Ilmoittaudu ilmastolähettilääksi

Dodo, Maan ystävät ja Luonto-Liitto järjestävät ilmastonmuutoskiertueen yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin lukuvuoden
2006-2007 aikana. Nyt etsitään ilmastonmuutoksesta ja tiedon jakamisesta kiinnostuneita tyyppejä kiertämään kouluissa eri puolilla Suomea.
Kouluvierailijoille maksetaan korvaus.

Ympäristöjärjestöt tekevät yhteistyössä Nuorten Akatemian kanssa ilmastonmuutostiedotuskampanjaa, jonka tavoitteena on lisätä nuorten
tietoja ilmastonmuutoksen syistä, seurauksista ja torjumisesta. Järjestöissä on tuotettu taustamateriaalia ja tehtäviä koulujen
käyttöön. Ensi lukuvuoden aikana toteutetaan noin 250 kouluvierailua, joiden aikana kerrotaan ilmastonmuutoksesta ja aktivoidaan opiskelijoita tekemään omia aiheeseen liittyviä projekteja. Kouluvierailuja on tehty jo kolmen lukuvuoden ajan ja opiskelijoilta ja opettajilta on saatu iloista palautetta.

Uusille kouluvierailijoille järjestetään koulutus la-su 2.-3.9.Oulussa ja la-su 16.-17.9. Helsingissä (koulutuksista vain toiseen osallistutaan). Koulutus on ilmainen ja osallistujien matkat maksetaan. Edellytyksenä on, että koulutuksen käyneet sitoutuvat toteuttamaan vähintään neljä kaksoistunnin mittaista opetustuokiota oman alueensa kouluissa seuraavan lukuvuoden aikana.

Koulutuksen tavoitteena on antaa kouluvierailijoille riittävät tiedot ilmastonmuutoksesta sekä tutustuttaa koulumaailmaan. Mukaan ovat tervetulleet niin kansalaisjärjestötyypit, opettajaksi tai ympäristöalaa opiskelevat kuin muutkin kiinnostuneet. Kumpaankin koulutukseen otetaan maksimissaan 25 osallistujaa ja paikat täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen Riitalle, riitta.savikko [at] maanystavat.fi, p. 040 834 3997, mielellään 21.8. mennessä. Kerro ilmoittautuessasi asustamispaikkakuntasi ja oletko tulossa Ouluun vai Helsinkiin. Kerro myös muutamalla lauseella miksi olet kiinnostunut koulukiertäjänä toimimisesta. Oulussa koulutuksen pitopaikassa voi myös yöpyä, Helsingissä tarvitsijoille järjestetään viikonlopuksi yöpymispaikka. Koulutuksissa tarjotaan makoisaa
vegaaniruokaa, kerrohan siis myös mahdollisista allergioista. Ilmoittautujille lähetetään vielä ennen koulutusta lisätietoa sähköpostitse. Tervetuloa!