Ilmari kouluttaa: Tervetuloa ilmastokerhonohjaajaksi

Ilmari-ilmastotiedotuskampanja etsii ohjaajia yläkouluikäisten ilmastokerhoille. Oletko opiskelija, opettaja tai järjestötoimija, joka on kiinnostunut ympäristökasvatuksesta, ilmastosta ja nuoristä Lue eteenpäin!

Haluatko viedä ilmastonmuutos- ja ympäristökasvastusosaamisesi seuraavalle tasolle? Tule ohjaajaksi nuorten ilmastokerhoon!

Ilmastokerhot kokoontuvat viisi kertaa syksyn 2006 aikana perinteisten koulukerhojen malliin. Mukana on tiivis porukka, jonka kanssa tutustutaan ilmastonmuutokseen ja keksitään ratkaisuja ongelmaan. Apuna on kerhoja varten avattava nettipalvelu ja hyvät opetusmateriaalit. Kerhon vetämisestä maksetaan korvaus (100 e) ja lisäksi kerholle on tarjolla materiaali- ja  toimintarahaa (150 e).

Kerhonohjaajille järjestetään koulutus la 7.10. Koulutus on ilmainen ja osallistujien matkat maksetaan. Edellytyksenä on, että koulutuksen käyneet sitoutuvat ohjaamaan kerhoa syyslukukauden ajan. Dodon, Maan ystävien, Luonto-Liiton ja Nuorten Akatemian Ilmari-hankkeessa on koulutettu ilmastolähettiläitä kiertämään kouluillla kertomassa ilmastonmuutoksesta, mutta tämä koulutus on kerhonohjaajakoulutus, ei lähettiläskoulutus.

Koulutukseen valitaan noin kymmenen kerhon vetäjää. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi Riitta Savikolle 4.10. mennessä. Kerro hakemuksessa ympäristökasvatukseen liittyvän osaamisesi lisäksi lyhyesti oma suunnitelmasi ilmastokerhojen kokoontumisten ohjelmaksi, kerro myös asustamispaikkakuntasi ja yhteystietosi. Koulutuksissa tarjotaan makoisaa vegaaniruokaa, kerrohan viestissäsi siis myös mahdollisista allergioista. Hakijoille kerrotaan valinnasta 5.10. ja koulutukseen valituille lähetetään vielä ennen koulutusta lisätietoa sähköpostitse.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Riitta Savikko
riitta.savikko [at] maanystavat.fi
p.040 834 3997