Globo-lukupiiri (HKI)

Globo-piirissä käsitellään globaalin talouden vaikutusmekanismeja ja sen muassaantuomien ilmiöiden monitahoisuutta. Tähän mennessä on pohdittu muun muassa halpatyövoimaa, työttömyyttä länsimaissa, tehokkuuden vaatimusta ja eriarvoisuuden kasvamista.


Olemme aiemmin lukeneet Naomi Kleinin teoksen ”No Logo” ja Johan Norbergin teoksen In defence of global capitalism. Kevään pääaiheena on lukea Jaana Airaksisen ”Maailmankauppaa kaikille”. Keskustelupiirin osallistujat alustavat vuorotellen jostain kirjan osasta.


Torstaina 19.2. kokoonnutaan klo 16.30. Käsittelyssä on ”Maailmankauppaa kaikille” luvut 4-7.Globo on tarkoitettu globalisaatio- ja maaimankauppatiedon suhteen aloittelijoille, eli rohkeasti sekaan vaan!Yhteyshenkilö:
Johanna Kallioinen
johanna.kallioinen [at] dodo.org
puh.040-7573284


Keskustelupiirien kotisivu