Dodo goes camping…

Art Goes Camping on tapahtuma, jota on järjestetty eri puolilla Helsinkiä joka kesä useiden vuosien ajan. Tavoitteena on panna taide liikkumaan ja leiriytymään ulkosalle avoimen taivaan alle.

Vuoden 2004 Art Goes Camping tapahtuu kahtena päivänä kahdessa paikassa: perjantaina 13.8. klo 17 alkaen Hernesaaressa, merenrannan ja tien välisellä kapealla nurmialueella, ja lauantaina 14.8. klo 16 alkaen Viikin Hakalan ja Arboretumin rajaamassa tilassa. Teoksia ja performansseja voi ihailla pimeän tuloon saakka.

Art Goes Camping -tapahtuman tämänvuotisena teemana on nomadismi ja tilassa vaeltelu. Dodon teoksissa pohditaankin sitä, mikä saa ihmiset löytämään erilaisista paikoista hakemansa.

Perjantaina Dodon ”Hernesaari… Autumn 04 Collection” -näyteikkuna esittelee Hernesaarta rikkaana ja monipuolisena kaupunkilaisten virkistäytymisympäristönä, jossa on tarjolla kaikkea mitä retkikohteelta toivoa saattaa: niin merta, nurmikkoa, rantaa, hienoa kaupunkimaisemaa, telakan rosoisuutta kuin retkenomaista etäisyyttä keskustastakin. Jostain syystä osaset eivät kuitenkaan muodosta useimpia miellyttävää kokonaisuutta. Mitä ihmiset oikeasti hakevat paikalta, jossa haluavat aikaansa viettää?

Lauantaina Viikin arboretumissa pääsee tutustumaan muiden teosten ohella myös Dodon Mihin elämä tarttuu -teokseen, joka on betonista valettu mini-versio Viikin uudesta asuinalueesta. Luonnon ja rakennetun ympäristön jännitettä, asukkaiden suhdetta ympäristöönsä ja kulttuurin syntymistä eli elämän tarttumista, voi havainnoida seuraamalla tulevina vuosikymmeninä alueen kehitystä: sitä mihin elämä oikeasti tarttuu ja kuinka näinä aikoina rakentamisen osalta valmistuva alue joskus parinkymmenen vuoden kuluttua tulee myös oikeasti valmiiksi.

Lisätietoa Dodon teoksista antavat:

Aleksi Neuvonen
050 534 4241
aleksi.neuvonen [at] dodo.org ja


Jepa Leväsvirta
09 724 7794
jepa [at] dodo.org

Työryhmä:Jepa Leväsvirta, Aleksi Neuvonen, Tasja Salin, Meri Siippainen, Satu Tihverä