostui kuudesta Helsingissä järjestettävästä yleisötilaisuudesta ja verkkolehdestä www.utopiat.com.

Kaupunkilaisten Utopioiden tavoitteena on luoda katsauksia eurooppalaiseen kaupunkikulttuuriin ja rohkaista ihmisiä pohtimaan oman elämäntapansa tulevaisuutta. Keskeisiä kysymyksiä ovat kaupunkikulttuurin luoma yhteinen identiteetti, kaupunkien verkostoituminen, kaupunkilaisuuden tuottamat elämäntapavalinnat ja niiden luoma vastuu.

Projektin rungon muodostivat vuonna 2000 kuuden yleisötilaisuuden sarja ja verkkojulkaisu www.utopiat.com, jonka sisältö pohjusti tulevan tilaisuuden aihepiiriä. Samalla julkaisu kokosi Kaupunkilaisten Utopioiden osat yhteen. Kutakin tapahtumaa varten tilattiin teemaa syventävä artikkeli, joka julkaistiin netissä aina muutamaa viikkoa ennen tilaisuutta.

Uusin www.utopiat.com -numero on päivitetty kesällä 2003. Teemana on kulttuurinen kestävyys. Uusia juttuja on tulossa pitkin kesää ja alkusyksyä. Numeroon liittyvä klubi järjestetään elo-syyskuun aikana.

Kiinnostuneet ihmiset ovat tervetulleita ideoimaan hankkeen jatkoa!


Lisätietoja: www.utopiat.com

Yhteyshenkilöt:

Aleksi Neuvonen
050 534 4241
aleksi.neuvonen [at] dodo.org


Pauli Saloranta
050 568 6185
pauli.saloranta [at] dodo.org