Uutta kaupunkilaista ympäristöajattelua Vanhalla ylioppilastalolla lauantaina

Päivän seminaariohjelman avaa klo 12.00 kuusi puhujaa, jotka kertovat ’Mitä mun kaupungissa ois’. Palefacen mukana sukelletaan kaupungin ääniin, Anni Sinnemäki ohjaa kaupunkilaisen politiikan kiemuroihin ja Laura Kolbe etsii kulttuuria. Tämän jälkeen kuullaan kaksi pientä virkamiesesitelmää tiukoilla faktoilla: miten maailman kaupunkilaiset asuvat ja liikkuvat.


Päivän toisessa osiossa muutetaan kulutuskritiikki askeettiseksi hedonismiksi, joka antaa luvan nauttia kulutuksesta. Mitä ostettavaa meillä on vuonna 2021? Miten hyvä maailman kansalainen kokee kulutuksen ekologiset vaikutukset tuottajamaissä Teemaa pohtivat tulevaisuudentutkija Mika Mannermaa, naistutkija Anna Kortelainen ja EVA-fellow Ilkka Lakaniemi.


Kolmannessa osiossa kuullaan kolme tarinaa Megapoliksista: minne menet Tokio, kuinka Dakarista tehdään arkkitehtuurilla sympaattinen ja miten postmodernein yhteisötaide rakentuu Kolumbian Medellinissä. Päivän päättää kolme korkeatasoista puhujaa: erityislähettiläs Pekka Haavisto, vapaa kaupunkitutkija Kaarin Taipale ja palkittu arkkitehti Kai Wartiainen. Missä ympäristöongelmat ratkaistaan? Kadulla vai arkkitehdin pöydällä? Kansainvälisellä ympäristödiplomatialla vai hyvällä kaupunkisuunnittelullä


Yhdeksältä illalla räjähtää käyntiin Megapolis 2021 –klubi. Illan päätähden Maria Gasolinan ohjelmisto on pääasiassa brasilialaista musiikkia, mutta myös Molokon, Blondien, Manu Chãon ja Mory Kanten musiikkia versioidaan suomeksi. Illan aikana bileilijöitä kuljettavat maailman suurkaupungeissa Maria Gasolinan lisäksi Grupo Legal ja Los Elementos sekä dj:t Rideon ja Kamikaze. Klubille liput maksavat 7 euroa.


Lisätietoja:


www.megapolis2021.org 
Megapolis-käsitteet


Aleksi Neuvonen, Dodo ry:n puheenjohtaja, puh. 050 5344241
Johanna Juvonen, Megapolis 2021 tiedotussihteeri, puh. 050 5990724