Ympäristösankari valloittaa vuoret ja astuu aurinkoon

Hyvät tarkoitukset pilaavat maailman. Yksilön hyvä ja ihmiskunnan olemassaolon mahdollisuudet ovat ajautuneet fataalille törmäyskurssille. Demokratia ei pysty ratkaisemaan megaluokan ympäristöongelmia.

Näin laukoo ympäristöjärjestö Dodo ry julistuksessaan, jonka se on julkistanut kymmenvuotisen taipaleensa kunniaksi.

Ratkaisuksi järjestön puheenjohtaja Aleksi Neuvonen ehdottaa uutta asennetta: ”Nyt tarvitaan ympäristösankaruutta. Taistelu globaaleja ympäristöongelmia vastaan on meidän aikamme tarina, ja globaali ongelmanratkaisu on enemmän kuin pelkkiä teknisiä säätöjä tai irrallisia arkitekoja. Ympäristösankaruus vastaa kysymykseen elämän tarkoituksesta ja nostaa yksilön elämän mitättömyyden yläpuolelle.”

Julistus on luettavissa Dodon verkkosivuilla


*****


Dodo ry on kaupunkilainen ympäristöjärjestö, joka on vuodesta 1995 saakka pyrkinyt herättämään uudenlaista keskustelua ympäristöongelmista ja niiden ratkaisuista. Dodossa tuotetaan yhteiskunnallista muutosta avoimen keskustelun hengessä ja turhia vastakkainasetteluja välttäen. Toimintaan kuuluu niin kehitysyhteistyöhankkeita, keskustelutilaisuuksia kuin koulutuskampanjoitakin.

Lisätietoja: Aleksi Neuvonen, aleksi.neuvonen [at] dodo.org, p.050 5344 241