PÄÄSIÄISSAARI-PALKINTO: Habbo Hotel on vuosikymmenen tärkein tahaton ympäristöteko

Habbo Hotel on internetissä toimiva virtuaalinen yhteisö, jossa voi tavata kavereita, sisustaa omia huoneita ja pelata pelejä. Sen käyttäjistä suuri osa on teini-ikäisiä nuoria, jotka yhteisön kautta rakentavat kulutuskäyttäytymistään.

Habbo Hotel haastaa pohtimaan länsimaisen ihmisen kulutuksen todellisia motiiveja: kyse ei ole vain tavarasta vaan myös itseilmaisusta, identiteetistä, leikistä ja statuksesta. Niukkenevien resurssien maailmassa yhteiskunnan on pakko löytää uusia immateriaaleja viihteen ja kulutuksen välineitä. Erityisesti uusiutumattomiin luonnonvaroihin perustuvan kulutuksen rajat tulevat vastaan ja siksi immateriaalin tuotannon merkitys kasvaa.

Habbo Hotelin levittäytyminen 16 maahan kertoo myös siitä, että kyse on aidosti globaalista ilmiöstä, jolla on kaikupohjaa kaikissa teollistuneissa maissa. Suomalaisena vientiyrityksenä ja suomalaisen osaamisen kehittäjänä Sulake Corporation on osoittanut, että immateriaalille tuotekonseptille on kansainvälistäkin kysyntää.

Vuosittain jaettava Pääsiäissaari-palkinto myönnettiin Dodon 10-vuotisjuhlien kunniaksi yhtiölle ja ilmiölle, joka on muuttanut ihmisten kulutuskäyttäytymistä immateriaalisempaan suuntaan ja luonut näin pohjaa luonnonvarojen kulutuksen vähentämiselle. Aiemmin palkinto on myönnetty muun muassa lakkoilleille lennonjohtajille lentomatkustamisen vähentämisestä ja lääkeyhtiö Pfizerille Viagrasta, jonka käyttö on vähentänyt uhanalaisten eläinlajien metsästystä potenssilääkekäyttöön.

Pääsiäissaari-palkinnon vastaanotti Sulake Corporationin Creative Officer Sampo Karjalainen Makasiinien Studio Magitolla. Palkintojenjakotilaisuuden ohjelma:

– Dodo 10 vuotta – Kulutustarpeiden muutoksen vuodet, Dodon puheenjohtaja Aleksi Neuvonen

– Habbo Hotelissa on kyse itseilmaisusta, Creative Officer Sampo Karjalainen, Sulake Corporation

– Habbo Hotelin esittely, aktiivipelaaja Frida Heikkinen


Lisätietoja antaa Dodo ry:n puheenjohtaja Aleksi Neuvonen, puh, 050 534 4241