Dodon kesä on urbaani seikkailu!

Kahden viikon välein, perjantai-iltaisin matkataan jonnekin päin Helsinkiä ja katsellaan, haistellaan ja maistellaan paikallista ympäristöä. Kaupungit ovat paljon muutakin kuin kulutuksen keskuksia ja ihmisillä on tapoja elää ja ilmaista itseään myös ilman ostopakkoa.

Urbaani-iltojen aikana etsitään merkkejä siitä miten ihmiset kaupungissa voivat toteuttaa itseään ja tuoda esille ajatuksiaan, miten ihmiset liikkuvat ja miten he rakentavat kukin tahollaan Ihmisten kaupunkia.


Seikkaillessamme ympäri kesäistä Helsinkiä keskustelu syntyy siitä mitä ympärillämme näemme. Vuoden teema ”Ympäristöongelmat ratkaistaan kaupungeissa” on vahvasti läsnä keskustelussa ja sen pohjalta rakennamme kuvaa siitä mitä kaupunki parhaimmillaan voisi olla.


Joinakin iltoina meille tarjoutuu tilaisuus tavata ihmisiä, jotka kertovat omasta tavastaan ottaa kaupunkitila haltuun. Toisina iltoina – kuka tietää – saatamme itsekin ottaa vastaan urbaanin tilan tarjoaman haasteen ja tehdä jotakin uutta ja jännittävää. Joka tapauksessa Helsinki ei enää tämän kesän jälkeen näytä entiseltään vaan on saanut urbaani-iltoihin osallistuneiden mielissä uusien merkityksien kirjon ja näkyy meille aivan uudessa valossa.
Kesä on kuuma. Ole villi ja tule mukaan, kun Dodo paljastaa kaupungin sielun!

Pe 2.6. Urbaani-ilta: Itäkeskus
Pe 16.6. Urbaani-ilta: Bussilla lähiöön, kohteena Vantaan Kartanonkoski ja Tammisto

Pe 14.7. Urbaani-ilta: Dodon kaupunkisuunnistus
Pe 28.7. Urbaani-ilta: Kaisaniemen kierros
Pe 11.8. Urbaani-ilta: Parkour: urbaani ja ekologinen harrastus


Urbaani-illat alkavat kello 18:00 kokoontumisella Dodon toimistolla osoitteessa Vironkatu 5 ellei muuta erikseen ilmoiteta. Jokaisen urbaani-illan tarkemmasta ohjelmasta ilmoitetaan Dodon nettisivuilla viimeistään paria päivää ennen kyseistä Urbaani-iltaa.


Lisätietoja Urbaani-illoista:
johanna.kainu [at] dodo.org
puh. 050 374 1512