Mikrolainoilla pienbisneksen alkuun

Pääosa liiketoimista liittyy erilaisten kasvisruokien raaka-aineiden alkutuotantoon. Monilla naisilla oli useita rinnakkaisia liiketoimia ja toimia hoidetaan usein kotoa käsin muiden kotitöiden ohessa.Kaksi suosituinta pienliiketoimintaa olivat dah-siementen sekä maapähkinöiden myyminen kuorineen. Molempia myi kymmensosa vastaajista. Sekä dah-siemenet että maapähkinät ovat raaka-aineita, joita muut kyläläiset jalostavat edelleen. Dah-siemenistä tehdään jauhoa ruuanlaittoon. Maapähkinöistä taas tehdään tahnaa ruuanlaittoon ja niitä suolataan.


Lähes yhtä paljon oli perinteistä saippuanvalmistusta ja maustekauppaa. Sinsibere-projektin puitteissa on koulutettu naisia korkealaatuisemman saippuan valmistamiseen, mutta raaka-aineiden puute on estänyt tämän liiketoiminnan käynnistymisen.Kauppojen lisäksi suosittua on myös savenvalanta. Niger-joesta nostettavasta savesta tehdään pääasiassa ruukkuja. Ne ovat suosittuja erityisesti veden säilytysastioina, vaikka muoviset ämpärit ovatkin korvanneet saviruukut esimerkiksi pesuastioina.

Bironin Sinsibere-kylässä kuivataan kasveja.
Bironin Sinsibere-kylässä kuivataan kasveja.


Lisätietoja Sinsibere-hankkeen sivuilta.