Helsinki
www.flickr.com


Toiminta


Helsingistä Dodo on lähtöisin ja täällä sen toiminta edelleen myös on laajinta. Emo-Dodon ohella toimintaa järjestää myös yliopistolla toimiva Dodo HYY ry.


Keskustelupiirit


Yksi Dodon toiminnan kulmakivistä on keskustelu. Vaikkei keskustelu sinänsä mitään muutakaan, ei mikään muutu ilman sitä. Tule hiomaan argumentointitaitojasi, saamaan uusia ajatuksia ja jakamaan omiasi sekä viettämään aikaa hyvässä seurassa. Kaikki Dodon keskustelupiirit niin Helsingistä kuin muualtakin löydät keskustelupiirien kotisivulta.

Projektit


Kun haluat tehdä jotain muutakin kuin keskustella, tule mukaan Dodon projekteihin. Useimmat Dodon projekteista toimivat ainakin osin Helsingissä. Erityisesti Helsinkiin kohdistuvia projekteja ovat kaupunkilaista elämäntapaa tarkasteleva Kaupunkilaiset utopiat sekä yhdyskuntarakenteen ja liikenteen ympäristövaikutuksiin keskittyvä Kaupunkisuunnittelu-projekti (även på svenska: Stadsplanering). Kaikki Dodon projektit on lueteltu projektien kotisivulla.


Aamiaiset


Hyvä tapa tutustua Dodon toimintaan on tulla Dodo-aamiaiselle, joita on sunnuntaisin noin kerran kuussa. Aamiaisen järjestää vuorollaan jokin Helsingissä toimiva keskustelupiiri tai projekti tai Dodon/Dodo HYYn hallitus. Aamiaisella esitellään lyhyesti Dodon toimistaa erityisesti kulloisenkin järjestävän tahon toiminnasta, keskustellaan ympäristöstä ja muista ajankohtaisista asioista ja nautitaan brunssista hyvässä seurassa. Aamiaisten ajankohdat saat tietoosi Dodo-viikosta, joka toimitetaan viikottain Dodon tiedotuslistalle (ks. alempana).


Muu toiminta


Dodon toiminta Helsingissä ei rajoitu keskustelupiireihin, projekteihin ja aamiaisiin. Lähes aina suunnitteilla on jokin yleisötilaisuus, jota olet tervetullut suunnittelemaan ja toteuttamaan. Aika ajoin on myös talkoita, bileitä ja retkiä. Niihinkin olet tervetullut niin järjestäjänä kuin osallistujanakin.


Taakkapyörä


taakkapyörä Dodon taakkapyörä on jäsenten käytössä tavaroiden kuljetusta varten. Taakkapyörää säilytetään Dodon toimistolla Kruununhaassa. Tiedustelut: Hanne Aho (hanne.aho [at] dodo.org). Isompi kuva taakkapyörästä on nähtävillä Kansalaisjärjestöjen kuvapankissa.


Ja paitsi estradilla, Dodo vaikuttaa myös kulissien takana Helsingin ja lähikuntien päätöksentekoon. Tämä tehdään käytännössä eri projektien ja jossain määrin myös keskustelupiirien kautta.


Yhteydenotot


Yhteydenotot Dodon Helsingin toiminnasta voi osoittaa paikkakuntavastaavalle, Dodo HYY:lle tai suoraan keskustelupiirin tai projektin vetäjälle.


Dodon paikkakuntavastaava Helsingissä:
Niko Lipsanen


Liity sähköpostilistalle


Dodon tiedotuslista (Dodo-lista) on ensimmäinen lista, jolle Dodossa kannattaa liittyä. Sen kautta saat mm. Dodon valtakunnallisen viikkotiedotteen.
Liity Dodo-listalle


Kannattaa liittyä myös Helsingin Dodon omalle sähköpostilistalle.


Sekä Dodo-lista että Helsingin lista ovat moderoituja ja tiedotus niille hoidetaan keskitetysti, mikä takaa sen, etteivät ne kuormita sähköpostia liiaksi.


Monilla keskustelupiireillä ja projekteilla on omat keskustelu- ja tiedotuslistansa, joista saat tietoa joko keskustelupiirien tai projektien vetäjiltä tai Helsingin paikkakuntayhteyshenkilöltä (ks. alla).


Linkit


Dodo HYY ry
Keskustelupiirit
Projektit
Muut paikkakunnat


Dodon toimisto


Vironkatu 5
00170 Helsinki
Puh. (09) 6220 0662
sijainti kartalla