Dodo juhlii

Kesällä 1995 tapahtui paljon. Muistatko mitä?

Me dodolaiset muistamme ainakin yhden tapahtuman: Ympäristöjärjestö Dodo ry. perustettiin heinäkuussa 1995.

Dodon toiminta on syntymästään asti ollut keskustelevaa, ennakkoluulotonta ja vastakkainasetteluja kaihtavaa. Tällä hetkellä Dodotuo omaa lisäarvoaan ennen kaikkea kaupunkisuunnitteluun, ilmastonmuutoksen torjuntaan, kehitysyhteistyöhön ja ympäristöfilosofiaan.

Dodo täyttää sunnuntaina 17.7.2005 kymmenen vuotta. Juhlinta kestää koko viikonlopun ja jatkuu vielä syksylläkin. Jää siis kaupunkiin heinäkuussa ja osallistu keltaisen höyhensarjalaisen juhliin! Itse syntymäpäivänä otamme kaiken irti heinäkuisestaterassisäästä ja helsinkiläisestä rakennusperinnöstä.

Juhlaillallinen:

Järjestämme lauantaina 16.7. Ravintola Hima&Salissa Helsingin Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1C) juhlaillallisen, jonne Sinä (& avec) olet erityisen tervetullut.

Juhlinta alkaa kello 17.45 Paavalin kirkolta raitiovaunun 8 päätepysäkiltä, jossa nautimme alkumaljan siirtyen sitten kiskoja pitkinlinjan toiseen päähän Ruoholahteen. Illallinen alkaa kello 19 Kaapelitehtaalla.

Illalliskortin hinta on 40 €. Hintaan sisältyy kolmen kasvisruokalajin illallinen sekä ensimmäinen lasillinen. Neljännes illalliskortin hinnasta menee Dodon kehitysyhteistyöhankkeiden Manombon ja Sinsiberen tukemiseen. Tumma puku. Ilmoittautumiset 1.7. mennessä osoitteeseen D10 [at] dodo.org tai puhelimitse 09-622 00 662.

Yövaellus ja Dodo-laivasto:

Illallisen jälkeen klo 22.30 alkaa halukkaille yövaellus Dodon jäljille Helsingin kantakaupungissa. Säänmukainen varustus. Vaellus päättyy noin klo 01 Kauppatorille, jolta lasketaan vesille Dodo-laivasto levittämään viestimme kaikkiin maailmankolkkiin.

Chillailua:

Juhlinta jatkuu myös sunnuntaina 17.7. vapaamuotoisemmin Studio Magitolla VR:n makasiineilla kello neljästätoista eteenpäin. Tulijoita pyydetään osallistumaan sekä ruokien että juomien yhteiseen pöytään nyyttäriperiaatteella. Luvassa karaokea, musiikkia, tanssia…

Juhlaseminaari:

Lauantaina 8.10. järjestämme juhlaseminaarin Vanhan ylioppilastalon Musiikkisalissa klo 12-18. Luvassa puhetta suomalaisesta ympäristöajattelusta niin tekijöiltä kuin näkijöiltäkin.