Pyöräillen parempi Pietari

Tilanteesta huolestuneet pietarilaiset ympäristöjärjestöt ovat aloittamassa kampanjaa kestävän liikenteen puolesta. Kampanjan avulla pyritään sekä kehittämään julkista liikennettä että parantamaan pyöräilyn asemaa. Tavoitteena on muun muassa rajoittaa autoilua kaupungin keskustassa ja saada kaupunkiin pyöräteitä. Näissä merkeissä 15 ympäristöjärjestöjen edustajaa nousee heinäkuun puolessavälissä pyörän selkään ja lähtee kiertämään Suomenlahtea. Ryhmän reitti kulkee Suomenlahden eteläpuolta Tallinnaan ja sieltä Helsingin kautta takaisin Pietariin. Matkan varrella järjestetään tapaamisia ja seminaareja paikallisten järjestöjen kanssa.


Myös Helsingissä järjestetään avoin keskustelutilaisuus liikenteen kestävästä kehittämisestä. Venäläiset ovat kiinnostuneita kuulemaan esimerkiksi suomalaisten kokemuksia kampanjoinnista pyöräilyn puolesta sekä suomalaisten mahdollisuuksista osallistua liikennesuunnitteluun ja sitä koskevaan päätöksentekoon. Tilaisuus antaa erinomaisen mahdollisuuden ajatustenvaihtoonja verkostoitumiseen puolin ja toisin.Keskustelu käydään englanniksi. Tilaisuus pidetään keskiviikkona 4.8. kello 18 Pauligin huvilalla (Nuorten luontotalo, Mechelininkatu 36), jonne on hyvät pyöräily-yhteydet. Tervetula mukaan!


Lisätietoja:Saara Tveit
saara.tveit [at] dodo.org
0400 484795