Ilmastokampanjat starttasivat Maailman ympäristöpäivänä

Perusajatuksena on tuoda ilmastonmuutos lähelle ihmisten arkea ja kertoa, miten jokainen voi vaikuttaa omilla elämäntapa- ja kulutusvalinnoillaan. Kampanjan iskulauseena on: ”Sinä vaikutat ilmastonmuutokseen. Säädä, sammuta, kierrätä, kävele. Tee muutos.”

Kampanjan suojelijaksi ovat lupautuneet presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi. Kampanjaan on tulossa mukaan myös ”ilmastolähettiläitä”, jotka näyttävät omalla esimerkillään mallia meille muille. Kampanja avattiin Maailman ympäristöpäivänä 5. kesäkuuta 2006 Esplanadin puistossa Runebergin patsaalla.

Oman lupauksen voi antaa www-ilmastonmuutos.info –palvelun lupauspankissa. Samalla voi haastaa omia tuttaviaan mukaan muutokseen. Kampanja toimet jatkuvat koko syksyn ja lupauslaatikot pidetään avoinna vuoden loppuun. Kampanja päättyy helmikuun lopussa 2007.

Kampanjan taustalla ovat Euroopan komissio ja Suomessa Ilmastonmuutoksen viestintäohjelma. Viestintäohjelmaa toteuttavat yhteistyössä kauppa- ja teollisuusministeriö, ympäristöministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö ja Opetushallitus sekä Motiva Oy. Ilmatieteen laitos ja Suomen ympäristökeskus (SYKE) ovat kampanjan taustatahoina. Paikallisissa hankkeissa toimijoina ovat kunnat, järjestöt, yritykset ja koulut. Komission kampanja toteutetaan samanaikaisesti EU:n kaikissa 25 jäsenmaissa.

Lisätietoja tapahtumista ja kampanjasta löydät osoitteesta: www.ilmastonmuutos.info