Kestävän kehityksen kokous CSD 14 New Yorkissa

Rio de Janeirossa ja Johannesburgissa aloitettu kansainvälinen yhteistyö kestävän kehityksen edistämiseksi jatkuu koko ajan, vaikka isoja uutisia edistysaskeleista tai huippukokouksista harvoin suomalaisista medioista kuuleekin. Tänään on New Yorkissa YK:n päämajassa alkanut YK:n kestävän kehityksen komission 14. istunto aiheilla ilmastonmuutos, teollinen kehitys*, ilmanlaatu ja energia. Komissio on aloittanut työnsä puoli vuotta Rion jälkeen, joulukuussa 1992, ja kokoontunut sen jälkeen vuosittain. Samoja teemoja käsitellään kaksi vuotta kerrallaan. Tänä vuonna New Yorkissa ei edes yritetä aikaansaada poliittisesti sitovia päätöksiä, vaan tehdään taustatyötä ensi vuonna tehtäviä päätöksiä ajatellen.

 

Myös Dodo matkustaa Suomen valtuuskunnassa New Yorkiin seuraamaan kokousta, jota tuttavallisesti siis kutsutaan CSD 14:ksi. Eri yhteistyötahot ja valtiot esittelevät kokouksessa parhaita aikaansaamiaan käytäntöjä kestävyyden kehittämiseksi. Suomesta mukana ovat Teknillisen korkeakoulun Ecomass-hanke, Ulkoministeriön ja useiden muiden tahojen yhteistyönään toteuttama Väli-Amerikan energia- ja ympäristöyhteistyöhanke ja Motivan sekä Kauppa- ja teollisuusministeriön yhteistyöhanke Energy Audit 06. Parhaimmat havainnot näkynevät myös Dodo.orgissa.

*engl. industrial development