Turun york-tilaisuuden puhujat

Tilaisuus Aboa Vetus & Ars Nova -museon tiloissa 26. lokakuuta, klo 17 alkaen. Tervetuloa!

Sari Kuvaja

Sari Kuvaja on yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut kirjoittaja ja keskustelija, joka työskentelee viestinnän suunnittelijana, konsulttina ja toimittajana omassa yrityksessään. Hän on toiminut aiemmin mm. Reilun kaupan hedelmäyhtiön AgroFairin markkinointikoordinaattorina, viestintäkonsulttina KPMG Sustainability Services’lla, Kirkkopalvelujen viestintäpäällikkönä, Greenpeacen metsävastaavana.

Sarin lempipaikka kaupungissa: Puistossa auringonpaisteessa ja lämmössä, hyvän kirjan seurassa.

Mari Koistinen

Mari Koistinen, aka Marinadi on Suomen blogiskenen sisäpiiriä. Hän on kulutusekonomian jatko-opiskelija ja tutkimuksessaan hän erityisesti keskittyy kulutuskeskusteluun blogeissa. Mari Koistinen on myös eräs Kulutusjuhlan perustajista ja bloggaa Kulutusjuhlassa nimimerkillä Mari Koo. Marinadin ja Kulutusjuhlan lisäksi hänellä on vielä opiskelublogi, Kuluttajuuden opintoputkessa.

Joonas Tähtinen

Joonas Tähtinen on aktiivinen parkourin harrastaja eli traceur. Hän on toiminut Suomen Parkour ry:n hallituksessa puolitoista vuotta ja opettanut parkouria ja sen filosofiaa monessa yhteydessä sekä kirjoittanut lajiin liittyviä artikkeleita. Joonas opiskelee Turun yliopistossa poliittista historiaa, mutta pitää mahdollisena myös myöhemmin opiskelevansa arkkitehtuuria.

Hanna Kaikko

Hanna Kaikko on Kirjakahvilan toiminnanvastaava. Hän on valmistunut Turun yliopiston musiikkitieteiden laitokselta ja tekee jatko-opintojaan musiikillisesta improvisaatiosta. Kirjakahvila on vapaaehtoisvoimin toimiva kahvila, kirjakauppa ja kohtauspaikka Vanhalla Suurtorilla. Se on ollut intohimoisten, ajattelevien ja tuntevien ihmisten kohtaamispaikka, monen hedelmällisen yhteistyön alkukoti jo vuodesta 1981 alkaen. Kirjakahvila ottaakin lämpimään syliinsä maailman matkalaiset ja kiiruiset eläväiset mottonaan ”slow life”. Hanna Kaikko tarjoaa Kirjakahvilassa kaupunkilaisille mahdollisuuden löytää niitä marginaalisia kulttuurin ilmenemismuotoja ja yksilöllisyyden toteuttamistapoja, joille ei monessa muussa paikassa ole tilaa.

Hannan lempipaikka kaupungissa on Kirjakahvila.

Jukka Kumpuvuori

Jukka Kumpuvuori on turkulainen pyörätuolilla liikkuva oikeustieteen opiskelija. Hän on vammaisjärjestöaktiivi, Kynnys ry:n hallituksen puheenjohtaja ja tehnyt erilaisia vammaisten ihmisoikeuksiin liittyviä selvitystöitä, pääasiassa Åbo Akademin ihmisoikeusinstituutissa. Lisäksi hän työskentelee projektivastaavana Vammaisten asumispalvelusäätiö ASPA:ssa.

Meiju Niskala

Meiju Niskala on monialainen esitystaiteilija. Hän on valmistunut Turun Taideakatemiasta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi ja opiskellut myös luovaa kirjoittamista sekä näyttämötyötä laajemminkin. Tällä hetkellä hän opiskelee Taikin medialaboratoriossa. Kaupunkilaisuus on tällä hetkellä erittäin pinnalla hänen työssään – hänen Avaimen kustantama kirjansa Tässä olet (Turku) on ehkä monipuolisin ja rohkein kaupunkiopas, joka Turusta on koskaan tehty. Hän kolumnoi Turun Sanomien Treffi-liitteessä sekä bloggaa Imagella.

Meijulla on kaksi lempipaikkaa kaupungissa. Ensimmäinen on laaja ja avara paikka jossain korkealla, jossa on tilaa unelmoida ja haaveksia. Siellä näkee, miten kaupunki jamittaa ja miten sen kanssa voi jamittaa. Toinen on sellainen, joka on löytö, jotakin sellaista, minkä kohtaamista ei olisi voinut ennustaa, jossa voi kokea löytämisen iloa ja hämmennystä.

Jarl Ahlbeck

Jarl Ahlbeck toimii Åbo Akademissa ympäristönsuojelutekniikan dosenttina. Hän on erityisesti perehtynyt savukaasujen puhdistukseen, mutta tekniikan, talouden ja tilastotieteen tuntijana hän on kiinnostunut myös monista muista kysymyksistä. Suomessa Ahlbeck on eräs niistä harvoista tahoista, jotka julkisuudessa epäilevät ilmastonmuutoksen olevan ihmisen aiheuttama ja hänen terävät kirjoituksensa mittasuhteuttavat energiantuotantoon ja infrastruktuuriin liittyviä käsityksiä usein hyvinkin vahvasti totutusta poikkeavalla tavalla.

Suvi Innilä

Suvi Innilä on valmistunut musiikkitieteestä ja toimii Turun kulttuuripääkaupunkihankkeen projektisihteerinä. Hän on myös kokenut viulisti.